Elektrony OZ + Rial.
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Elektrony OZ + Rial.
Mám zájem o litá kola, vybírám mezi OZ Hydra 7x16 a víceméně snad legálními 6x16 Rial Flair - snad jediné kola, které mají tento rozměr co mám v TP. Zajímalo by mne, zda ty OZta nepolezou ven z blatníků, a nebo s nimi nebude nějaký problém. Rovněž jaké pneu zvolit následně, aby nebyl nějaký problém. Myslíte si, že na evidenčce obstojím s certifikátem od Alcaru na identické kola od jiného výrobce, aby mi připsali tuhle šířku do TP? Pokud bych chtlě na druhou stranu legální Flair, tak zase nevím, zda by sedělo ET. Co se týče dalšího výběru naskytly se mi orig. Ronal pro Ford 16", ale mají zase 6,5J, tak jsem napsal přímo Ronalu, zda je to reálné připsat, ale bez odpovědi. 

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Co rozměry pneu a TP? Mám vzít legální rozměr 205/50, a nebo je to fuk pokud už mám 7x16 namisto 16x6 ?Jasio píše:Kola OZ Hydra 7x16 patří mezi ty, co se přímo hodí na Fokuse a s ET42 bych se vůbec nebál, že polezou ven
Byly mi nabídnuty 4x orig. Ford Mondeo 6,5 x 16 alu vč. sjetých pneu a vč. pošty - ppl za 4 tis. , ale vůbec se mi nelíbí jen se mi ta cena zdá velice dobrá oproti novým.
- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na kola 7x16 lze nazout gumy 185,195,205,225,235/50 jak to píšou na:
http://www.elektrony.cz/?&volba=TechInfo
ale měl by ses řídit zápisem v TP. Někdo jezdí jinými a předepsané nasadí až při STK, ale nevím jak by zareagovala pojišťovna, kdyby jsi nedejbože do něčeho ťuknul a oni by zjistili, žes jel na jiných kolech než které máš povolené v TP. Pročti si fórum je tu více názorů.
A alu kola Ford za 4 litry je opravdu dost málo. Viděl jsi je? Nejsou z bouračky? No a pokud se Ti nelíbí, tak je pust z hlavy.
ale měl by ses řídit zápisem v TP. Někdo jezdí jinými a předepsané nasadí až při STK, ale nevím jak by zareagovala pojišťovna, kdyby jsi nedejbože do něčeho ťuknul a oni by zjistili, žes jel na jiných kolech než které máš povolené v TP. Pročti si fórum je tu více názorů.
A alu kola Ford za 4 litry je opravdu dost málo. Viděl jsi je? Nejsou z bouračky? No a pokud se Ti nelíbí, tak je pust z hlavy.
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ty alu za 4 tis. jsou taky s jinou šířkou, než je předepsaná a to 6,5J, viděl jsem je jsou v skvělém stavu (dle fotek), ale nelíbí se mi.Jasio píše:Na kola 7x16 lze nazout gumy 185,195,205,225,235/50 jak to píšou na:

- Jasio
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď jsem se od kamaráda dozvěděl, že mu tenhle týden řekli, že už na dopravce do TP kola nezapisují. Na http://www.spzservis.cz mi na základě VINU odmítli připsat 16" jako takové, i když je to blbost, jelikož byly v DE TP zapsány. Já mám potvrzení z STK, že je tam mají připsat o 16"6J a ještě sem na dopravce nebyl. Řekl sem si, že na STK Hydry určitě na základě atestu od jiného výrobce na STK nepřipíší - protože si to na triko nevemou. Tak že vemu nějaké, které dodává alcar a bude to v suchu a ono ouhle. Rial Flair se mi fakt brát nechce, to až v případě krajní nouze. Dozvěděl jsem se, že by od 1.7 měl platit v ČR TUV. Nevíte někdo, co je na tom pravdy? Platí pouze při dovozu aut, jako takových, a nebo i na příslušenství?Jasio píše:Z technického hlediska klidně můžeš použít kola 6,5J, nebo 7J, - bez obav, pro klid duše si mužeš i přizpůsobit zápis v TP za nějaký poplatek. (tuším 2000,-) Ford má povolené ruzné rozměry kol a co TP to jiný zápis. Nebo mužeš zůstat na tom co máš ve svém TP. Volba je na Tobě. Hydry jsou hezké.
- stan
- Junior
myslis ze ti bude policajt merat ci mas 6, alebo 7J ?
dolezite pre teba je ET a to sa odporuca max. 40 najlepsie 42 a kolesa ti urcite nebudu trcat, v TP je ET45 ale kolesa su "utopene" a ani na STK to nemeraju, max. tak vysku dezenu, alebo ak mas extrem nejake 9x18" s ET 35 

ford mondeo kombi mk4 1.8tdci titanium, mondeo mk3 ST titanium X 2.2 tdci 136kW
- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A co bouračka = pokuta a odmítnutí plnění pojišťovny?stan píše:myslis ze ti bude policajt merat ci mas 6, alebo 7J ?dolezite pre teba je ET a to sa odporuca max. 40 najlepsie 42 a kolesa ti urcite nebudu trcat, v TP je ET45 ale kolesa su "utopene" a ani na STK to nemeraju, max. tak vysku dezenu, alebo ak mas extrem nejake 9x18" s ET 35
Nevíte někdo, zda u nás lze použít překlad TUV k zápisu na STK? Jde mi taky o pneu, jediný rozměr, který mi na evidenčce zapsali (to co zapoměli při dovozu z DE úředníčci) je 205/50

- Magic
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ještě sem z vlastního zavinění neboural, ale mám najeto cca 100 tis, což moc není a co kdyby náhodou, zrovna na těchhle kolech a ještě nezaviním nehodu. Kola budu mít širší a budu automaticky viník, navíc s porušením předpisů a od pojišťovny u které platím havárku dostanustan píše:ako som pisal 16" mas zapisane v TP a J7 nie je extremne siroky, btw: buras casto ?