Kúpa FOFO na Slovensku

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
dobr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Kúpa FOFO na Slovensku

Příspěvek od dobr » 20.10.2006 20:26

Zdravím všetkých šťastných majiteľov FOFO na tomto fóre. Na rozdiel od časti členov som sa sem dopracoval(síce iba náhodou, ale predsa) a väčšiu časť tohto fóra preštudoval ešte pred kúpou auta (vďaka, Mr. Google) a týmto ďakujem všetkým, ktorí sa podelili o svoje skúsenosti s kúpou a prevádzkou FOFO.

Nakoľko som už splnil tri zo štyroch vecí, pre ktoré sme na svete (postav dom, zasaď strom, sploď syna), zostáva mi ešte tá posledná a to je: kúp Ford Fokus :D .
O jeho kúpu sa zaujímam cca nejaké štyri mesiace, sledujem inzeráty, hladám informácie, navštívil som niekolko bazárov (zatial vždy iba v úlohe okukujúceho), ale zistil som, že takmer všetky FOFO, s ktorými som mal česť sa stretnúť , boli autá s prívlastkom DoDo (Dorob Doma), so snahou predávajúceho (či už súkromníka alebo autobazáru) vytiahnuť cenu čo najvyššie pri minimálnej (skôr žiadnej) záruke o stave a pôvode vozidla. Pripadá mi to ako keby bolo Slovensko nejakou tranzitnou stanicou pri dovoze áut na Ukrajinu z D, a čo sa nepredá cestou v CZ, snaží sa predať tu, a ked nie, tak Ukrajina vezme všetko.

Chcel by som sa spýtať Slovákov prítomných na tomto fóre:
- na základe vlastnej skúsenosti doporučiť seriózny bazár, alebo dovozcu, ktorý vozí vozidlá z D (ideál by bol nejaký slovenský Foki (ako som pochopil miestny "boh"))
- Žirafák je Fokiho "díler" len na klubové podložky alebo aj na niečo väčsšie?( vo väčšine prípadov to má štyri kolesá, motor, ...) :D

S kúpov neponáhlam, mám záujem FOFO kúpiť niekedy v polovici roku 2007(ten rodinný dom stál trošku viac ako som predpokladal), takže si v kľude zatial zháňam informácie.

KUTY

FF

Příspěvek od KUTY » 20.10.2006 21:12

Ahoj,
ja som chcel Focusa silou-mocou z CZ, kedze tam aj prechodne byvam a chcel som povod auta z CZ aby som mal moznost zistit servisku, prihlasit ho v CZ atd. Dost cast cestujem na sluzobky do Nemecka, kde mam moznost porovnavat ceny ojazdenych aut vseobecne, nielen FF. Ale poviem ti, ze mozno je lepsie zobrat auto z DE (cena je o cosi mensia resp. ta ista) aj ked das za dopravu. Zalezi na znacke, nemci si dost drzia ceny svojich...VW, Ford, Opel menej. Tie auta su zachovalejsie, casto su po dochodcoch, ktori to setria, nie ako mladi vodici. Aj cesty v Nemecku su oproti CZ a SK tankodromom v suprovom stave. Toto pisem z vlastnej skusenosti. Ale ak by si mal zaujem o auto z EU resp. Nemecka, radsej tam chod sam osobne akoby ti to mal niekto priviezt. Pozri na nete, zavolaj a vycestuj. Kolegovia doviezli z DE uz viacero aut roznych znaciek a zatial sa nikto nestazoval...a boli to aj r.v. 1998

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 20.10.2006 21:13

to dobr:
Vitam te na foru a doufam, ze se ti vsichni ze Slovenska ozvou a poradi ti. :lol: :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

romanm
Junior
Junior

Příspěvek od romanm » 21.10.2006 19:56

- na základe vlastnej skúsenosti doporučiť seriózny bazár, alebo dovozcu, ktorý vozí vozidlá z D (ideál by bol nejaký slovenský Foki (ako som pochopil miestny "boh"))
tak to je přece FOKI :!: a na Slovensko občas taky jede :D :D :wink:
Ford Focus Kombi 1.6i(74kw) r.v.2002 Polar Silver

Obrázek

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 21.10.2006 20:59

romanm píše:a na Slovensko občas taky jede :D :D :wink:
Koneckonců, jestli se nepletu, tak jeho hezčí polovička tam má jisté vazby. Tak ti třeba něco přiveze, až si zase pojedou pro něco dobrého do čaje... :lol:

dobr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobr » 21.10.2006 21:35

sidik píše:
romanm píše:a na Slovensko občas taky jede :D :D :wink:
Koneckonců, jestli se nepletu, tak jeho hezčí polovička tam má jisté vazby. Tak ti třeba něco přiveze, až si zase pojedou pro něco dobrého do čaje... :lol:

Tak to aby som sa poponáhlal, lebo tu v poslednom čase zatvárajú jeden cukrovar za druhým, aby mu do toho čaju aj niečo ostalo :D :D :D :D , alebo si tam dáva niečo úplne iné? :idea: :!:

Inak vďaka, s takouto možnosťou som tak trocha aj uvažoval,akurát mi to príde trocha komplikované D-CZ-SK, chcel som vynechať to CZ, ale ked to inak nepôjde, prečo nie

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 21.10.2006 21:53

dokud to neni prihlasene , tak klidne CZ muzes vynechat
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

dobr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobr » 22.10.2006 18:23

foki píše:dokud to neni prihlasene , tak klidne CZ muzes vynechat
Fajn, vďaka, v tejto oblasti som ešte dosť mimo.Dám dohromady finančnú stránku a ak náhodou dovtedy nevyhrám nejaké auto v lotérii, ozvem sa

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 22.10.2006 18:41

dobr píše:
Fajn, vďaka, v tejto oblasti som ešte dosť mimo.Dám dohromady finančnú stránku a ak náhodou dovtedy nevyhrám nejaké auto v lotérii, ozvem sa
U nas se v loterii vyhravaji vetsinou jen prachy. :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

dobr
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dobr » 22.10.2006 19:26

pelen píše:
dobr píše:
U nas se v loterii vyhravaji vetsinou jen prachy. :lol:
budem si musieť dať pozor na to, čo tu napíšem (chytajú ma za slovíčka) :lol: . Myslel som všetky tie súťaže a hlasovania v TV, kde je možné vyhrať vecné ceny, niekedy aj auto. Len to má pre mňa jeden, a to dost vážny, nedostatok. A to, že som sa do žiadnej neprihlásil, ani neposlal hlas, takže pravdepodobne ani nič nevyhrám.

zirafak
Test driver
Test driver

Re: Kúpa FOFO na Slovensku

Příspěvek od zirafak » 23.10.2006 07:55

dobr píše:Zdravím všetkých šťastných majiteľov FOFO na tomto fóre. Na rozdiel od časti členov som sa sem dopracoval(síce iba náhodou, ale predsa) a väčšiu časť tohto fóra preštudoval ešte pred kúpou auta (vďaka, Mr. Google) a týmto ďakujem všetkým, ktorí sa podelili o svoje skúsenosti s kúpou a prevádzkou FOFO.

Nakoľko som už splnil tri zo štyroch vecí, pre ktoré sme na svete (postav dom, zasaď strom, sploď syna), zostáva mi ešte tá posledná a to je: kúp Ford Fokus :D .
O jeho kúpu sa zaujímam cca nejaké štyri mesiace, sledujem inzeráty, hladám informácie, navštívil som niekolko bazárov (zatial vždy iba v úlohe okukujúceho), ale zistil som, že takmer všetky FOFO, s ktorými som mal česť sa stretnúť , boli autá s prívlastkom DoDo (Dorob Doma), so snahou predávajúceho (či už súkromníka alebo autobazáru) vytiahnuť cenu čo najvyššie pri minimálnej (skôr žiadnej) záruke o stave a pôvode vozidla. Pripadá mi to ako keby bolo Slovensko nejakou tranzitnou stanicou pri dovoze áut na Ukrajinu z D, a čo sa nepredá cestou v CZ, snaží sa predať tu, a ked nie, tak Ukrajina vezme všetko.

Chcel by som sa spýtať Slovákov prítomných na tomto fóre:
- Žirafák je Fokiho "díler" len na klubové podložky alebo aj na niečo väčsšie?( vo väčšine prípadov to má štyri kolesá, motor, ...) :D

S kúpov neponáhlam, mám záujem FOFO kúpiť niekedy v polovici roku 2007(ten rodinný dom stál trošku viac ako som predpokladal), takže si v kľude zatial zháňam informácie.
Zirafak je bohuzial iba dealer na podlozky/ze by som to casom rozsiril :?: /
S autami neobchodujem.Ked som si zhanal pred 2 rokmi Focusa pre seba,tiez som pochodil kopec bazarov a sukromnych inzeratov,ale tiez som natrafil iba na sroty a zlepence,za ktore som moje peniaze nemienil vyhodit.Nakoniec som kupil "funglaca".
Ak by som bol v tej dobe vedel o tychto strankach a poznal "nejakeho" Fokiho,urcite by som bol zobral nejaku karu od neho.
Moje odporucanie teda znie:OBRAT SA NA FOKI-ho.

Jairo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

foki

Příspěvek od Jairo » 23.10.2006 08:06

Ja som kupil Focusa z Nemecka cez znameho,ktory mal znameho a ten jeho znamy ho tam kupil :D
Zial bola to len jednorazova akcia a tak tebe ho odporucit nemozem. Inak auto je to super, aj ked som do neho uz investoval kopec prachov,lebo sa muselo menit kadeco.
Takze najlepsie je napr. kupit auto a 2 sadami pneumatik (zimne/letne) a mrknut,kde vsade Focus hrzdavie (najma starsie rocniky...zial i to sa stava).
A ako spominal Zirafak,keby som ja vedel o tomto fore pred kupou Focusa,urcite by som sa obratil na FOKIho,lebo kupa auta od neho sa rovna garancii dobreho stavu vozidla. Neverim,ze prave on by ti predal nejaky srot,alebo by ta na niecom oklamal. Podla toho,kolkym ludom uz pomohol by som sa na neho urcite obratil.
Za ten pocit dobrej kupy to urcite stoji.
Takze ja len tolko...
Bol - Ford Focus 1.6 16V HB 1999 Zelena metaliza
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 23.10.2006 08:21

ja som kupil svojho fofo od našeho guru fokiho, po všetkých peripetiach (hlavne do CB to nieje zo severu vobec blízko)
musím povedat, že plná spokojenost, samozrejme, že som hladal a hladal, preliezal bazary-stále som dával na prvý dojem (viete ake to je, prijdete do bazaru urobíte si názor ale tí profíci vás za 10 min spracuju, že v podstate ani si nezaslužite tak super káru :lol:. Nieje vobec rarita, že auta do 2001 maju novu masku (vysvetlenie, že sa to majitelovi viac páčilo :lol: :lol: :lol: , auto má deklarovane najazdene do 50 tis a interier tam vyzerá akoby sa tam denne dvaja ludia bili, kto bude deska šoferovat :lol: takže som nenašiel nič podla svojích predstav.., U fokiho sa mi páčilo najviac, že som auto videl presne v stave, v akom prišlo zo sveta a dohodol sa sa s ním, čo všetko bude treba na nom urobit...

včera sme sa boli s mladou previest a najviac na mna zaposobil tah 2 stupna niekedy od 4 tis otáčkach-božské.. 8)

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 13.07.2015 22:41

Cau mam dotaz..kdyz koupim auto na slovensku.Kolik me bude stat přepis a podobně a co všechno s emusí udělat? Když bych mel auto od sebe 200km a chtěl jet normalne po ceste sním domu.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 14.07.2015 11:14

Vyvozni znacky a pojisteni na slovensku , v cr stk emise a prihlasit na urade ale to uz znas :D
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“