Pokoušel jsem se hledat, ale bez valných úspěchů, tak se zeptám:
Nepotkal jste někdo specifikaci, v jaké formě je na konektoru rádia tzv. tachosignál?
Stále se mi stýská po tom, jak originální rádio zvyšovalo hlasitost s rostoucí rychlostí. Napadlo mne, že kdyby ten signál byl v nějaké rozumné podobě, bylo by možné donutit rádio (Pioneer) ke změně hlasitosti přes simulování ovládání pod volantem (inspirovaly mne k tomu SiebenCZovo odporové hrátky).
tachosignál
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tachosignál
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- Quickie
- Moderátor
Re: tachosignál
myslim že som písal v inom vlákne že som nevedel o tejto funkcii. Potom ste mi napísali aby som si pozrel v radii funkciu AVC (čo mi z angličtiny pripadá ako Automatic Volume Control, možno sa mýlim)
Lenže... Nezdá sa mi že by mi to pridávalo hlasitosť podla rychlosti auta. Mám to nastavené na AVC +4.
Skor si myslím že je to funkcia, ktorá mi zvýši hlasitosť rádia, ked je vysielany dopravny servis (TRAFFIC).. Vtedy to na mna vyhukne a zvysi hlasitosť myslím že akurát o tie 4 stupne,ktoré mam nastavené.
Napriek tomu mám ale subjektívny pocit, že ked si v pri stojacom aute nastavím volume napr. na 2, tak to rovnakou hlasitostou počujem aj pri rychlosti 90km/h. Co by teda odpovedalo tej funkcii automatického pridavania volume v zavislosti od rýchlosti. Ale ked skúsim manualne hlasitosť pridat tak mi to pokracuje z predvoleneho stupna 2, pričom by to už teda malo byť o nejaky level vyššie
neviem.. musím preštudovať manual , ako to vlastne funguje
Lenže... Nezdá sa mi že by mi to pridávalo hlasitosť podla rychlosti auta. Mám to nastavené na AVC +4.
Skor si myslím že je to funkcia, ktorá mi zvýši hlasitosť rádia, ked je vysielany dopravny servis (TRAFFIC).. Vtedy to na mna vyhukne a zvysi hlasitosť myslím že akurát o tie 4 stupne,ktoré mam nastavené.
Napriek tomu mám ale subjektívny pocit, že ked si v pri stojacom aute nastavím volume napr. na 2, tak to rovnakou hlasitostou počujem aj pri rychlosti 90km/h. Co by teda odpovedalo tej funkcii automatického pridavania volume v zavislosti od rýchlosti. Ale ked skúsim manualne hlasitosť pridat tak mi to pokracuje z predvoleneho stupna 2, pričom by to už teda malo byť o nejaky level vyššie

neviem.. musím preštudovať manual , ako to vlastne funguje
- Jindrich
- Nováček
Ano, tuto funkci Fordí rádia mohou mít, já ji mám.
Se zmiňovaným signálem ti ale neporadím.Ford Focus 1 combi 2002, TDDi 66kw, základní červená Colorado

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=10821

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=10821
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Quickie: zkus to vytáhnout na +7, alespoň pro otestování
Jde mi o to, zda bude stačit chytat nějaké napětí, odpor nebo frekvenci (na to by stačil jednoduchý jednočip) nebo je to čistá sběrnice (CAN), s čímž zatím nemám zkušenost a bylo by s tím tak více hraní.

Jde mi o to, zda bude stačit chytat nějaké napětí, odpor nebo frekvenci (na to by stačil jednoduchý jednočip) nebo je to čistá sběrnice (CAN), s čímž zatím nemám zkušenost a bylo by s tím tak více hraní.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jak pise jarda , pri vyssi rychlosti diky vnejsimu hluku si zacne radio automaticky pridavat .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- VH123
- Zkušený
Nerad bych tě mystifikoval, ale když jsem montoval tempomat, pátral jsme po zapojení a drát, kterým jde do rádia informace o rychlosti vozidla kvůli kompenzaci hlasitosti by měl být shodný s drátem na který jsem se přicvaknul pro info o rychlosti do řídící jednotky u serva tempomatu (bílo zelený kabel č. 9 v konektoru C63). Informace o rychlosti by měla jít podle všeho PPM modulací, takže nějaký převodník by měl jít spáchat, ale úplně jednoduché to asi nebude.JardaB píše:Quickie: zkus to vytáhnout na +7, alespoň pro otestování![]()
Vojta