Příspěvek
od pkadecka » 13.06.2016 07:31
Který je to rok? Stejný motor 1.6 byl ve focusech dlouho, ale jsou tam drobné rozdíly, nejdřív měl jednu lambdu, pak dvě a ve dvojkovém focusu dostal i jinou cívku. (A v jedné verzi taky variabilní časování ventilů, pak se mu říká 1.6 ti-vct.)
Jestli vadná cívka znamená, že nebudou pálit dva válce, tak to jsem kdysi s focusem jel asi 20km jen na dva válce. Ale to se mi nezdá.
Pokud jenom svítí kontrolka chyba motoru, může to znamenat vadný kat, nebo děravé výfukové potrubí před ním (osobní zkušenost, měl jsem rozpadlý vlnovec, někdy se mi stalo, že se po nastartování rožla kontrolka motoru, po přidání plynu nebo po rozjetí zhasla, auto jinak jelo normálně).
ALE pokud se motor i projevuje vibracemi nebo úbytkem výkonu, tak skutečně nepálí některý válec.
Zvláštní je, že v servisu trojkombinaci svíčky/kabely/cívka vyměnili a furt to zlobí.
Na svíčkách bych zkontroloval i odtrh = mezeru mezi elektrodami. Nespoléhal bych se na to, že byly správně nastavené z výroby. Případně bych ho poladil, původně to u 1.6 bylo 1,3mm, ale sám Ford to pak změnil na 1,0mm.