SARS-CoV-2 (koronavirus)

Moderátor:phofy
Odpovědět
Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Re: SARS-CoV-2 (koronavirus)

Příspěvek od Stanley_vy » 05.08.2021 14:06

Sentik píše: 05.08.2021 13:57
Je hotovo, vše otevřít, život do normálních kolejí ... ale buzerovat neočkovaný, ostrakizovat a vyhrožovat? Nasrat :roll:
Já jsem za.

Ale pokud dojdeme do fáze, kdy bude opět zdravotnictví na hraně kapacit a bude něco "zavírat", prvně budou řvát ty neočkovaný, že jsou omezovaní a zároveň mají právo být ošetřování. A zároveň se nechci dožít toho, že s nějakou "necovid banalitou" skončím v lepším případě na nemocniční chodbě, páč pokoje budou plných svobodných a neočkovaných na ventilátorech.

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 05.08.2021 14:09

Stanley_vy píše: 05.08.2021 14:01
Ono bylo nějaký nařízení o nošení 46 roušek venku? :D
Já jsem je taky na "vesnici" nebo v lese nenosil, ale třeba v Brně na ulici, kde prostě nešel dodržet rozestup, na každém druhém rohu je kroužek chrchlajících kuřáků, který mají taky svoje "svobody", jsem ji snad vždy měl. A ne kvůli nařízení.
Tohle mi přijde naprosto relevantní a obhájitelné. Na rozdíl od teorií o spiknutí vlivných očkovacích skupin, démonizovaných a netestovaných vakcínách atd. které se tu na posledních stránkách odehrává...
Hyperbola, nadsázka, chápeš :mrgreen: (jen zdůraznuju nesmyslnost některých nařízení, neobhajitelnost a hloupost).
Dvě roušky - to byla jedna z perel, která se zapíše do historie.

Do hodnocení kvality vakcín bych se osobně vůbec nepouštěl, protože tomu nerozumim - od toho má člověk doktora, ale tam se dostávám na začátek, že mne vždy rozhodí, když na jednu věc dostanu od odborníka víc názorů a jako že se nám to v rodině u dvou stalo.
Jeden doktor - očkujte se, druhej si není jistej, vykrucuje se odpovědí, raději si žádá názor dalšího. Co si máš v tu chvíli vybrat? Ale to je na jinou diskuzi :mrgreen:
Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 05.08.2021 14:25

Koukám, že už sis to po mě podruhé přečetl a ten konec smazal. :D Už jsem si myslel, že vacnína funguje i proti autonehodám a nebo tomu, že mi zde u diskuze rupne cévka. :D

ad názor lékařů mimo média:

S nikým jsem to konkrétně já nerozebíral, ale známého manželka je doktorka v nemocnic (a tudíž byl na testu asi 4 x jen do vánoc, protože ho vždy "vytrasovali" ) a očkovali se při první příležitosti.
Cca dva týdny zpět jsem vezl známou do práce a zminila, že se chystá na druhou dávku. tak jsem se o tom bavili a řekla mi, že byla neorzhodnutá, ale po srazu střední, kde dost spolužáků pracuje ve zdravotnictví ) ať už na "Covidáriu" nebo se tam aspoň mohli podívat) se rozhodla pro vakcínu.
Asi "nejkontroverznější" názor na očkování měl náš odvoďák, když se ho máti doptávala, zda očkuje, tak jí řekl: "Ano, ale mám Astra Zenecu a tu přece nechcete. Běžte do očkovacího centra". To bylo zrovna v době, kdy byla A-Z v několik státech pozastavena.
Samozřejmě netvrdí, že nemá někdo jinou zkušenost...

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 05.08.2021 14:31

https://www.lidovky.cz/nazory/na-prahu- ... 0FCC0E448F
Smutnou daní za tuto vysokou promořenost však je více než 30 tisíc úmrtí. Kdyby vláda bývala poslechla důsledně rady „promořovačů“ (bohužel i z lékařských kruhů nebo z iniciativy poněkud paradoxně nazvané Zdravé fórum), mohli jsme mít dostatečně vysokou promořenost umožňující návrat k normálnímu životu už někdy v zimě. Cenou za to by ale pravděpodobně bylo nějakých 50 tisíc dalších obětí a kolabující nemocnice…

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 05.08.2021 14:32

Stanley_vy píše: 05.08.2021 14:06
Ale pokud dojdeme do fáze, kdy bude opět zdravotnictví na hraně kapacit a bude něco "zavírat", prvně budou řvát ty neočkovaný, že jsou omezovaní a zároveň mají právo být ošetřování. A zároveň se nechci dožít toho, že s nějakou "necovid banalitou" skončím v lepším případě na nemocniční chodbě, páč pokoje budou plných svobodných a neočkovaných na ventilátorech.
Jj, vlezl mi sem zákazník, tak jsem chvili dělal, že dělám a teď to dopíšu. :mrgreen:

Stejně asi nevím jak to myslíš, protože při počtu očkovaných a promořenosti by ses do tý situace snad dostat už neměl. Kde se maj ty nemocný pořád brát?

Těch neočkovaných, co tě tam budou blokovat na ventilátoru už přeci nebude tolik :roll:
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizk ... u-40368210
Mě spíš štve tohle .. viz novinky. Tzn. očkovat se bude kolika dávkama? Zase se ukazuje, že je to "problém" hlavně starší generace, tak proč se to probůh nezaměřuje hlavně na ní? Né, to ono je třeba tady drtit očkováním lidi, který chtěj na dovolenou..
Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 05.08.2021 14:43

Tomu bych hrozně rád věřil, že nebude kde brát - vždyť jsem psal, že bych to klidně vyzkoušel. A zároveň bych počítal s tím, že to nemusí dopadnout. Viz ten Izrael. Ale když si vzpomenu na početné židovské pohřby, oslavy atd. i přes Lockdowny, tak se asi moc není čemu divit...

Osobně si myslím, že to očkování je záležitost několika let než se propracujeme opravdu "k rýmečce".

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 05.08.2021 15:28

"Ten militantní postoj očkovaných mne trochu překvapuje. "

A máme tu další překrucování.
Kdo pořádá demonstrace, všude křičí? Očkovaní snad?? NE. Toto vždy pořádají odmítači.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 05.08.2021 15:37

Ok, upřesním...

Militantní postoj očkovaných na TOMHLE foru mne překvapuje :mrgreen:
Už jen to názvosloví, ODMITAC :totlsmile:.
Rozebírám to tu uz dve stranky, ale to s tebou jako vymítačem bude asi těžký :mrgreen:
Mas protilatky .. nechceš očkovat, ODMITAC!
Doktor si neni jistej, jestli by ses s tvým zdravotním stavem měl očkovat, takže neočkuješ ... ODMITAC!
Chtělo by to vidle, hranice a mávající pěstičky do vzduchu, jinak to není ono :oops:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
Covid shaming...
Si pamatuju jak v začátku za všechno mohli lyžaři, potom ti, co byli na dovolenych na prelomu unora/brezna 2020, pak uvolněný leto, pak mladí co chlastaj z jednoho kýble a ted ODMITACI! Nejhorší jsou prostě odmítači. :palec_nahoru: :mrgreen:

Stanley_vy píše: 05.08.2021 14:43 Tomu bych hrozně rád věřil, že nebude kde brát - vždyť jsem psal, že bych to klidně vyzkoušel. A zároveň bych počítal s tím, že to nemusí dopadnout. Viz ten Izrael. Ale když si vzpomenu na početné židovské pohřby, oslavy atd. i přes Lockdowny, tak se asi moc není čemu divit...

Osobně si myslím, že to očkování je záležitost několika let než se propracujeme opravdu "k rýmečce".
Podle článku je 9/10 vážných případů u lidí po 60. Jak to bylo/je u nás? Tu statistiku jste tu určitě probírali :roll:
Wiki:

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 05.08.2021 15:49

Doktor si není jistej, protože je to nějakej praktik, kterej k virům čuchnul tak maximálně, když viděl zelenou nudli v kapesníku.
Ale já tě chápu, pan doktor je pan doktor. Je jedno, že je to třeba ortoped nebo zubař. Pan doktor se prostě poslouchá.
Fakt super! končím.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 05.08.2021 16:00

:perfect:
Až na to, že v tomhle případě se dohaduje onkologie - radiologie a praktik. Ale jasně, ví hovno, pošlu je i s rodinným příslušníkem doprdele, že neni žádnej ODMITAC a perte to sem :palec_nahoru:
Kdyby bylo v životě všechno tak krásně černobílý...
Wiki:

Ozzman
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Ozzman » 05.08.2021 16:41

Sentiku, obecne plati, ze diskuze o ockovani, a to nejen na tomto foru, roztaci odmitaci. Ockovany clovek vetsinou nema za potrebi se v tom dal patlat, sdilet clanky a vymyslet ruzne teorie, jde jen o reakce na odmitace. "Roztoč" je v tomto pripade na strane odmitacu :wink:
Ford Kuga III, 1.5 EB (110 kw) Titanium, r.v. 2024
Ford Focus III, combi, 1.6 Ti-VCT (77 kw), r.v. 2017
Ford Focus II, combi, 1.6 16V (74 kw), r.v. 2010 - bylo
Mazda BA 323 GLE sedan, 1.8 16V (85 kw), r.v. 1997 - bylo

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 05.08.2021 16:53

:totlsmile: :totlsmile: :totlsmile:
Ten byl dneska nejlepší. :palec_nahoru:
Kdybych nebyl neustále ze všech stran nucen k očkování a kdybych nebyl neustále omezován, tak sem ani nelezu.

Naočkujte si rizikové skupiny a seniory a toho, kdo chce. Ostatním dejte pokoj, protože takovým přístupem, jaký zvolil stát, se vyšší proočkovanosti nikdy nedosáhne.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Ozzman
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Ozzman » 05.08.2021 17:38

Kdo te masiruje? Kdy? Kde? Nevyhledavas tu masaz nahodou sam? Asi ziju na jine planete, krom rousek po mne nikdo nic nechce - v kazdodennim zivote.

Jedno zasadni omezeni, ktere se te tyka, jsem nakonec nasel. Vim, zes tak moc chtel, ale pokud nejsi ockovany, budes mit smulu.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... .seznam.cz
Ford Kuga III, 1.5 EB (110 kw) Titanium, r.v. 2024
Ford Focus III, combi, 1.6 Ti-VCT (77 kw), r.v. 2017
Ford Focus II, combi, 1.6 16V (74 kw), r.v. 2010 - bylo
Mazda BA 323 GLE sedan, 1.8 16V (85 kw), r.v. 1997 - bylo

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 05.08.2021 17:59

Sentik píše: 05.08.2021 15:37
Stanley_vy píše: 05.08.2021 14:43 Tomu bych hrozně rád věřil, že nebude kde brát - vždyť jsem psal, že bych to klidně vyzkoušel. A zároveň bych počítal s tím, že to nemusí dopadnout. Viz ten Izrael. Ale když si vzpomenu na početné židovské pohřby, oslavy atd. i přes Lockdowny, tak se asi moc není čemu divit...

Podle článku je 9/10 vážných případů u lidí po 60. Jak to bylo/je u nás? Tu statistiku jste tu určitě probírali :roll:
Něco se dá vyčíst tady, ale kromě grafu zo není nejaktuálnější. 6% pod 40, každý desátý 50 - 59 let,...

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/te ... 121242_kro

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 05.08.2021 20:09

Sentik píše: 05.08.2021 13:57 Proočkováno je už dost lidí, pořád přibejvaj další, já pořád nechápu co řešíte ... před závažným průběhem jste ochráněni :palec_nahoru: tak proč to tak tlačit násilím.
Deti sa neockuju a skor ci neskor ich nejaky jebo nakazi. Lebo nasrat opatrenia, nasrat ockovanie, nasrat vsetko. Jeho jebat, nech zdochne. Ale jeho tupotou si to zas odnesie aj niekto nevinny.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“