Extra benzin - zkušenosti, testy
- sogi456
- Junior
Re: extra benzin,co vy na to?skusenosti, testy
Zdravim pani,
bude to uz rok, co tankujem do FoFoI benzin kde pride(Slovnaft,OMV a este jedna tusim...raz bohuzial aj Hypernova ;O)) (nekamenujte ma za to, uz mu to nikdy nespravim) nikdy som to neriesil...musim povedat, ze je znatelny rozdiel medzi jednotlivymi tankovaniami a spravanim sa motora. O spravani sa auta po "hypo" benzine radsej nebudem ani pisat. Dlhsie som rozmyslal co rozumnejsie tankovat. Shellku akosi nemam po ceste a nenapadla ma. Rozhodol som sa vsak pre V-Power, benzinku v BA urcite najdem. Za Racing som neni ochotny priplatit. Dnes montujem "panelovy" vzduchovy filter K&N s misokom (i ked tu je misoka tusim niekto iny). Tak snad zmenu nebudem pripisovat jeho vymene.
S dalsimi poznatkami, snad budu rovnake ako tu vacsina z Vas pise, sa podelim o nejaky mesiac, dva.
Uz sa tesim na cestu na Novu Banu ;o)
bude to uz rok, co tankujem do FoFoI benzin kde pride(Slovnaft,OMV a este jedna tusim...raz bohuzial aj Hypernova ;O)) (nekamenujte ma za to, uz mu to nikdy nespravim) nikdy som to neriesil...musim povedat, ze je znatelny rozdiel medzi jednotlivymi tankovaniami a spravanim sa motora. O spravani sa auta po "hypo" benzine radsej nebudem ani pisat. Dlhsie som rozmyslal co rozumnejsie tankovat. Shellku akosi nemam po ceste a nenapadla ma. Rozhodol som sa vsak pre V-Power, benzinku v BA urcite najdem. Za Racing som neni ochotny priplatit. Dnes montujem "panelovy" vzduchovy filter K&N s misokom (i ked tu je misoka tusim niekto iny). Tak snad zmenu nebudem pripisovat jeho vymene.
S dalsimi poznatkami, snad budu rovnake ako tu vacsina z Vas pise, sa podelim o nejaky mesiac, dva.
Uz sa tesim na cestu na Novu Banu ;o)
Ford Focus, r.v. 2003, 1,6 74kW, K&N air filter, Eibach Pro Kit, 195/60R15 ;o)

- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim. Ako to tu citam tak delite tu benzin na shell, omv, slovnaft a pod. Ale ja mam na to taky nazor ze nie je jedno kde urcity benzin (napr shell) natankujete. Zo zaciatku som jazdil na slovnaft. Skusil som shell (v NM.) citil som mierne zhorsenie. Presiel som na v-power (tiez v NM) ziadny rozdiel. Po niekolkyci odporucaniach kamaratov som skusil omt v Myjave. Zatial len obycajnu 95ku, no proti t-power v NM znacne zlepsenie. a to este chcem skusit careru ktoru si tam velmi chvalia. Dokonca som pocul aj take nazory ze je rozdiel aj ked natankujete na omv v NM a v Myjave. Vraj ten v NM je horsi. takze teraz jazdim na omv y Myjavy, a chcem neskor skusit aj careru ktoru si tam chvalia. A je zvlastne ze na shell tu citam same chvaly a na shell v NM pocuvam len staznosti. A aj na omv je vraj lepsi benzin na Myjave ako v NM. tak sa chcem spytat. Je toto mozne? Ako je to mozne ze je na tej istej benzinke lepsi benzin niekde inde? Mate niekto skusenost s benzinkami v NM?
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

-
- Test driver
benzin beru vsetci rovnaky, problem moze nastavat v nadržiach a trubkach..
- killerhammer
- Test driver
u nas v BB mame chutny racing
lucoST urcite tiez potvrdi, 232k...

lucoST urcite tiez potvrdi, 232k...

- sogi456
- Junior
Twisster: rozdiel na ktory sa pytas je velmi jednoduche vysvetlit. Vacsina, ak nie kazda benzinka je vlastne vlastny biznis nejakej osoby, ktory s danou spolocnostou uzavrie zmluvu. Tj. Ty si mozes spravit zmluvu napr. s Shell/OMV atd. a uz predavas benzin. Myslim, ze sa tam vztahy delia este tak, ci tu benzinku vlastnis a od nich kupujes "meno" a benzin alebo oni postavia Ty prenajimas...detailnejsie uz neviem (velmi high level vysvetlenie). Co z toho plynie? Kazda benzinka v ramci tej istej znacky, dokonca aj vedla seba stojace mozu mat rozdielne kvalitny benzin. Musia len dodrziavat nejake minimalne parametre. Blbe, co?

- canndale
- Zkušený
aj tak je najlepsia "jurki" pumpa pri brusne za BB.. ma najlepsi pomer benzin/voda 
(raz som tam este pred niekolkymi rokmi na skoda formane natankoval a motor to dost tazko rozdychaval .. )

(raz som tam este pred niekolkymi rokmi na skoda formane natankoval a motor to dost tazko rozdychaval .. )
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- killerhammer
- Test driver
hej, ten jurki je povestny "kvalitou" benzinu 

- Anndy
- Test driver
A to treba este dodat, ze vacsine znackam dodava benzin slovnaft
. Oni si akurat (ak) dodavaju aditiva... 

- sogi456
- Junior
Ahojte, ako som slubil, po nejakom case sa ozvem aj s pocitmi...a tu su:
Auto mam po rocnej prehliadke, novy olej, nove sviecky a samozrejme V-Power.
Pred servisom sa mi zdalo auto, v celku zive, vymena vzduch. filtra dala autu trosku iny, mierne lepsi zvuk.
Po servise sa mi zda, ze je auto lenivsie, neviem si pomoct a neviem prist na pricinu...neviem ze by sa museli sviecky zajazdit alebo podobna somarina. Odhliadnuc od tohto sa mi zda, ze som ziaden rozdiel nepostrehol (sudiac podla dojmov pred servisom), spolieham sa tak iba na aditiva o ktorych snad spolocnost s muslou v logu neklame ;o) Ostanem pri V-Power....
Auto mam po rocnej prehliadke, novy olej, nove sviecky a samozrejme V-Power.
Pred servisom sa mi zdalo auto, v celku zive, vymena vzduch. filtra dala autu trosku iny, mierne lepsi zvuk.
Po servise sa mi zda, ze je auto lenivsie, neviem si pomoct a neviem prist na pricinu...neviem ze by sa museli sviecky zajazdit alebo podobna somarina. Odhliadnuc od tohto sa mi zda, ze som ziaden rozdiel nepostrehol (sudiac podla dojmov pred servisom), spolieham sa tak iba na aditiva o ktorych snad spolocnost s muslou v logu neklame ;o) Ostanem pri V-Power....

- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: vpower racing
vdaka financnej krize som zacal tankovat V-Power Racing..
moje prve dojmy su podobne ako killerove

moje prve dojmy su podobne ako killerove
a zda sa mi aj chod motora tichsi pri nizkych otackach.. co som dnes ocenil rano v zapchach na 1. a 2. prevodovom stupnikillerhammer píše:po 5-tich plnych nadrziach vpower racing sa mi subjektivne zda, ze auto je o dost zivsie, hlavne su silnejsie prve stupne 1,2,3 uz odspodu (napr. tam kde mi predtym na spodku 2-jka zdochynala, teraz taha)
- killerhammer
- Test driver
ja som xcel racing davat na skusku iba toto leto
ale ten benzin ma tak neskutocne presvedcil, ze uz ho davam stale
mam uz asi 20. nadrz, ani to uz nepocitam, len zapisujem na spritmonitor
ale ten benzin ma tak neskutocne presvedcil, ze uz ho davam stale

mam uz asi 20. nadrz, ani to uz nepocitam, len zapisujem na spritmonitor

- vcedula
- .
ja tiez davam len Racing. Teda cele leto som daval racing, lebo som si chcel auticko uzit (vid moj nazor, ze na vrchnych otackach taha lepsie, nezdochyna az tolko), no a teraz ked prisla zima a benziny zlacneli, tak mi je luto kupovat 95-ku, ked je Racing taky lacny 

Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- victor
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: vpower racing
to, ze je motor tichsi by si pocitil aj na obycajnom V-power, ale racing je racing, mozno ho tiez zacnem opat tankovat, ta financna kriza ma zatial na mna iba pozitivne dopadymehturt píše:vdaka financnej krize som zacal tankovat V-Power Racing..![]()
moje prve dojmy su podobne ako killerovea zda sa mi aj chod motora tichsi pri nizkych otackach.. co som dnes ocenil rano v zapchach na 1. a 2. prevodovom stupnikillerhammer píše:po 5-tich plnych nadrziach vpower racing sa mi subjektivne zda, ze auto je o dost zivsie, hlavne su silnejsie prve stupne 1,2,3 uz odspodu (napr. tam kde mi predtym na spodku 2-jka zdochynala, teraz taha)

- Anndy
- Test driver
Mno neviem, ci po 5tich rokov jazdeni len na racing a zratani investicii by nebolo lepsie investovat na zaciatku tieto peniaze do silnejsieho motora (ja viem, ze racing by sa uzivil aj tam, ale radsej silnejsi motor s obyc 95 ako slabsi s racingom, nie?
)

- vcedula
- .
ono Racingom nezvysis vykon, to v ziadnom pripade. Ale mne sa jednoducho zdalo, ze dobre pracoval vo vacsom rozsahu otacok. Teda ked sa uz blizi cervena sipka, tak nevadne, ale taha stale tak isto, co sa mi u obyc. benzinu nestalo, ten v takychto otackach uz vadol. Zasa nie velmi vyrazne, cele je to len o pocite. Ale zeby to zvysilo vykon, to je blbost.
Ono nizsie oktanove cislo dlhsie hori a pri vysokych otackach potrebujes, aby benzin co najskor zhorel. No a tam sa Racing chyta.
Ono nizsie oktanove cislo dlhsie hori a pri vysokych otackach potrebujes, aby benzin co najskor zhorel. No a tam sa Racing chyta.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange