Já to nevím, ale taky nevím, že by se to tam šířilo a ani to nikdo při tom zavírání nijak nezdůvodnil... Takže o tom tady můžeme jen do nekonečna polemizovat. Každopádně je to opatření diskriminační pro ostatní obchody, které musí mít zavřeno. Ale toho si už všimli i politici, tak se snad alespoň toto narovná.
S tím odstupem nemáš vůbec pravdu. Ve skutečnosti je to teoreticky odstup víc než 4m, protože ta druhá osoba má taky kruh o poloměru 2,1m. Mimochodem tuto hodnotu taky nikdo nezdůvodnil. Že to někteří mají taky takhle není (alespoň pro mě) argument. Abys měl odstup 2m, stačí ti i 4m2. A stejně je to všechno jen teorie, protože kolem pečiva je hlava na hlavě a v drogerii máš pro sebe i desítky metrů. A to i bez opatření. Navíc toto opatření zavádíme až teď, když je pokles. Fakt se mi ty obchody nezdají jako velký problém. Ve většině obchodů (obuv, oblečení, sport, nábytek.....) tolik lidí na m2 ani není. Pokud teda někdo neudělá nějakou nesmyslnou akci, kdy se tam nahrne milion lidí. A toto pro změnu být může, zakázáno není. Je v tom něajká logika??
Jinak se ze zajímavosti dívám, kolik máme v obci nakažených - momentálně 3 (samozřejmě potvrzení testy, reálně třeba víc). Ale co se mi líbí, tak jsou i obce, které jdou do mínusu. Tam se teď už šíří jen zdraví
Ještě jsem nepsal, že děda (97 let) koronáč přepral a lepší se, naštěstí měl nějakou mírnější formu.