Mondeo Mk III/C-max

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
SWalker
Nováček
Nováček

Mondeo Mk III/C-max

Příspěvek od SWalker » 18.05.2015 16:08

Zdravím. Rozhoduji se nad koupí "nového" auta. Co jsem si různě pročítal fóra, všude bylo zmiňované právě Mondeo...

Mám nájezd cca 15 tis.km ročně, takže chci určitě benzín, kombíka (potřebuju v něčem převážet nástroje a sem tam aparaturu na koncerty :-) ), rok 2004/2005, něco s rozumným servisem a spotřebou, cena ideálně kolem 80.000,-Kč.

Mám vytipované Mk3 1,8 SCi (6-ti kvalt kvůli spotřebě se mi zdá lepší) - ALE.. někdo ho doporučuje, jiný ho zase pomlouvá. Tady se názory docela liší.

Kufr mají v zákl. stejně velký C-max i Mondeo (co jsem vyčetl), u C-maxe se mi líbí možnost vyjmout zadní sedáky (+ při převážení aparatury) a vyšší posed, Mondeo zase vzhledově.

Co byste mi doporučili? A motorizaci u těchto dvou? Díky moc.

miki21
Test driver
Test driver

Re: Mondeo Mk III/C-max

Příspěvek od miki21 » 18.05.2015 18:11

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Ma.rt
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ma.rt » 18.05.2015 20:59

Tak rozdil mezi temi auty je jasny..c-max je spise vysoky focus, pripada mi, ze v tom clovek vozi vzduch nad hlavou, oproti focusu to az tak zabavne taky neni.
Mondeo je prece jen uz kus auta, muze byt treba problem pro manzelku/pritelkyni, ale ta moje to taky zvladla. SCi motor bych vynechal, ta uspora neni kdovijaka a pripadne problemy se nemusi resit moc jednoduse, navic servisy ty motory moc neznaji. Ma to snad i o kat vic a 4 civky, ktere nejsou nesmrtelne. Volil bych nejlepe 2.0 nebo 1.8 (nejlepe 92kW). Ty motory Te rozhodne nesezerou na to, jak je mondeo velke.
Kdyz uz premyslis o C-maxu, proc jsi vynechal focuse?
Za 80 tisic ale moc dobre auto asi neporidis, spis tak za 120.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down

Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001

SWalker
Nováček
Nováček

Příspěvek od SWalker » 18.05.2015 23:41

O c-maxu jsem uvazoval skrz ty variabilni zadni sedaky, ze se daji vyhodit. V podstate tohle je jedine, co me laka.

Mondeo se mi zkratka libi, jak rikas je to uz kus auta :) Jeste jsem uvazoval nad Vectrou C, 407 SW, Zafirou a popr. Berlingem.. Ale u V-C nejde sehnat slusny motor v benzinu, 407 zase drazsi servis a spolehlivost kolisa, Zafira v tehle cene je uz celkem zastarala a Berlingo... je Berlingo :D

FF se mi az tak nelibi, zkratka to mondeo mi padlo do oka :)

Diky za radu s tim motorem, procetl jsem si jeste odkaz (a naslednych X odkazu) od mikiho a jeste vic me to rozhodilo :D

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“