Včera jsem vyhazoval nějaké kartonové krabice, zbyly po stěhování, roztrhané, špinavé (podložka při malování bytu) a nějakou dobu byly venku, tak na ně i pršelo. Strkám to do kontejneru na sídlišti a nějaká soudružka u vchodu do paneláku na mě začala řvát "kam to hážete ty papíry". Ignoroval jsem ji. Házel jsem to tam, kam to patří, do směsného odpadu, protože na každé modré popelnici je napsáno "nevhazujte špinavý nebo mokrý papír". Navíc ty kartony už aspoň jednou recyklované jsou a papír má nějaký limit, kolikrát se dá znovu zrecyklovat. Mimochodem, obaly od vajíček už se recyklovat nedají, přesto je spousta lidí hází do papíru, protože je to přece papír...
Myslel jsem, že uliční výbory už byly zrušeny, ale očividně někde se poměry nezměnily

Pak jsem nasedal do auta a odjížděl, zatímco soudružka mezitím došla až ke mně, no prostor se pohádat jsem jí nedal, odjel jsem. Fakt bych chtěl mít tolik času a tak málo starostí, abych se mohl postavit před popelnice a buzerovat lidi, jestli správně tříděj