Nakoľko som už splnil tri zo štyroch vecí, pre ktoré sme na svete (postav dom, zasaď strom, sploď syna), zostáva mi ešte tá posledná a to je: kúp Ford Fokus

O jeho kúpu sa zaujímam cca nejaké štyri mesiace, sledujem inzeráty, hladám informácie, navštívil som niekolko bazárov (zatial vždy iba v úlohe okukujúceho), ale zistil som, že takmer všetky FOFO, s ktorými som mal česť sa stretnúť , boli autá s prívlastkom DoDo (Dorob Doma), so snahou predávajúceho (či už súkromníka alebo autobazáru) vytiahnuť cenu čo najvyššie pri minimálnej (skôr žiadnej) záruke o stave a pôvode vozidla. Pripadá mi to ako keby bolo Slovensko nejakou tranzitnou stanicou pri dovoze áut na Ukrajinu z D, a čo sa nepredá cestou v CZ, snaží sa predať tu, a ked nie, tak Ukrajina vezme všetko.
Chcel by som sa spýtať Slovákov prítomných na tomto fóre:
- na základe vlastnej skúsenosti doporučiť seriózny bazár, alebo dovozcu, ktorý vozí vozidlá z D (ideál by bol nejaký slovenský Foki (ako som pochopil miestny "boh"))
- Žirafák je Fokiho "díler" len na klubové podložky alebo aj na niečo väčsšie?( vo väčšine prípadov to má štyri kolesá, motor, ...)

S kúpov neponáhlam, mám záujem FOFO kúpiť niekedy v polovici roku 2007(ten rodinný dom stál trošku viac ako som predpokladal), takže si v kľude zatial zháňam informácie.