Příspěvek
od oscaar » 16.10.2020 00:19
oscaar píše: 27.04.2019 22:42
Měl najeto skoro 140 000 km a teď fakt nevím jestli neměli ve fordu pravdu s tím olejem. Že když nemá specifikaci Ford, že je agresivnější pro řemen a ten ztvrdne,popraská a praskne nebo přeskočí...
Navíc od poslední servisky ve fordu, to auto 2 roky stálo a od poslední vyměny najel 5000 km....
Teď mám auto v servisu,spravují mě bufik před zimou. A ten servisák má jinou teorii, na příčinu přeskočení zubů či přetržení dolního rozvoďáku v kazetě ! Říkal že: Autu všeobecně víc škodí, když jenom stojí. Než když jezdí a dle jeho názoru. Jak je auto dlouho odstavené (to moje stálo 2 roky), tak ten řemen je z půlky v oleji a z půlky ve vzduchu. Ten olej je pro ten speciální řemen jako lubikant a udržuje ho měký a pružný. A jak je ta půlka řemene nad hladinou, tak povrch řemene oschne a začíná tvrdnout

. Asi něco na tom bude, protože když se mě potkali ventily, tak řemen je přesně do poloviny bez zubů

Je to rozhodně možná příčina, než ta pohádka od Henriho Forda, o špatném oleji v motoru

Ještě říkal, že většina moderních aut je na takovou odstávku citlivá. Jako příklad říkal pohon 4x4 u AUDI s mezinápravovou spojkou HALDEX atd.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, Silver
Focus kombi, r.v. 99, 1.8,85 kw, - prodáno