Vstřiky 1.8 tdci
-
- Nováček
Re: Vstřiky 1.8 tdci
Takže 3 vstřiky repas (2 tekly do přepadu a jeden po opětovném namontování prostě z niceho nic odešel) + nízkotlaká část na čerpadle.
suma sumárum 25 000 s prací.. :/
suma sumárum 25 000 s prací.. :/
Ford Focus 2002, 1.8 TDCi 74kW
-
- Nováček
Zdravím,
FoFo 1.8tdci
85kw, 2003
najeto 151tis.
turbo repas cca 135tis.
Teď k problému... Delší dobu mi auto při větší zátěži motoru více kouřilo, než aby jelo. Z různých zdrojů mi bylo řečeno, že jde pravděpodobně o vstřiky. Tak jsem ho dal do servisu, kde mechanik vstřiky vytáhnul a poslal do Prahy do Delhpi servisu. Odpověď byla, že jsou všechny 4 na hadry, repas cca 18500,-. Po krátké poradě s mechanikem jsem dospěl k závěru, že zkusím sehnat nějaké z vraku.
Sehnal jsem z "prý v pořádku auta" za 8 tis. a spokojeně jel do servisu. Po výměně se auto chovalo, no o malinko lépe, alespoň v nižších otáčkách, ale efekt veškerý žádný, opět při záběru kouř místo rychlosti. Tak jsem je nechal opět vyndat a jel vrátit s tím, že jsou na hovno.
A jel jsem si nechat repasovat ty svoje do Prahy (už ne do toho Delphi servisu). Z důvodu časové tísně jsem se domluvil s majitelem a nechal tam ty svoje 4 a vzal si místo toho 4 už zrepasované. Kódy, nějaké součástky, půl roku záruka a hurá opět do servisu.
A teď, když jsem si auto převzal, tak je docela v prdeli:
-nejde vůbec za plynem,
-kouří tak, že to jde vidět i za dne v zrcátku
-po sundání nohy z plynu ještě chvíli dojíždí
-zvláštní, mírně chrastivý zvuk při každé akceleraci
-hůř startuje (déle točí)
A tak se teď, už mírně zoufalej, obracím na vás s prosbou o pomoc.
(Při výměně vstřiků byl měněn i palivový filtr a tesnící kroužky pod vstřiky)
FoFo 1.8tdci
85kw, 2003
najeto 151tis.
turbo repas cca 135tis.
Teď k problému... Delší dobu mi auto při větší zátěži motoru více kouřilo, než aby jelo. Z různých zdrojů mi bylo řečeno, že jde pravděpodobně o vstřiky. Tak jsem ho dal do servisu, kde mechanik vstřiky vytáhnul a poslal do Prahy do Delhpi servisu. Odpověď byla, že jsou všechny 4 na hadry, repas cca 18500,-. Po krátké poradě s mechanikem jsem dospěl k závěru, že zkusím sehnat nějaké z vraku.
Sehnal jsem z "prý v pořádku auta" za 8 tis. a spokojeně jel do servisu. Po výměně se auto chovalo, no o malinko lépe, alespoň v nižších otáčkách, ale efekt veškerý žádný, opět při záběru kouř místo rychlosti. Tak jsem je nechal opět vyndat a jel vrátit s tím, že jsou na hovno.
A jel jsem si nechat repasovat ty svoje do Prahy (už ne do toho Delphi servisu). Z důvodu časové tísně jsem se domluvil s majitelem a nechal tam ty svoje 4 a vzal si místo toho 4 už zrepasované. Kódy, nějaké součástky, půl roku záruka a hurá opět do servisu.
A teď, když jsem si auto převzal, tak je docela v prdeli:
-nejde vůbec za plynem,
-kouří tak, že to jde vidět i za dne v zrcátku
-po sundání nohy z plynu ještě chvíli dojíždí
-zvláštní, mírně chrastivý zvuk při každé akceleraci
-hůř startuje (déle točí)
A tak se teď, už mírně zoufalej, obracím na vás s prosbou o pomoc.
(Při výměně vstřiků byl měněn i palivový filtr a tesnící kroužky pod vstřiky)
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
aby nebyly ohnute ojnice
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Člen klubu
Ked uz prisli aj kody. Nakodovali ich vobec?
-
- Nováček
Jaké ojnice? Prosím o vysvětlení pro amatéry 
Doufám, že ano, ale bylo mi už dříve řečeno, že i bez toho kódování by to šlapalo, sice ne na 100%, ale určitě by to nebyl takovej vrak, jako teď

Doufám, že ano, ale bylo mi už dříve řečeno, že i bez toho kódování by to šlapalo, sice ne na 100%, ale určitě by to nebyl takovej vrak, jako teď

- miki21
- Test driver
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
Tak po pročtení onoho článku a poslechnutí videa jsem si trochu ulevil, protože k tomuhle zvuku to má daleko, rspk. při volnoběhu má motor zvuk normální, ty pazvuky to vydává až u prudšího zrychlení, někde kolem 1800 otáček a výš.
No, dostal jsem pár rad od známého, který ačkoliv by to nejspíš spravil, tak do konce prázdnin nebude mít čas, a to zkontrolovat rozvody, čerpadlo, tlaky na válcích atd. Takže se asi poohlédnu po nějakém šikovném mechanikovi/servisu, kde to dají dohromady a ne jak je zvykem, že jen shrábnou peníze a auto pořád "nepojede"...
No, dostal jsem pár rad od známého, který ačkoliv by to nejspíš spravil, tak do konce prázdnin nebude mít čas, a to zkontrolovat rozvody, čerpadlo, tlaky na válcích atd. Takže se asi poohlédnu po nějakém šikovném mechanikovi/servisu, kde to dají dohromady a ne jak je zvykem, že jen shrábnou peníze a auto pořád "nepojede"...
-
- Člen klubu
Podla popisu aby to nebol piestny cap...
-
- Junior
Podle té story , nebylo by lepší to dát rovnou do pořádného servisu , kde to udělají rovnou pořádně ? Ono hledat ten nejlevnější způsob opravy je nakonec často ta nejdražší varianta. Kontroloval někdo čerpadlo , není to tak že je vydřené a žene mikrošpony do vstřiků ? Takže jejich výměna je jen na chvilku než je čerpadlo zase odrovná ? Podíval bych se kde je nejbližší servis na který jsou zde kladné recenze nebo se zkusit domluvit u Fokiho ,podle recenzí zde jsem snad ještě nenašel někoho kdo by nebyl s opravou spokojen (pouze cena opravy se může zdát dražší ale jak jsem psal ono to ve finále vyjde levněji než to x krát cpát do levných servisů kde to stejně neopraví).
Focus combi 1.8 Tdci 74kW
-
- Nováček
Ano, přesně k této variantě nyní směřuju
Jenže ono těch "lepších" servisů je strašně málo a většinou mívají práce nad hlavu... Fokiho bych bral hned, ale nechce se mi do J čech, pro mě, momentáně z Liberce, je to trochu z ruky 

- Andymaniac
- Junior
V této souvislosti mě už kdysi napadlo, jestli by nebylo dobré dát někam na vysokotlakou část potrubí magnet, že by se tam tyto špony zachytily a nepokračovaly by do vstřiků. Co vy na to, je to dobrej nápad, nebo je to blbej nápad, nebo jakej je to nápad ? 

Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Skoda, ze ty spony jsou hlinikovy 

- Andymaniac
- Junior
To bych se skoro divil. Navíc Foki tady říkal, že se zjišťují magnetem v naftě z filtru ...
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, když sem viděl moje čerpadlo rozebraný a ukazoval mi kde to bylo vydřený, tak to bylo z hliníku
-
- Nováček
Ahoj, nevíte někdo o někom, kdo by mi mohl nakódovat vstřiky na 1.8 TDCi 85 KW? Děkuju za rady
) Konkrétně v Ostravě a okolí 

Naposledy upravil(a) Zvonda dne 19.08.2015 15:18, celkem upraveno 1 x.