SARS-CoV-2 (koronavirus)

Moderátor:phofy
Odpovědět
maverick
Pokročilý
Pokročilý

Re: SARS-CoV-2 (koronavirus)

Příspěvek od maverick » 22.10.2021 09:53

pbjun píše: 21.10.2021 21:00 Ono by možná celé očkování lidi brali trošku lépe, kdyby o něm vláda nevypouštěla dezinformace typu po očkování jste bezinfekční, po očkování nemusí učitelé nosit roušku protože nejsou rizikem pro okolí atd... Teď řeší celá rodina co s našima nejstaršíma protože na třetí dávku se ani jeden z nich netváří... Nejspíš to dopadne tak, že půjdou na protilátky a pokud budou mít dost tak se na to prostě vyserou...
presne, neustale vnucovani a tim lidi jen naserou...a jak jsem psal, 3. nebo 4. davkou to nekonci, za rok-dva budou zase zvat na dalsi STK
Stanley: ten primar ma v hlave asi bramboracku...ockovani je (zatim/porad) dobrovolne ale on utoci jakoby nekdo porusoval zakon :irre:
FFIII kombi 1.5 110kW

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.10.2021 10:11

Stanley_vy píše: 22.10.2021 09:37 Protože jí nic není, tak byla v nemocnici. :bebng: :perfect:

Výstřižek.JPG
Hele v textu jsem nenarazil na to že by dcera byla v nemocnici hospitalizovaná... Nevím, nemám čas to studovat komplet celé. Každopádně statistika stále hovoří jasně. https://ockovani.opendatalab.cz/statist ... 16D7T5PJBA

Za posledních 7 dní:
Hospitalizovaní neočkovaní 377 průměrný věk 59
Hospitalizovaní očkovaní 247 průměrný věk 75
Na JIP neočkovaní 54 průměrný věk 58
NA JIP očkovaní 33 průměrný věk 75
Zemřelí neočkovaní 31 průměrný věk 76
Zemřelí očkovaní 26 průměrný věk 81

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 22.10.2021 10:17

Stačí číst nadpisy, jak je tu dobrým zvykem:
Výstřižek.JPG
Ano, statistika a pravděpodobnost hovoří naprosto jasně. Proto každý, kdo ji rozumí a dovede interpretovat, se naočkuje. Protože hrát ruskou ruletu s čínským zmutovaným virem může jen blbec.
maverick píše: 22.10.2021 09:53 Stanley: ten primar ma v hlave asi bramboracku...ockovani je (zatim/porad) dobrovolne ale on utoci jakoby nekdo porusoval zakon :irre:
Zatímco antivaxeři, podle kterých covid neexistuje nebo je jen rýmečka a na JIPkcáh se lidi rekrerují, mají mysl naprosto čistou.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.10.2021 10:21

Jasně, ale v nemocnici znamená taky na infekčním oddělení, né na jipu atd.. Prostě hospitalizace neznamená automaticky kyslík atd, když máš infekční nemoc tak Tě zavřou na infekční oddělení spádové nemocnice. U covidu se nechávali lidi doma protože na infekčních není tolik místa, ale zatím nejsou zaplněné takže se lidé na infekční umisťují pokud jim nezůstane někdo kdo by jim zašel na nákup atd...

Edit: samozřejmě, takže když člověk prošel první riziko nemoci a nemoc prodělal tak má riskovat znovu zcela zbytečně a jít se očkovat kde je zase další riziko... Tobě asi vyhodnocení rizik nic neříká...
Naposledy upravil(a) pbjun dne 22.10.2021 10:22, celkem upraveno 1 x.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 22.10.2021 10:22

pbjun píše: 22.10.2021 10:11 Za posledních 7 dní:
Hospitalizovaní neočkovaní 377 průměrný věk 59
Hospitalizovaní očkovaní 247 průměrný věk 75
Na JIP neočkovaní 54 průměrný věk 58
NA JIP očkovaní 33 průměrný věk 75
Zemřelí neočkovaní 31 průměrný věk 76
Zemřelí očkovaní 26 průměrný věk 81
Vidis, nadherny priklad toho, ze ockovani, ktori skoncia v nemocnici, su polymorbidni stari ludia s pridruzenymi ochoreniami, vo vysokom veku.
Kdezto neockovani v nemocnici a na JISke su podstatne mladsi.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.10.2021 10:24

Ano pořád to říká to samé jako já... Pokud člověk neprodělal covid a je mu nad 65 naočkovat vždy, pokud neprodělal covid a je mu nad 55 očkování je velmi žádoucí. Pokud je člověku méně tak je to na osobním zvážení, ale u lidí pod 20 let je to zbytečný risk...

maverick
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od maverick » 22.10.2021 10:26

Stanley píše: Zatímco antivaxeři, podle kterých covid neexistuje nebo je jen rýmečka a na JIPkcáh se lidi rekrerují, mají mysl naprosto čistou.
tvl, ockovani je dobrovolne a ne vsichni, kteri se zatim neockovali, jsou antivaxeri...za antivax povazuji skupinu, ktera jde vedome proti tomu a kdeco vyhlasuji, pisou, stavkuji atd...
nechapu lidi, kteri ty, co se neockuji (zatim, nevim...) odsuzuji a hazou do jednoho pytle z napisem ANTIVAXERI :roll:
treba nemaji (zatim?) potrebu se ockovat, pracuji z domova, nevyhledavaji komunitu atd...jen priklad, co mi hned napadlo...treba se casem zaockuji, kdovi...NO OFFENSE :nazdravi:
FFIII kombi 1.5 110kW

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 22.10.2021 10:37

[/quote]
pbjun píše: 22.10.2021 10:21 Jasně, ale v nemocnici znamená taky na infekčním oddělení, né na jipu atd.. Prostě hospitalizace neznamená automaticky kyslík atd, když máš infekční nemoc tak Tě zavřou na infekční oddělení spádové nemocnice. U covidu se nechávali lidi doma protože na infekčních není tolik místa, ale zatím nejsou zaplněné takže se lidé na infekční umisťují pokud jim nezůstane někdo kdo by jim zašel na nákup atd...
Ještě nějaká "věrohodná" historka o tom, jak dostat čtyřicetiletého člověka, který to vlastně nepotřebuje, do nemocnice? Nešla si tam třeba jen tak z plezíru fiknout slepé střevo nebo žlučník?
pbjun píše: 22.10.2021 10:21 Edit: samozřejmě, takže když člověk prošel první riziko nemoci a nemoc prodělal tak má riskovat znovu zcela zbytečně a jít se očkovat kde je zase další riziko... Tobě asi vyhodnocení rizik nic neříká...
Rozhodně víc než tobě.
pbjun píše: 22.10.2021 10:24 Ano pořád to říká to samé jako já... Pokud člověk neprodělal covid a je mu nad 65 naočkovat vždy, pokud neprodělal covid a je mu nad 55 očkování je velmi žádoucí. Pokud je člověku méně tak je to na osobním zvážení, ale u lidí pod 20 let je to zbytečný risk...
Ano, to říkáš ty. Riziko z prodělání covidu je totiž u kohokoliv 20+ vyšší než riziko z očkování. Ono je totiž mnohem lepší prodělat několikrát zmutovaný virus uniklý z čínské laboratoře než se očkovat nevyzkoušenou experimentální vakcínou". To přece ví každá neovce. Zatímco po covidu jste za pár dní jako rybička a už o tom nikdy nevíte, ale po vakcíně je z vás v podstatě chodící, neplodná mrtvola lačnící po další a další dávce... :dih:
maverick píše: 22.10.2021 10:26

tvl, ockovani je dobrovolne a ne vsichni, kteri se zatim neockovali, jsou antivaxeri...za antivax povazuji skupinu, ktera jde vedome proti tomu a kdeco vyhlasuji, pisou, stavkuji atd...
nechapu lidi, kteri ty, co se neockuji (zatim, nevim...) odsuzuji a hazou do jednoho pytle z napisem ANTIVAXERI :roll:
treba nemaji (zatim?) potrebu se ockovat, pracuji z domova, nevyhledavaji komunitu atd...jen priklad, co mi hned napadlo...treba se casem zaockuji, kdovi...NO OFFENSE :nazdravi:
Pokud člověk, který se vědomě neočkuje skončí v nemocnici, případně i v horečkách doma, je označení antivaxer naprosto na místě.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.10.2021 10:42

Už jsi očkovaný proti chřipce mimochodem? Kdy si byl naposledy na tetanus? A co žloutenka máme?
Pokud nemáš reálnou odpověď na všechny tři tak jsi jasnej antivaxer...
Já chřipky nemívám takže se neočkuju, tetanus mám ve zkráceném intervalu co 8 let jelikož u mě imunita na tuto nemoc nevydrží - nikdo neví proč, ale po 8mi letech nemám nic, žloutenku mám zaočkovanou letos - protilátek již nedostatek... Takže ano jsem vzornej antivaxer. Narozdíl od Tebe vím jak na tom zdravotně jsem, pravidelně mám testy jak biochemku tak hemačku tak protilátky na to důležité co nám případně hrozí. Dokonce i protilátky proti covidu mám měřené každé tři měsíce...

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 22.10.2021 10:49

enjoy píše: 22.10.2021 09:04 Do školy nakonec nechodil.
Ne proto, že by mu to nařídila hygiena, ale protože je jeho učitelka požádala, jestli by ho pro jistotu nemohli nechat doma.
uprimne? kecas Ty nebo on ... pri pozitivnim zachytu v domacnosti jdou vsichni do karanteny, pokud nemaji 14 dni od posledni davky nebo v predeslych 180 dnech nebyli sami nemocni + paty den karanteny jdou na PCR test (pokud nemaji 14 dni od posledni davky nebo v predeslych 180 dnech nebyli sami nemocni) ... tohle pravidlo hygiena dodrzuje - mam to z vicero zdroju i z vlastni (velmi cerstve) zkusenosti
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 22.10.2021 10:49

maverick píše: 22.10.2021 10:26 treba nemaji (zatim?) potrebu se ockovat, pracuji z domova, nevyhledavaji komunitu atd...jen priklad, co mi hned napadlo...treba se casem zaockuji, kdovi...NO OFFENSE :nazdravi:
Jasne, ani nevyjdu z bytu von. Nakupy im nosi kurier. Uz 2. rok.
Kedy casom? Ked skoncia v spitali? Alebo nikdy? Do konca roka schytaju deltu takmer vsetci. Je polovica oktobra. Na ucinnost ockovania treba aspon 4 tyzdne od prvej davky. Ja viem kedy - s najvacsou snahou nikdy.

maverick
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od maverick » 22.10.2021 10:55

stano, vidim, ze rad chytas za slovicka...myslim tim nejnutnejsi potreby tj nakup, prace atd...ne ze jede na koncert, fotbal, do divadla atd...vzdyt vlada naridila respiratory, tak snad je v obchode chranenej ne? a ber to jako nadsazku, ne ze tu budes vypisovat, ze KN neochrani atd atd :wink:
FFIII kombi 1.5 110kW

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 22.10.2021 10:55

pbjun píše: 22.10.2021 10:42 Už jsi očkovaný proti chřipce mimochodem? Kdy si byl naposledy na tetanus? A co žloutenka máme?
Pokud nemáš reálnou odpověď na všechny tři tak jsi jasnej antivaxer...
Já chřipky nemívám takže se neočkuju, tetanus mám ve zkráceném intervalu co 8 let jelikož u mě imunita na tuto nemoc nevydrží - nikdo neví proč, ale po 8mi letech nemám nic, žloutenku mám zaočkovanou letos - protilátek již nedostatek... Takže ano jsem vzornej antivaxer.
Která z nemocí, které jsi tu zmiňoval, měla v posledních 50 letech ambice zlikvidovat zdravotnictví a ekonomiku států na celém světě?

Na chřipky netrpím (za posledních 11 let jsem nebyl na PN), Tetanus mám od 15. 12. 2015, na žloutence jsem nebyl (určitě mám proti ní mám proti ní miliony protilátek a umývám si ruce, kdybych cestoval někam, kde je to vyžadováno, či je vyšší riziko než u nás, naočkuji se).
pbjun píše: 22.10.2021 10:42 Narozdíl od Tebe vím jak na tom zdravotně jsem, pravidelně mám testy jak biochemku tak hemačku tak protilátky na to důležité co nám případně hrozí. Dokonce i protilátky proti covidu mám měřené každé tři měsíce...
Budu se opakovat - jsi hrdina. Niíkdo Ti tu nesahá se zdravím ani po kontníky.

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 22.10.2021 11:14

Třeba s tou chřipkou letos říkali, že by ses očkovat měl :D Spolu s třetí dávkou covidu... Aby si náhodou neskončil ve špitále s virovým zápalem plic způsobeným chřipkou. Žloutenka je velmi běžná, celkem by ses divil :D

fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofok » 22.10.2021 12:45

maverick píše: 22.10.2021 10:55 stano, vidim, ze rad chytas za slovicka...myslim tim nejnutnejsi potreby tj nakup, prace atd...ne ze jede na koncert, fotbal, do divadla atd...vzdyt vlada naridila respiratory, tak snad je v obchode chranenej ne? a ber to jako nadsazku, ne ze tu budes vypisovat, ze KN neochrani atd atd :wink:
Tihle se očkovat právě musejí.Tím že nikam nechodí,nemají právě vůbec žádnou imunitu.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Odpovědět

Zpět na „Pokec“