sháním teď nějakou ojetinu, protože moje milovaná Corsa C Sport už začíná být malá a poruchová.
Jsou mi sympatické Fordy, v rodině byl Focus 2004 a C-Max 2009 a byla s nimi max. spokojenost. Byly ale kupovány jako funglovky a po 5 letech a cca. 60k km šly dál.
To mě nehrozí, pro mé využití nevidím důvod utratit za auto víc, jak 200000 Kč. Problém je, že já, ani nikdo v mém okolí autům moc nerozumí a nákup ojetiny mi přijde v dnešním trhu docela dobrodružný.
Potřeboval bych dvě rady, jaký model a nějaké tipy na solidní bazary. Příruček, jak koupit ojetinu jsem četl samozřejmě hromadu, ale jak k tomu člověk nemá vztah, tak stejně hromadu věcí nemá šanci poznat.
Moje využití je hlavně jízda po městě a mezi městy, co jsou cca. 20 km od sebe, jednou za měsíc delší výlet v rámci prvních stovek km. Roční nájezd cca. 7-8 tis. km. Jezdím docela často i na chatu takovou kamenkou.
Rád bych měl kufr, do kterého dáme časem třeba kočárek a nákup. Co se týče výbavy, tak nutností je asi jen klimatizace a klidně manuální, trochu obstojný počítač a okénka v elektrice. Rád bych měl i možnost připojení telefonu, nebo jiného zdroje audiosignálu, používám Google Play Music (a ano, jsem ajťák, proto auta moc nesleduji a zajímají mě takovýhle techno fíčury - čím, víc, tím líp

Mě z toho vychází Focus II po FL v 1.6 benzínu. Ale když vidím ty nájezdy na bazarech, trochu se bojím. Moje Corsa C má po cca. 14 letech 105000 km a ten stav není žádný med.
Díky za rady!