Nojo, tak slevu zkousej, co to pujde, radsi ji nadsaz, at mas kam "slevovat"

(ve vyctu nahore jsem vubec nepocital praci...). Nefunkcni central -- uaaa, a tak o tom netusim vubec nic (a ten bych tedy ozelel velmi nerad).
r0mik ma na 1.8 a 2.0 prakticky vsechno

Napis mu, co bys potreboval, urcite ti rekne, co ma a co ne.
Ad katik od primavyfuky -- cislo sedi s tim, co mam ja na fakture z toho evyfuk/u, ale to maj podle me vsechny na 1.8i pro 1 i 2 lambdy. Nejlepsi je tam zavolat at ti primo potvrdi, jestli ma
(a) diru na druhou lambdu -- tu tam kvuli EURO4 mas (jednu diru ma nahore kazdy) a
(b) jestli je
keramicky (ten byva levnejsi, kolem tech 4 kKc) nebo
kovovy (cca 4500 Kc). Ja jsem kvuli LPG urcite chtel kov, tobe to mozna muze byt trochu jedno (rika se ale, ze kov je lepsi). Dobry ceny toho JMJ mel taky
http://www.autosluzbabudina.cz/ (nekde tam byl i presny cenik), ale to jsem mel dal a meli zrovna dovolenou.
Dalsi vec, co me k tomu napada: bylo by dobry zkusit zjistit,
proc ten katalyzator odesel -- muze to neco rict o stavu motoru. Duvody se uvadi olej do vyfuku, bohata smes, nezapalujici svicky a mozna i neco dalsiho. 175 kkm je sice za oficialni zivotnosti katu, ale myslim, ze se s origo da najezdit 250 kkm bez kontrolky. Muj prvni vrakacovej katik byl nahore uplne s cernym povlakem od sazi -- v tom motoru muselo byt neco hodne spatne (taky ten kat byl po smrti)! Ja mel svuj vypalenej do cihlove barvy (kontrolku nerozsvecel).
V kazdym pripade
olej ted sleduj. 1.8 sice nejsou moc nachylny na olejo-zravost, ale mne uz neco papa (a klukum, co maj 300+ kkm taky).
De-cat u nas s po-FL motorem a 2 lambdami neni moc option. Jednak mi to prijde vuci prirode i lidem
nehoraznost. Dale musis
uplacet emise, a to jsem taky proti. A pak on ten motor sice jede normalne (nepozoroval jsem s kontrolkou rozdily), ale pak neuvidis, jestli ti neukaze motor
nejakou jinou chybu, kdyz ti vecne bude svitit cat. converter efficiency. O osizeni motoru nejakym signalem tady nejaky tema je, a dopadlo to neuspechem.