po dlhej dobe sa hlasim s prvou vaznejsou zavadou na Fofe. Prave som s nim absolvoval 4000km na Korfu a spat, horucavy ohromne, klima pracovala prakticky neustale. Bohuzial na spiatocnej ceste som spozoroval nasledujucu vec: odbocujem z dialnice na odpocivadlo, dobrzdujem, podradujem na 3-ku a ozve sa neprijemny hlasny klepot (akokeby vrtula o zelezo, prip ozub. kolo presmykujuce). Stlacim spojku, klepot zmizne. Dam 2-ku a znova klepot. Zastavim, volnobeh, vsetko ok. Pridam na cca 1800-2200 ot - opat klepot. Potom zenu napadne vypnut klimu a klepot sa strati a neobjavi sa pri ziadnom rezime motora...Po opatovnom pripnuti klimy sa problem opakuje.
Ziadny iny problem som nepozoroval, motor taha 100% (dokonca lepsie ako pred dovcou - asi rakuska nafta

Jedine co som si vsimol, je zvlastny zapach, ktory vychadza z vyduchov pri zapnutej klime - specifikoval by som ho ako zapach oleja do sijacich strojov. Tento zapach sa v aute objavoval aj predtym, ale len par sekund po vypnuti klimy.
Caka nas este 380km domov a som dost nervozny z toho, ze ostaneme vysiet niekde na dialnici. Pokial sa najde niekto, kto z vyssie popisaneho dokaze odhadnut, ci mam tie zvysne km risknut alebo nie, budem vdacny.
PS - samozrejme po navrate idem okamzite do servisu.