Caues, uz nevim co s tim
omlouvam se bude to delsi kvuli vice vecem ktere s tim souvisi a popisu jak uz jsem to zkousel resit...
uz straaasne dlouho mam broblem s nepravidelnym chodem az vynechavanim motoru na volnobeh. Po nastartovani je to OK kupodivu se to projevi az pri zahratem motoru a cim vic ho pred tim trapim a dam mu trosku do tela, tim horsi to pak je nekdy jede nepravidelne obcas vylozene skytne a vynecha nejaky valec ted se mi stalo ze po zastaveni jel opravdu jen na 3 valce. Pri jizde to clovek pozna hlucnejsi jizdou rek bych i nizsi vykon nekdy vubec. Snazil sem se to resit v servisu -3 ruzni servismani rekli, ze to bude pridrenej predvstrik na cerpadle, cerpadlo melo projit "repasem" ale kdo vi co s nim delali + kontrola vstriku. 2 vstriky vymemeny. Po vraceni bych rek ze auto jelo pekne odspoda, ale do tydne byl nepravidleny chod zpet > reklamace = jeste "neco postelovali" > auto tahlo min ododpodu, ale o neco vyrovnaneji ale porad to nebylo ono, do tydne opet nepravidelny volnobeh. Dal sem to jinam Kde mi manik kontroloval znova vstriky vymenil zbyli 2 + posleze praskly inercoooler, ktery blil brutalne olej a tim byla ta ztrata vykonu. Volnobeh to nezpravilo, ale take tvrdil, ze je to predvstrikem na cerpadle. Opet reklamace v puvodnim servise > cerpadlo pry OK(ale uz jim moc neverim a nedelaji ho oni ale nekdo pro ne) Vyndali vsechny vstriky, zmerily vycistily (udajne), nove podlozky pod vstrikovace, jedna byl pry spatna. Bohuzel efekt opet cca na tyden a dost nejisty. orajove se zminili, ze v okruhu kde je turbo je dost oleje ?:( V jednom fordu dostali typ na spatny retez nebo napinak retezu mezi cerpadlem a rozvodama, pochopil sem ze tim se muze rozhodit casovani ale to je strelba naslepo a ze zoufalstvi. Tipuju ze mam zrejme v coudu setrvacnik(jednohmotovy) a spojku, ktera me trochu kope do nohy kdyz ji lehce seslapnu a pri pusteni pri razeni za jizdy cvakne a setrvacnik pri akceleraci obcas pekne rachoti a k tomu jeste zrejme vymlaceny silentblok na motoru > nevim jestli to vse prave nemuze nejakymi zpetnymi razy vyvolavat ten nepravidelny chod nebo je to spis nasledek. Obcas kdyz je teply motor a nastartuju tvari se to OK, staci jen lehounce pridat a pustit plyn a okamzite se dostavi nepravidelny chod. Pri cca 1300 otackach se klepe cely motor, spis auto. Jeste sem vypozoroval zajimavou vec, ze tam porad neco dost cvaka(podle me nejaky vstrik) a kdyz uz to jede na 3 valce prestane to cvakani..ja to tipuju na nejaky vstrik, ale ty uz kontrolovali tolikrat. Mozna se to nekde zavzdusnuje kdyz to vzdy par dni zlepsi a pak se to vrati. Mozna nejaky nouzovy rezim, ale zadna kontrolka nesviti.
Omlouvam se za tu dylku, ale ja - a bohuzel i oni uz jsou bezradni. Ve fordu na diagnostice samozrejme nic.
Nepravidelny chod motoru
- StratoS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nepravidelny chod motoru
FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White 

- Ahmed
- Test driver
Re: Nepravidelny chod a vynechavani motoru na volnobeh 1.8TDDI
Měřili ti i kompresní tlaky?
- StratoS
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No to je prave to... vsem kde to bylo sem rikal, ze by to asi chtelo zmerit tlaky...vsichni beze zbytku rekli.."nee ty budou dobry", ale uz sem rozhodnut, ze to dam zmerit at mam jistotu. Ted to i hur startuje(a to je teplo) nez diriv..driv to bylo na prvni otoceni, ted je znat ze to neni ono...
FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White 

-
- Nováček
Ten "jednohmotový setrvačník", jak píšeš, je určitě nesmysl. Pokud je z jednoho kusu, nemá se na něm přece co rozbít. U dvouhmotového je to samozřejmě úplně něco jiného. Setrvák bych tedy určitě vyloučil. Co bych ale určitě zkontroloval (jako první ještě před nějakými výměnami) jsou ty rozvody - hezky si to postavit a zkontrolovat. Je to vlastně jen za cenu času, žádné díly a hned můžeš vyloučit další věc (pokud tam tedy nic nezjistíš). Je hrozně divné, že to nedělá za studena. Pokud tedy budou tlaky v pořádku (hlavně ať Ti to změří za tepla - teplý motor), asi bych mechanickou závadu vyloučil. Podle mě by to mohl být problém v řízení čerpadla - jednak dávka paliva a jednak ten "slavný" předvstřik. Samozřejmě všechno je možné, a proto může být opravdu chyba v čerpadle, aniž by Ti to cokoli hlásilo. Když Ti to vynechává na volnoběh a přidáš na místě plyn třeba na 2000ot/min, dělá to stejně? Nebo to přestane? Odkud se Ti ozývá to cvakání? Teď nevím, jestli má tenhle motor snímač klepání, ten by také mohl udávat špatné hodnoty (po zahřátí) a tím by bylo řízení motoru úplně mimo. Každopádně by to chtělo na diagnostiku a zkontrolovat včšechny možné i nemožné hodnoty. Zkus ty rozvody, nic tím nezkazíš! Držím palce! 

Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999
-
Dobrý den, mám stejnou závadu na focusu, mohu se zeptat jestli se vám podařilo vyřešit tento problém? děkuji
-
- Nováček
Podle toho jak to pises s tema servisama,je mi z toho nabliti. To asi mojeho focusa nespravim. Vrazil sem do nej 30 000 + mi mechanik rekl,ze sem asi koupil dobre,ze tam nikde neni ani kapka oleje,ze nikde neprotika a 4 dny na to mi auto ztrati tah,otacky na maxna neutral a zadre se mi motor,parada. Vsude oblita clovek servisy,i autorizovane a jak to neni nejaka vec,ktera jde jen tak pekne vymenit za nekolik desitek tisic,tak se s tim nechce nikdo drbat. Zlodeji. Bud zlodeji a nebo vlastne vygumovanci,co tomu nerozumi. Ja sel k mymu mechanikovi a rikam mu,ze to spatne jede,ma to spatny tah,at mi to spravi. Co mi asi rekl misto spraveni ? No prej to jede dobre. Ale ja po nem nechci,aby mi tohle rikal,ja to chci spravit,ja vim,ze to spatne jede. Nemam slov. A pak jim dejte neco spravit,kdyz ani nevi co maji spravovat,kdyz je to vlastne pro ne v poradku.