Klepot z mot. priestoru pri zapnutej klime

Odpovědět
Shutty
Nováček
Nováček

Klepot z mot. priestoru pri zapnutej klime

Příspěvek od Shutty » 27.06.2008 15:51

Ahoj,

po dlhej dobe sa hlasim s prvou vaznejsou zavadou na Fofe. Prave som s nim absolvoval 4000km na Korfu a spat, horucavy ohromne, klima pracovala prakticky neustale. Bohuzial na spiatocnej ceste som spozoroval nasledujucu vec: odbocujem z dialnice na odpocivadlo, dobrzdujem, podradujem na 3-ku a ozve sa neprijemny hlasny klepot (akokeby vrtula o zelezo, prip ozub. kolo presmykujuce). Stlacim spojku, klepot zmizne. Dam 2-ku a znova klepot. Zastavim, volnobeh, vsetko ok. Pridam na cca 1800-2200 ot - opat klepot. Potom zenu napadne vypnut klimu a klepot sa strati a neobjavi sa pri ziadnom rezime motora...Po opatovnom pripnuti klimy sa problem opakuje.
Ziadny iny problem som nepozoroval, motor taha 100% (dokonca lepsie ako pred dovcou - asi rakuska nafta :)), ziadna kontrolka, start ok, ziadny dym z vyfuku.
Jedine co som si vsimol, je zvlastny zapach, ktory vychadza z vyduchov pri zapnutej klime - specifikoval by som ho ako zapach oleja do sijacich strojov. Tento zapach sa v aute objavoval aj predtym, ale len par sekund po vypnuti klimy.
Caka nas este 380km domov a som dost nervozny z toho, ze ostaneme vysiet niekde na dialnici. Pokial sa najde niekto, kto z vyssie popisaneho dokaze odhadnut, ci mam tie zvysne km risknut alebo nie, budem vdacny.

PS - samozrejme po navrate idem okamzite do servisu.
Ford Focus Gold Collection, 1.6TDCI HB modrá Ocean
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Re: Klepot z mot. priestoru pri zapnutej klime

Příspěvek od Ahmed » 27.06.2008 19:12

Pockej jestli to bude delat i jak to bude studene. Jestli bude blbnout porad, tak urcite jed bez klimy, jinak by se nic stat nemelo.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 27.06.2008 20:51

Tak pri studenom motore to zostava bez zmeny, staci zapnut klimu, trochu podrzat motor v otackach a klepot sa hned objavi :(
Obrázek

Peter5
Junior
Junior

Příspěvek od Peter5 » 27.06.2008 22:35

Ak nebudes pouzivat klimu tak by nemal byt ziaden problem. Ak by aj problem vyskytol tak auto sa prepne do nudzoveho rezimu a tak ci tak by si mal dojst domov sice pomalsie ale dojdes.
Focus 2008 facelift, 1.6 TDCi 66KW, Trend X, siva sea
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 27.06.2008 23:39

Zkus se podivat, jestli neni nekde neco uvolnene nebo mastne, atd., ale pokud by neco vyteklo, tak by se klima vubec nemela zapnout. Pokud pojedes bez klimy, tak urcite dojedes, toho se neboj. Nebo si zavolej asistencni sluzbu, ta by mela platit po cele EU :wink:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

zaza
Junior
Junior

Příspěvek od zaza » 28.06.2008 01:50

Od Obakeho jsem se dozvěděl, že je svolávací akce na 1,6 TDCi od 11/2004. V servisu jsem se zmínil a ihned mi zdarma vyměninili saharu. Ptal jsem se, zda je to podle ročníku nebo motorizace. Řekli, že motorizace ale víc mi neřekli. Možná máš poruchu, kvůli které svolávali.
Ford Focus II Combi 2005 1,6TDCi 80kW silver
Obrázek

zaza
Junior
Junior

Příspěvek od zaza » 28.06.2008 02:02

Ještě blbá otázka. Kolik větráků máš za chladičem? Nevěnoval jsem tomu pozornost, ale mám dojem, že jsem měl dva malé kovové a po výměně mám jen jeden velký, celý z plastu. Jestli se pletu, tak pardon, přišel jsem zrovna z "osvěžovny".
Ford Focus II Combi 2005 1,6TDCi 80kW silver
Obrázek

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 28.06.2008 20:10

Vetrak mam len jeden plastovy.
Co sa tyka vibracii, tak pri TDCI vibruje snad vsetko, nie som schopny odhadnut co vibrovat ma a co nie. Kazdopadne uz sme bez problemov dorazili domov a obratom posielam objednavku do servisu. Som zvedavy co mi machri v kladenskom Forde povedia (hlavne ma zaujima zaruka vs. hodnota faktury). Dufam, ze to bude len nieco uvolnene a zatial sa to neposkodilo.
Obrázek

P2M
Junior
Junior

Příspěvek od P2M » 30.06.2008 17:06

Něco k té zmíněné svolávačce

http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/recall ... Text=Blank
je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 15.07.2008 09:22

Tak hosi v servise mi oznamili, ze je vadny kompresor klimatizacie. Po dvoch mesiacoch pouzivania klimy nic moc. Taktiez priebeh opravy nic moc - po tyzdni tel. urgovania som sa stavil osobne, technik zacal obehavat vsetkych kolegov, ze co s tym vlastne je, nakoniec mi pristavil neopravene auto s tym, ze sa riesi otazka uznania zaruky medzi Fordom a dealerom a preto este kompresor neni ani objednany (ich problemy ma ale vazne nezaujimaju). Samozrejme dealer nebude za vlastne prachy objednavat nieco, co mu mozno Ford neuzna...zakaznik pocka. Udajne by ale kompresor mohol byt do tyzdna k dispozicii a ze zavolaju a vymenia ho. Tak dufam, ze sa dockam. Jazdim teda bez klimy, co pri sucasnom "letnom" pocasi nie je nastastie velky problem.
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.07.2008 09:32

tak pri dvojmesačnom aute to fakt naštve...inak neviem presne aku politiku ma delare versus ford n SVK, ale standard je, že sa vymení daný kus v zaruke a až potom sa rieší jeho plnenie..

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 15.07.2008 11:41

Opravu riesim u pretekara na Kladne (ano p. Charouz), takze podmienky cz trhu.
Taktiez by som ocakaval, ze sa zarucna oprava vyriesi co najskor k spokojnosti zakaznika a ze zakaznik nemusi byt obtazovany platobnymi problemami medzi Fordom a dealerom. Nechcem nikomu krivdit, mozno sa mylim, ale co som zachytil z komunikacie medzi technikom a predavacom ND, tak sa zatial nenasiel nikto, kto by si trufol podpisat obj na novy kompresor.
Takze stale plati, ze zakaznik ktory uz zaplatil je az na poslednom mieste.
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 15.07.2008 11:52

jo jo kompresor je najdrašia část celeho systemu....
teraz to dopadne takto:
1/aj ked robia drahoty, musia ti ho bezplatne vymenit, pretože naštastie sa do neho nič neleje a nemožu ta z ničoho obvinovat
2/ kompresor sa pošle dodavatelovi (predpokladam carlsonic) ktorý urobí analýzu s troma v podstate zavermi
- nenajde chybu a kompresor uzna ako 100% funkčný
- objaví chybu (ak hovoríš, že hlučny, na 90% bude nejaka uvolnená čast komponentu, špony, ktorý sposobuje hluk
- objaví chybu a uzná ju ako výrobnu vadu

Shutty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Shutty » 04.08.2008 18:48

Tak len aby som ukoncil topic - po vyse mesiaci slubov a urgovani mam vymeneny kompresor klimy, vsetko zdarma v ramci zaruky.
A bud mam uz haluze, alebo som po ceste zo servisu opat v jeden moment pocul zvlastne pazvuky od motora...no nic, uvidime casom.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“