enjoy píše: 07.10.2021 12:28
Wittovská to vůbec nezvládla.
Viděl jsem to celý a hrozně mě štvala s tím, jak nikoho nenechala ani dokončit větu. Debata byla vedená klasicky, my všichni proti Babišovi a omluva na to zněla "ale vy jste premiér, takže..".
Okamura měl v tomhle pravdu "Kdo bude volit ODS, volí Piráty.."
Ve chvíli, kdy nemáš jednu silnou stranu, která by mohla vládnout sama, tak výsledek je nějaká koalice nebo nějaká podpora (jako komunisti podpořili Babiše). Je to něco za něco, buď najdou shodu a nebo se rozhádaj a budou předčasné volby.
Vedle toho, Okamura vykřikuje něco o Pirátech a ODS, ale jeho SPD není v žádném případě tak silná, aby byl ve vládě sám, takže se s někým spojit musí. Ostatně někdo z lítrů (Fiala?) řekl de facto to samé, že bude vláda ANO+SPD+KSČM...
KDU-ČSL získala pověst děvky, která "jde s každým", ať už doleva nebo doprava, byla v koalici s ODS i s ČSSD. Malé strany kromě opozice jinou možnost nemají a tam jsou šance, prosadit něco z jejich programu, mizerné.
A že se ptala Babiše na nepříjemné otázky, ono toho na něj je dost, politická odpovědnost za Covid (= když se náhodou daří, jsem king a když ne, může za to Kalousek...), naposledy ty baráky ve Francii, voliče to rozhodně zajímá, kdyby o tom nepadlo slovo, tak by jí zas někdo vyčetl, že se na to nezeptala (= že Babišovi nadržuje).