Zaprvé, Thule Pacific 600 se již nevyrábí, lze ale podle heuréky ještě koupit. My už ho třeba nemáme a nemůžeme sehnat jinak než překupem, což nemá smysl.
Takže v případě Thule Pacific 600 jednej rychle, pokud ho budeš chtít. A ceny na internetu, které vidíš, jsou opravdu velmi nízko, na slevu nemá smysl čekat, není kde brát.
Co se týče asi nejlepšího boxu Thule v poměru cena/výkon je to Pacific/Touring 780. Pacific 780 se už v podstatě nedá sehnat(ale bude vyráběn jako kampaňový box, stejně jako byl Ocean 780) a řada Touring je drahá, protože prodejci zatím drží domluvené ceny, aby na tom alespoň něco bylo. Pokud by jsi chtěl nějaký box z řady Touring, můžu zjistit, jakou cenu lze dát, kdyby jsi chtěl.
Hakr magic line 400 bereme jako bestseller a můžu říct, že v černé lesklé vypadá za dané peníze skvěle. Boxy Hakr jsou taky ABS plast, takže to nebude hned praskat, ale je potřeba říct, že jsou opravdu lehounké( v porovnání) a tudíž o fous tenčí než Thule. Upínání účky s vrtulkami nevidím jako veliký problém, i když fast grip u Thule je opravdu velmi dobrý.
Naopak ale Hakr Magic line 400 má oboustranné otevírání, kdežto Thule Pacific 600 nikoliv. A v neposlední řadě, je šírší a delší. a je i v lesklých provedením, což Pacific není.
Pro Hakr mluví i to, že ho nebude nikdo krást, kdežto u Thule, aby sis kousal nehty, jestli ho budeš mít po návratu k autu na střeše. Platí u nás.
Ve prospěch Thule je ale potřeba říct, že onen Pacific bude i po pěti letech intenzivního používání téměř beze změn, bude pořád skvěle fungovat. Hakr na tom tak dobře být nemusí.
Moje resumé je takové, že pokud budeš box používat rekreačně a v rámci povolených rychlostí, tak Hakr ano. Pokud plánuješ mít box celou zimu na střeše a jezdit kolik auto pojede, tak Thule. S dovětkem, bacha na krádeže.
ps: a u obou boxů počítej celková délka udávaná výrobcem -10cm je užitečná délka uvnitř.
Na závěr provokace.. Spirit 820 v šedé lesklé máme jeden v půjčovně. Kromě Excellence nejtěžší a nejpoctivější box, jaký jsem kdy měl v ruce

Jo a teď mě ještě napadlo, že jsem dělal minulý týden fotky všech boxů na Octavii III kombi, tak Ti kdyžtak můžu ukázat fotografie tebou vybraných boxů na autě, aby sis udělal trochu představu. I když MK4 je větší, ale i tak pro představu dobré.