Dojezd stěračů - náhodně nefunguje
- pbjun
- Test driver
Re: Dojezd stěračů - náhodně nefunguje
Jj je do neho primo zacvakly plochy konektor ten odpojis, prepakovani vyndas, sundas kryt z motorku pak tenhle plastik ktery ma jen tri packy a ses tam. Pracei s demontazi a montazi tak hodka az dve dle toho zda pujdou sundat sterace 

- zdenyvm
- Pokročilý
Stěrače jsem sundal nedávno když jsem měnil kabinový filtr a řeknu ti, že to byl teda pěkný porod!
To už teď asi půjde líp, jen budu musel hoilt znovu přesilikonovat to plastové torpédo...

- pbjun
- Test driver
No torpedo budu resit taky, ale ne silikonem ale sroubama 

- zdenyvm
- Pokročilý
Nerad bych to zakřikl, ale asi vyřešeno!
Vypadá to, že byly málo napružené kontakty v dojezdu u motorku, napružil jsem, ošmirgloval, prolil to celé kontoxem a dneska ráno po cestě 12km dělal ruční cyklovač abych to zkusil. A ani jednou se to nezastavilo po puštění páčky!
Díky za rady, snad už to půjde. A můžu zase přesednout do mého FFII...

Vypadá to, že byly málo napružené kontakty v dojezdu u motorku, napružil jsem, ošmirgloval, prolil to celé kontoxem a dneska ráno po cestě 12km dělal ruční cyklovač abych to zkusil. A ani jednou se to nezastavilo po puštění páčky!
Díky za rady, snad už to půjde. A můžu zase přesednout do mého FFII...

- pbjun
- Test driver
Tak takove prkotiny vzdycky dokazou potrapit 

- drak1234
- Nováček
ako citam skusim aj ja tie kontakty, lebo akurat vcera som uvazoval nad vymenou motorceka. Mne nefunguje apsolutne dojazd sieracov v nulovej polohy
Focus Wolf 3dv. 2,0 16V Zetec-E EFI EDDC rv.2000 prevodovka MTX75,
úprava wolf: -podvozok, -výfuk, -elektróny, -svetlá,
Ďalšie úpravy: -chip, -Short Shift, -KN sanie, -športový regulator tlaku paliva do 10bar, -ext. odlučovač oleja
Wolf
Ďalšie úpravy: -chip, -Short Shift, -KN sanie, -športový regulator tlaku paliva do 10bar, -ext. odlučovač oleja
Wolf
- drak1234
- Nováček
tak vyskusal som napuzit kontakty aj som ich precistil a nepomohlo, kde moze bit chyba?
Wolf
Wolf
- pbjun
- Test driver
A relatko si vymenil? 

- drak1234
- Nováček
ake relatko? netusim ake a hlavne kde sa nachadza. za radu dakujem
Wolf
Wolf
- zdenyvm
- Pokročilý
Relátka jsou dvě, R18 a R19, jsou u pojistek pod volantem vlevo.
Jedno je na přední stěrače, druhé na zadní. Zkus je prohodit a uvidíš, někomu stačilo k vyřešení problému jenom to prohození...
Jedno je na přední stěrače, druhé na zadní. Zkus je prohodit a uvidíš, někomu stačilo k vyřešení problému jenom to prohození...
- pbjun
- Test driver
Nekdo ma treba i relatko jedno dvojite a u me ve focusu dokonce misto jednoho relatka byly jen preklanovaci plisky 

- drak1234
- Nováček
no takze relatko vymenene, kontakty prihnute na motorceku, a stale rovnaky problem.
Wolf
Wolf
- zdenyvm
- Pokročilý
Tak po roce bezproblémového provozu opět problém - na FF1...
Přestal jít cyklovač (úplně) a taky dojezd stěračů při stlačení páčky dolů (jedno setření).
Vyměnil jsem relátka a závada přešla na zadní stěrač, tzn. relé předních stěřačů KO. Problém cyklovače vyřešen, ale dojezd při spodní poloze páčky pořád nejede!
Vytáhl jsem motorek stěračů, přihl kontakty u motorku, obrousil, ale pořád nic. Toto před cca rokem při stejném problému pomohlo...
Help! Nevíte někdo co zkusit dál???

Přestal jít cyklovač (úplně) a taky dojezd stěračů při stlačení páčky dolů (jedno setření).
Vyměnil jsem relátka a závada přešla na zadní stěrač, tzn. relé předních stěřačů KO. Problém cyklovače vyřešen, ale dojezd při spodní poloze páčky pořád nejede!
Vytáhl jsem motorek stěračů, přihl kontakty u motorku, obrousil, ale pořád nic. Toto před cca rokem při stejném problému pomohlo...
Help! Nevíte někdo co zkusit dál???
- zdenyvm
- Pokročilý
Ještě mě napadá - při stlačení páčky dolů necvakne relé, když dám páčku na cyklovač tak cvakne. Je to tak OK?
Co dráty - nevíte někdo kam od motorku vedou? Bych je chtěl zkontrolovat...
Co dráty - nevíte někdo kam od motorku vedou? Bych je chtěl zkontrolovat...
- Arny_CZ
- Nováček
Ať zbytečně nezakládám nové téma, dávám dotaz sem, týká se samozřejmě také stěračů.
Nevíte náhodou, kde bych našel cyklovač stěračů? Jedná se o ten "jednoduchý" pevně nastavený, nikoli o ten programovací.
Stěrače mi zlobí tak, že když přepnu páčku stěračů nahoru do polohy č. 1, tak stěrače běží pořád a necyklují. Také je chyba v tom, že pokud zapnu ostřikování předního skla, měly by stěrače po ukončení ostřikování ještě automaticky 3x setřít sklo, mě stěrače po osříkání předního skla běží pořád, pomůže pouze vypnout klíček zapalování.
Poté, co jsem si pročítal diskuzní fórum, myslel jsem, že bude vadné relé. Pak mě ale napadlo, že relé v podstatě pouze spíná chod stěračů, ale musí dostat impuls z páčky stěračů nebo z cyklovače. Tak mě napadlo, že cyklovač bude zabudovaný v páčce stěračů, tu jsem ale rozdělal a žádný cyklovač v ní není
Věděl by někdo na co se při hledání závady soustředit?
Moc děkuji.
P.S.: teď mě ještě napadlo: já jsem se díval pouze dovnitř té spodní části páčky stěračů, ale není ten cyklovač náhodou zabudovaný přímo uvnitř páčky (jakoby nahoře, kde se páčka ovládá rukou)? Páčka je celkem tlustá, takže pokud je i dutá, tak by se do ní nějaká elektronika bez problémů věšla.
Nevíte náhodou, kde bych našel cyklovač stěračů? Jedná se o ten "jednoduchý" pevně nastavený, nikoli o ten programovací.
Stěrače mi zlobí tak, že když přepnu páčku stěračů nahoru do polohy č. 1, tak stěrače běží pořád a necyklují. Také je chyba v tom, že pokud zapnu ostřikování předního skla, měly by stěrače po ukončení ostřikování ještě automaticky 3x setřít sklo, mě stěrače po osříkání předního skla běží pořád, pomůže pouze vypnout klíček zapalování.
Poté, co jsem si pročítal diskuzní fórum, myslel jsem, že bude vadné relé. Pak mě ale napadlo, že relé v podstatě pouze spíná chod stěračů, ale musí dostat impuls z páčky stěračů nebo z cyklovače. Tak mě napadlo, že cyklovač bude zabudovaný v páčce stěračů, tu jsem ale rozdělal a žádný cyklovač v ní není

Věděl by někdo na co se při hledání závady soustředit?
Moc děkuji.
P.S.: teď mě ještě napadlo: já jsem se díval pouze dovnitř té spodní části páčky stěračů, ale není ten cyklovač náhodou zabudovaný přímo uvnitř páčky (jakoby nahoře, kde se páčka ovládá rukou)? Páčka je celkem tlustá, takže pokud je i dutá, tak by se do ní nějaká elektronika bez problémů věšla.