Zeslabení síly větráku a ztlumení osvětlení přístrojovky
- FocusCombi
- Nováček
Zeslabení síly větráku a ztlumení osvětlení přístrojovky
Zdravim všechny,
mám na Vás dotaz jestli se někomu z vás nestalo to co mě se děje ode dneška.
Zničeho nic se mi při jízdě ztlumí osvětlení přístojové desky(nezhasne úplně, ale jen se ztlumí) a zeslabí se síla foukání větráku(slyšitelně) a současně se mi pociťově zdá, že se změní i chování motoru(jakoby oslábne současně se zeslabením síly větráku a naopak když se vše vrátí do normálu tak jakoby ožije). Toto se mi děje v nepravidelných intervalech během jízdy. Při volnoběhu se to neděje.
Vůbec si nevím rady čím by to mohlo být- na autě je originál baterie Ford stará 2měsíce, altík dobíjí za klidu 14,87V a kontrolka dobíjení se NEROZSVÍTÍ. Před týdnem je dávaný nový drážkový řemen.
Díky všem za každou radu
mám na Vás dotaz jestli se někomu z vás nestalo to co mě se děje ode dneška.
Zničeho nic se mi při jízdě ztlumí osvětlení přístojové desky(nezhasne úplně, ale jen se ztlumí) a zeslabí se síla foukání větráku(slyšitelně) a současně se mi pociťově zdá, že se změní i chování motoru(jakoby oslábne současně se zeslabením síly větráku a naopak když se vše vrátí do normálu tak jakoby ožije). Toto se mi děje v nepravidelných intervalech během jízdy. Při volnoběhu se to neděje.
Vůbec si nevím rady čím by to mohlo být- na autě je originál baterie Ford stará 2měsíce, altík dobíjí za klidu 14,87V a kontrolka dobíjení se NEROZSVÍTÍ. Před týdnem je dávaný nový drážkový řemen.
Díky všem za každou radu
- miki21
- Test driver
Re: Zeslabení síly větráku a ztlumení osvětlení přístrojovky
Svorky na baterce skontrolovány?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- FocusCombi
- Nováček
odstránená zbytočná citácia. Quickie
jj zkontrolovány očištěny a utaženy....mě jedině napadá altíž že by prostě ve zvýšenejch otáčkách vynechával......jinač už sem bezradnej...
jj zkontrolovány očištěny a utaženy....mě jedině napadá altíž že by prostě ve zvýšenejch otáčkách vynechával......jinač už sem bezradnej...
- pitrss
- Nováček
Ahoj tak mě se děje uplně to samí,pohasne přístrojovka,ještě se mina moment vypne radio, a pohasnou světla při tom poklesu,jako kdyby byl velkej pokles elektřiny ale kontrolka dobíjení se nerosvítí,ani žadna jina/ABS atd..../užjsem jednou měnil REGULATOR ale tohle mi nedělalo/když byl špatnej regulator tak lítali ručičkynahoru dolu a blikali kontrolky,tak nevim
,chtěl bych fíka prodat ale musim ho nejdřív opravit,nevím co stim když něco zjistim dám ti vědět-dej taky, díky AHOJ 

Naposledy upravil(a) pitrss dne 10.12.2009 20:09, celkem upraveno 1 x.
- FocusCombi
- Nováček
odstránená zbytočná citácia. Quickie
já sem to odvezl známýmu do Krupky u Teplic co dělá Fordy...a u mě je to nakonec asi špatnej altík, protože to začalo dělat i na volnoběh(slábly světla a pod)...vynechává..dobíjení mi taky nesvítí....ale když sem měřil na baterce tak tam byl v nepravidelnech intervalech pokles z 14,6V na 12,7V a to vypadá, že prostě altík špatně dobíjí(vynechává)....tak do pátku bych to měl mít hotový tak pak písnu co to bylo....
já sem to odvezl známýmu do Krupky u Teplic co dělá Fordy...a u mě je to nakonec asi špatnej altík, protože to začalo dělat i na volnoběh(slábly světla a pod)...vynechává..dobíjení mi taky nesvítí....ale když sem měřil na baterce tak tam byl v nepravidelnech intervalech pokles z 14,6V na 12,7V a to vypadá, že prostě altík špatně dobíjí(vynechává)....tak do pátku bych to měl mít hotový tak pak písnu co to bylo....
- pitrss
- Nováček
jojo písni zajímá mě to,já jsem vyzkoušel jinej altík funglovej a kolísalo to taky ale mam podezření že i ten druhej altík/JETO STARLINE/není nic moc v auto kelli stojí asi 2800kč a každej i muj znamej ,opravář,říka že starline nebrat, tak dej vědět co to bylo
- Raada
- Test driver
Me se na Felicii stavalo to, ze obcas se vyrazne zvysil jas svetel, vsechno podsviceni a rychlost vetraku se vyrazne zlepsilo/zvysilo - proste delalo to presny opak toho, co to dela vam. Byl to regulator napeti na altiku, kterej jsem vymenil a bylo po problemu. Blby ale bylo, ze me tam slo vice stavy nez melo a tak jsem mel hodne kontaktu silne zoxidovanejch a odesel mi kvuli tomu treba odpor na topeni a tak jelo bud vubec nebo jen naplno.
Videl bych to jednoznacne na altik, pripadne jeho soucast.
Videl bych to jednoznacne na altik, pripadne jeho soucast.
- pitrss
- Nováček
Asi dam fíka tady v Poděbradech do Forda k Marešovi /kupoval jsem tam auto/ a uvidím jak se stim poperou 

- FocusCombi
- Nováček
Tak známej vyndal altík a dal ho na proměření a kontrolu k jednomu chlápkovi, co je opravuje.....řikal, že takhl eto řeší s altíkem vždy..vyhodí ho ven dámu jemu on to projde popřípadě opraví a zas ho známej namontuje zpátky........no a co jsme se bavil s lidma tak mi většinou řikali, že to bude regulátor napětí v háji....prej ňáká krabička a v ní sou uhlíky...no uvidim zítra(v pátek) bych pro to měl jet tak pak písnu co přesně to bylo....ale tomu regulátoru bych věřil, protože to dělalo nepravidelně-chvíli dobrý pak to zas poklesno pak zas dobrý a třeba byl úsek, že jsem najel 10km a ani jednou to neudělalo....
- Raada
- Test driver
Tak to je to samy co jsem popisoval. Na feldu to byla prkotina za asi 200Kc. Regulator je takova krabicka pripevnena na altiku a vedou z ni uhliky. Na felde jsem to mel venku a vymeneny za 10minut.