- Enjoy: Mezi řádky, umřelo na to pár lidí, takže vlastně v pohodě.
- Stano: Ideologicky si vyber co chces. Matematicky je to jasne.
Nehledám informace, abych našel nějaký jeden či dva případy s podezřením na negativní účinky jaké-koliv vakcíny. Ovšem když 20 států pozastaví očkování konkrétní vakcínou, určitě zpozorním, protože to už není náhoda. Pokud vím, tak u žádné jiné vakcíny se něco podobného nestalo. A že některé státy očkování AstrouZeneca obnovily, po ujištění EMA že přínos převažuje nad riziky, to mě tedy rozhodně nepřesvědčilo. Nabývám stále většího přesvědčení, že zejména v případě pandemie Covid-19 je pro mne EMA asi stejně důvěryhodná istituce, jako WHO. Astru bych si já osobně píchnout rozhodně nedal. Z možné tvorby krevní sraženiny mám docela obavy, protože před 15 roky a nyní, po těch letech nedávno podruhé jsem prožil stav, u kterého nelze něco podobného vyloučit.
Takže než já se nechám, možná někdy, naočkovat proti Covidu, poradím se nejdříve se s vým lékařem a nechám si udělat test na protilátky. Ale Astra to rozhodně nebude.
Ovšem pokud to riziko podstoupit někdo chce, protože ideologicky a matematicky je to přece jasné, nikomu to rozhodně nevymlouvám, je to každého osobní věc. Ty informace o Norsku jsem sem pouze dal, ale žádný svůj komentář a názor jsem k tomu nepsal. Každý ať si udělá názor sám.