Měl jsem auto u Charouze, dělali se na něm kotouče + ventilátor (servisni akce Ford) + pretěsnění manžet na poloosách a držák výfuku. Navíc v paměti řídící jednotky byla uložená chyba z čidla vačkové hřídele, ale to snad mělo čidlo jen slabou chvilku.
Když sem si přišel pro auto, tak mi řekli, že mi mimo jiné, nahráli i nejnovější kalibraci motoru. Na otázku "Proč" mi řekli, že to tak dělaj preventivně a když je dostupná novější kalibrace, tak ji tam šoupnou.
Chci se zeptat, jestli je to opravdu normální, aby se nahrála novější kalibrace motoru, když mu nic není?
Nová kalibrace motoru
-
- Nováček
Nová kalibrace motoru
FF2 1.6 TDCi 80kW (110PS)
-
- Test driver
Re: Nová kalibrace motoru
podla toho čo píšeš, tak usudzujem, že je to klasický update riadiacej jednotky...
-
- Nováček
Nejsem si úplně jistej, jestli nova kalibrace motoru = flashnuti řídící jednotky na novější verzi. 

- deekay
- Junior
Podle me ano, je to jak u kompu noveji bios nebo u telefonu novejsi firmware, ja bych se toho nebal 

-
- Nováček
Já se toho právě bojím. Současné motory jsou už tak komplikované, že jim skutečně rozumí jenom pár machrů. Ostatní servismani (hlavně v autorizovaných servisech
) většinou jen metodou pokus omyl vyměňují díly kus za kus, dokud se jim nepodaří závadu (mnohdy i omylem) odstranit.
No a právě jeden z těch machrů, co tomu opravdu rozumí, mi kdysi řekl, že řídící jednotka se neflashuje, pokud auto jezdí tak jak má.

No a právě jeden z těch machrů, co tomu opravdu rozumí, mi kdysi řekl, že řídící jednotka se neflashuje, pokud auto jezdí tak jak má.
- deekay
- Junior
Tak ono to mas fakt stejny jak uz jsem napsal s kompem a mobilem.
Novej firmware cehokoliv na jedne strane opravuje chyby, na druhe semtam nake prida a casto zlepsuje nektere vlastnosti. Jsou lidi co proste musi mit FW stale ten nejnovejsi a pak lidi ktery do toho nehrabou dokud to funguje.
Nastesti formware je proste napsanej a pokud se podari samotnej flash tak neni moznost aby to tam naka lama v servisu flashnula "spatne". Takze neumeni servismana nemuze ovlivnit vlastnosti samotneho programu...
Novej firmware cehokoliv na jedne strane opravuje chyby, na druhe semtam nake prida a casto zlepsuje nektere vlastnosti. Jsou lidi co proste musi mit FW stale ten nejnovejsi a pak lidi ktery do toho nehrabou dokud to funguje.
Nastesti formware je proste napsanej a pokud se podari samotnej flash tak neni moznost aby to tam naka lama v servisu flashnula "spatne". Takze neumeni servismana nemuze ovlivnit vlastnosti samotneho programu...