ukazatel stavu paliva , palivomer
- Dudko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mne sa rozsvieti oranžová kontrólka, keď je dojazd 80km a zároveň ma na to upozorní pípnutím aj palubný počítač a prepne sa do okna "Dojazd". Ručička palivomera je už v tej chvíli na totálnej nule a ani sa nepohne. Vyzerá to, že dojazd si to počíta z priemernej spotreby, pretože pri ceste z Tatier do BB mi rozsvietilo dojazd 80km v Ružomberku. Keď som to zaparkoval doma v garáži, tak bol dojazd ešte 45km a spotreba po celej trase bola 4,3L. Na druhý deň som to vytiahol a začal som jazdiť po meste pričom ten dojazd začal klesať nie po 1km, ale po skokoch 5km a viac, takže na druhej križovatke som už mal dojazd len 22km a než som sa dostal na najbližšiu Shellku, tak už bol len 6km (!) Nakoniec sa mi do nádrže vošlo 50,6 litra nafty, takže tam bola ešte rezerva 2 Litre (presný objem nádrže u môjho diesela je 52,7 Litra).
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Normální to není, ale počkej aspoň na druhý tankovaní. Nejspíš v životě nepoznala co to je plná nádrž a tak byla překvapená a trochu zdrženlivější.
Jo a přiznej barvu, dodej nějakou fotku a popis. Doufám, že jsi červenej ( dostatečně)

Jo a přiznej barvu, dodej nějakou fotku a popis. Doufám, že jsi červenej ( dostatečně)

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- majkl20
- Nováček
No to auto neni novy, viz podpis. Jen ja ho mam nove
Jinak je teda stribrny ...

Jinak je teda stribrny ...
silverwolf píše:Normální to není, ale počkej aspoň na druhý tankovaní. Nejspíš v životě nepoznala co to je plná nádrž a tak byla překvapená a trochu zdrženlivější.![]()
Jo a přiznej barvu, dodej nějakou fotku a popis. Doufám, že jsi červenej ( dostatečně)![]()
![]()
Ford Focus 1999, 2.0 , 3dvr
- honolulu
- Junior
Poznámka, po full natankovaní nádrže - 3. cvaknutie na benzínke, som najazdil 180km a až vtedy sa mierne pohla ručička ukazovatela paliva. Dovtedy bola ako prikovaná k pravej strane.
Jazda mesto 30%, vonku 70% pekne medzi 90-100, bez predbiehania a zbytocného spomalovania a zrýchlovania (toto dovolovala premávka)
Dobré nie?
Jazda mesto 30%, vonku 70% pekne medzi 90-100, bez predbiehania a zbytocného spomalovania a zrýchlovania (toto dovolovala premávka)
Dobré nie?
-
- Test driver
- Fredie
- Nováček
Listoval som si v manuále, a tam je napísané, že po natankovaní plnej nádrže, ručička ostane v pravej krajnej polohe, a až po vyjazdení určitého množstva palivazačne klesať..ale nepíšu koľko paliva, ani koľko kilometrov...inak moja osobní skúsenosť je, že po natankovaní plnej nádrže mi ručička drží ako pribitá asi 100 km a až potom sa pohne...inak urobil som na plnú nádrž 1120 km, a až potom mi začala svietiť kontrolka...koľko sa dá na to prejsť neviem, radšej neskúšam a idem natankovať...najviac, čo som prešiel na svietiacu rezervu bolo cca 60 km...

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nastav si podpis at vime, co mas za motorFredie píše:Listoval som si v manuále, a tam je napísané, že po natankovaní plnej nádrže, ručička ostane v pravej krajnej polohe, a až po vyjazdení určitého množstva palivazačne klesať..ale nepíšu koľko paliva, ani koľko kilometrov...inak moja osobní skúsenosť je, že po natankovaní plnej nádrže mi ručička drží ako pribitá asi 100 km a až potom sa pohne...inak urobil som na plnú nádrž 1120 km, a až potom mi začala svietiť kontrolka...koľko sa dá na to prejsť neviem, radšej neskúšam a idem natankovať...najviac, čo som prešiel na svietiacu rezervu bolo cca 60 km...![]()

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Co ti to ide na vzduch?Fredie píše:Listoval som si v manuále, a tam je napísané, že po natankovaní plnej nádrže, ručička ostane v pravej krajnej polohe, a až po vyjazdení určitého množstva palivazačne klesať..ale nepíšu koľko paliva, ani koľko kilometrov...inak moja osobní skúsenosť je, že po natankovaní plnej nádrže mi ručička drží ako pribitá asi 100 km a až potom sa pohne...inak urobil som na plnú nádrž 1120 km, a až potom mi začala svietiť kontrolka...koľko sa dá na to prejsť neviem, radšej neskúšam a idem natankovať...najviac, čo som prešiel na svietiacu rezervu bolo cca 60 km...![]()

- Dudko
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To nie je nereálny dojazd (!) Môj FoFo-2 má podľa manuálu spotrebu mimo mesto 4.1L a pri veľkosti nádrže 52,7 litrov s tým dokážeš urobiť cca. 1.285 km. Tá spotreba z manuálu je reálna a dokonca som už urobil krátke trasy do 100-150km aj so spotrebou 3.8L. Je ale pravda, že takáto pomalá a opatrná jazda bez vytáčania motora a bez predbiehania je totálna nuda a viacej som to už neskúšal (hi)
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To se mi taky nezdá, já najezdil do rozsvícení kontrolky nejvíce 850 km, takže reálný dojezd cca 900-910 km. Což odpovídá reálu. Ale je fakt, že převážnou většinu trasy jsem jel mimo město a podle předpisu - žádná divočina, bez předjíždění a občas za mnou byly kolony, páč 90 km/h nejezdí u nás skoro nikdo
Podotýkám, že k naftě liju aditivum - momentálně od Sheronu, ale dochází. Další, co koupím, ještě nevím - možná zkusím Hekru, kterou používá Pelen. Třeba se dostanu na jeho spotřebu...

Podotýkám, že k naftě liju aditivum - momentálně od Sheronu, ale dochází. Další, co koupím, ještě nevím - možná zkusím Hekru, kterou používá Pelen. Třeba se dostanu na jeho spotřebu...

- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak tyhle spotřeby jsou u mě v kategorii utopie a tudíž mě nechávají naprosto klidným

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!
- PedroH
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele: