Dneska som sa s tým trochu hral a vypozoroval som nasledovné:
Mám v aute aktivovaný svetelný senzor a vypínač s polohou AUTO. Poistky sú podla zapojenia na pred-FL, keďže mám takýto GEM. Zapojenie
v prvom príspevku tu.
1.) osadené poistky F45, F48 a F71; relátko F15 a očividne aj odporový drát, keďže nevidím pre oči a doteraz som myslel že ho v aute nemám, ale je tam.
- v polohe 0 nesvieti nič
- v polohe AUTO svietia predné stretávačky (pravdepodobne na znížený výkon - bol som sám pri aute a musel som odbiehať a zakrývať senzor, tak som nepostrehol nejakú zmenu, ale malo by to tak byť po správnosti), inak nesvieti nič, ani palubovka ani na budíkoch nie je rozsvietená kontrolka svetiel. Po zakrytí senzoru sa dozapínajú parkovačky, zadok a interiér.
2.) vytiahnutá poistka F45 (alebo potom F71 a F45 osadená nazad), zbytok zapojenia rovnaký
- v polohe 0 nesvieti nič
- v polohe AUTO tak ako v bode 1.)
3.) vytiahnuté poistky F45 a F71 naraz, zbytok zapojenia rovnaký
- v polohe 0 opäť nič
- v polohe AUTO opäť tak ako predtým
Čiže môj záver je cca taký, že na funkcionalitu "svieti len predok" stačí defakto relátko a kábel na piny. F48 je štandardne osadená pre stretávačky, takže tú neriešim, jediné čo som pridával boli F45 a F71.
Čo sa týka zníženej intenzity neviem, zrejme je treba osadiť aj F45 a F71 (lebo načo by tam inak boli?), ale skutočne sa mi nedarilo túto časť funkcionality dneska otestovať. Ideálne by to bolo aspoň vo dvojici, alebo v garáži kde sa dá zhasnúť podla potreby a nemusí človek chodiť hore-dole...
Myslím si, že keď nie je v aute svetelný senzor, resp. je vypnutý, tak v polohe 0 sa to bude chovať tak ako mne v polohe AUTO.
ZaQik, môžeš prípadne doplniť info o nutnosti poistiek F45/F71 (resp. F110/F113 na po-FL) v súvislosti so znižovaním intenzity, resp. celkovému významu týchto dvoch poistiek?