Dobrý den, mám otázku ohledně mého FoFa. Už od koupi mě trápí jeden problém a to volnoběh zní to jako by ten motor chtěl chcípnout ale pořád drží. Motor se celý klepe a po přidání plynu do cca 1500 otáček se klepe celé auto a potom klid. Někdy to na malilinkou chvilku přeskočí na normální chod. Ale po puštění plynu si motor zas jede stejně. Četl jsem dřív recenze, že tenhle motor nemá zrovna extra kultivovaný běh jako TDCI tak proto jsem to tak moc nehrotil. Jednou jsem s ním byl diagnostice už si přesně nepamatuji kvůli čemu přesně

ale vím, že tam byla ještě jedna chyba a to, že prý nesedí pedálový sensor myslíte že by to mohlo být tím ? Podle mě to je blbost. Ale před pár týdny si koupil můj kamarád taky Focuse TDDI 99Kw sice 1999 ale co už, ty verze se od sebe moc neliší. Když ho přede mnou nastartoval tak jsem se ho radši ještě jednou zeptal jestli to není náhodou TDCI a on že prý ne

Protože ten motor byl tak tichý a jel tak hladcé

A bylo to poznat i na akceleraci jak to jemně vytáčí otáčky na rozdíl od toho mého, který se tam jen tak tak došplhá

Ten volnoběh byl tak příjemný prostě Bzzzzzz a né jak ten můj Tutututu

A od téhleté chvíle jsem začal hledat v čem je problém

Motor troch zní jako by se dusil tak jsem ověřil hadice jestli jsou v pořádku poté jsem sundal i filtr jestli to pomůže a nic. A zjistil jsem že při studeném startu to nedělá a jede v pořádku a po jenom lehčím zahřátí to začne. Napadli mě také vstřiky nebo špatně seřízený rozvodový řetěz nevim jak to prověřím a nechce se mi to moc hrodit když nejsem 100% přesvědčen, že by to mohli způsobit zrovna vstřiky. Přikládám video se zvukem jak ten motor běží. Pokud to nebude moc slyšet tak zítra nahraji zvuk s lepším mikrofonem

Předem děkuji za odpovědi
https://youtu.be/CuH1jijvvZ8