SARS-CoV-2 (koronavirus)
- Stanley_vy
- Člen klubu
- Sentik
- Test driver
Re: SARS-CoV-2 (koronavirus)
Enjoy:
Do diskuze jsem naskakoval znovu po pár set stránkách, ale co jsem tu psal já, tak bylo velmi snadno pochopitelný, že mluvim o konkrétním případu.
Né že se zejtra pujdu zeptat na kožní, jestli si mam nechat dávat vakcínu
Případně se voptám u zubaře...
Stejně tak jako by si člověk neměl nechat paušálně radit od zpěváka a právníka, no ne?
EDIT:
A abych tady do toho nevnášel ještě větší zmatek, než tu po 500stránkách je, tak jen zopakuju svuj názor. Nesouhlasim s vašim názorem, že očkovat paušálně všechny je jediná správná cesta, jsou případy kdy to neni nutný nebo to ze zdravotního stavu neni vhodný. A hlavně je to nakonec každýho volba, né nějaký kolektivní blaho.
Je mi jasný, že jediný na čem se shodneme je to, že se neshodneme. Ok, takovej je život.
Do diskuze jsem naskakoval znovu po pár set stránkách, ale co jsem tu psal já, tak bylo velmi snadno pochopitelný, že mluvim o konkrétním případu.
Né že se zejtra pujdu zeptat na kožní, jestli si mam nechat dávat vakcínu

Stejně tak jako by si člověk neměl nechat paušálně radit od zpěváka a právníka, no ne?
EDIT:
A abych tady do toho nevnášel ještě větší zmatek, než tu po 500stránkách je, tak jen zopakuju svuj názor. Nesouhlasim s vašim názorem, že očkovat paušálně všechny je jediná správná cesta, jsou případy kdy to neni nutný nebo to ze zdravotního stavu neni vhodný. A hlavně je to nakonec každýho volba, né nějaký kolektivní blaho.
Je mi jasný, že jediný na čem se shodneme je to, že se neshodneme. Ok, takovej je život.

Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího
- Stanley_vy
- Člen klubu
Naprosto souhlasím do posledního písmenka! Je třeba naockovat všechny, kterým to zdravotní stav umožňuje, abych co nejdříve dosáhli kolektivní imunity a Covid opravdu zmizel nebo zmutoval do neškodné "rymecky".Sentik píše: 07.08.2021 11:47
EDIT:
Je mi jasný, že jediný na čem se shodneme je to, že se neshodneme. Ok, takovej je život.![]()
Neni proto vhodné přistupovat k tomu ideologicky (Covid neexistuje, vymysleli ho v USA) nebo věřit dezinformacim (covid rozprašuji letadla, vakcína má sterilizovat lidstvo,...).
- enjoy
- Test driver
Souhlasím s tím, že vakcínu nemůže dostat každý, že zdravotních důvodů.
Ideologicky by ale vakcína měla být pro každého(podle všech mocipánů) .
V aktuálně nastavených celosvětových parametrech je covid brán málem jako prostředek vyhubení lidstva (což osobně silně sám rozporuju), takže to tak prostě je, nemůže za to zpěvák ani Bureš.
Ideologicky by ale vakcína měla být pro každého(podle všech mocipánů) .
V aktuálně nastavených celosvětových parametrech je covid brán málem jako prostředek vyhubení lidstva (což osobně silně sám rozporuju), takže to tak prostě je, nemůže za to zpěvák ani Bureš.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi
- enjoy
- Test driver
Vidíš, se Stanley říkáme prakticky totéž.
Mě osobně provokuje pouze uvažování typu "vakcínu?! Nikdy! Mně nebude nikdo nic nutit!"
Tenhle naprosto iracionální přístup polointeligentních jedinců je to, co mi vadí.
Mě osobně provokuje pouze uvažování typu "vakcínu?! Nikdy! Mně nebude nikdo nic nutit!"
Tenhle naprosto iracionální přístup polointeligentních jedinců je to, co mi vadí.
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
- Sentik
- Test driver
Ha, tak prece se na spoustě věcí shodnem
Zivot je plnej prekvapeni...

Wiki:
-
- Člen klubu
Zo zdravotnych dovodov sa nemoze ockovat male % ludi. Preto napriklad ani zaocovanost u inych chorob nie je 100% (aj ked to nie su len zdravitne dovody).
Nevola ockovat sa proti covidu je ale podstatne vacsia, jedna sa o desiatky %, nieco okolo 50%. Tam je drviva vacsina dovodov (a presvedcenych ludi) uplne uderenych na hlavu.
Aby zas nebolo treba lockdown, aby nepadla ekonomika na hubu, aby neskolabovalo zdravotnictvo, stat potrebuje zaockovat co najviac ludi. A bohuzial, necitlivo povedane, statisticky je lepsie, keby to dostane povinne kazdy (ako za komunistov) a na komplikacie zomrie povedzme 500 ludi, ako ked zomru potom desattisice na covid (a ekonomicke a socialne dosledky zasiahnu dalsie statisice). Ano, z osobneho priestoru niekoho sa to moze zdat, ze niekto je viac ohrozeny vakcinou ako chorobou (moze sa zdat, nemusi to tak byt), ale z celorepublikoveho hladiska sa beru "velke cisla".
Nevola ockovat sa proti covidu je ale podstatne vacsia, jedna sa o desiatky %, nieco okolo 50%. Tam je drviva vacsina dovodov (a presvedcenych ludi) uplne uderenych na hlavu.
Aby zas nebolo treba lockdown, aby nepadla ekonomika na hubu, aby neskolabovalo zdravotnictvo, stat potrebuje zaockovat co najviac ludi. A bohuzial, necitlivo povedane, statisticky je lepsie, keby to dostane povinne kazdy (ako za komunistov) a na komplikacie zomrie povedzme 500 ludi, ako ked zomru potom desattisice na covid (a ekonomicke a socialne dosledky zasiahnu dalsie statisice). Ano, z osobneho priestoru niekoho sa to moze zdat, ze niekto je viac ohrozeny vakcinou ako chorobou (moze sa zdat, nemusi to tak byt), ale z celorepublikoveho hladiska sa beru "velke cisla".
Naposledy upravil(a) stano. dne 07.08.2021 13:29, celkem upraveno 1 x.
-
- Člen klubu
Vacsinou prave ti nevzdelani a neschopni vykrikuju, ze stat postaraj sa o mna v nemocnici zadarmo, stat najdi mi pracu, stat daj mi socialne davky, atd. A ked stat povie, ze zaockujte sa, aby to tu neskolabovalo, tak oni su prvi, co hulakaju, ze nie, oni vedia najlepsie co maju robit.
Pri najblizsom lockdowne budu prvi hulakat aki su obmedzovani. Ze to je vysledok ich mentalnej obmedzenosti a hluposti si neuvedomia, lebo su hlupi.
Pri najblizsom lockdowne budu prvi hulakat aki su obmedzovani. Ze to je vysledok ich mentalnej obmedzenosti a hluposti si neuvedomia, lebo su hlupi.
- pbjun
- Test driver
Ty pořád nechápěš. Ale časem pochopíš. Třeba to s tím postarejte se o mě v nemocnici zadarmo
U Vás se neplatí zdravotní pojištění? U nás jo a je to celkem darda
Teda na ty nemakačenka se platí socka výrazně vyšší, ale i tak 
Edit: to, že se hodně lidí nechce očkovat je způsobeno systémem, že je třeba očkovat všechny a za každou cenu bez ohledu zda už byli nebo nebyli imunizováni, toto se třeba u žloutenky nedělá a dnes už ani u tetanu, u mě třeba byla nejistota o tom kdy proběhlo poslední očkování - naprosto si nepamatuju kdy sem byl co šít po pořezání se o plech atd. tak mě doktor poslal na testy tam se zjistilo, že mám protilátek jako bych se nedávno očkoval tak řekl přijďte za 5 let. Ale u covidu to nikoho nezajímá...

Edit: to, že se hodně lidí nechce očkovat je způsobeno systémem, že je třeba očkovat všechny a za každou cenu bez ohledu zda už byli nebo nebyli imunizováni, toto se třeba u žloutenky nedělá a dnes už ani u tetanu, u mě třeba byla nejistota o tom kdy proběhlo poslední očkování - naprosto si nepamatuju kdy sem byl co šít po pořezání se o plech atd. tak mě doktor poslal na testy tam se zjistilo, že mám protilátek jako bych se nedávno očkoval tak řekl přijďte za 5 let. Ale u covidu to nikoho nezajímá...
- petulak
- Test driver
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Člen klubu
Ty stale nechapes. Stat nema v nemocniciach desattisice lozok. Takze ked nema byt lockdown, motivuje ludi ockovat.pbjun píše: 07.08.2021 13:43 Ty pořád nechápěš. Ale časem pochopíš. Třeba to s tím postarejte se o mě v nemocnici zadarmoU Vás se neplatí zdravotní pojištění? U nás jo a je to celkem darda
Teda na ty nemakačenka se platí socka výrazně vyšší, ale i tak
...
- pbjun
- Test driver
Ne stále nechápeš to, že lidé co mají protilátky musí být bráni jako očkovaní. Přes to prostě nejede vlak. Dokud to neuznají tak se jim na to hromada lidí vysere...
- Ozzman
- Člen klubu
Takze vsechny dosud nenaockovane otestovat na protilatky, pokud budou mit pod urcitou hranici, tak je naockovat. Povinne. Pokud ovsem nemaji jine zavazne zdravotni problemy (nebo pokud si to nejaci vychcanci nejak papirove nezaridi). Tak?
Mne to prijde jako fajn zpusob jak se vyhnout lockdownu nebo precpanym nemocnicim.
Mne to prijde jako fajn zpusob jak se vyhnout lockdownu nebo precpanym nemocnicim.
Ford Kuga III, 1.5 EB (110 kw) Titanium, r.v. 2024
Ford Focus III, combi, 1.6 Ti-VCT (77 kw), r.v. 2017
Ford Focus II, combi, 1.6 16V (74 kw), r.v. 2010 - bylo
Mazda BA 323 GLE sedan, 1.8 16V (85 kw), r.v. 1997 - bylo
- pbjun
- Test driver
Ono totiž strašná spousta těch co naočkovaní nejsou ty protilátky reálně maj
A jelikož si ten test zaplatili a ví o tom tak se očkovat nehodlají no... Prostě tak to je, dokud stát nezačne řešit reálnou imunizaci populace tak nebudeme vědět ani hovno. Podívej se na izrael, proočkovanost lehce nad náma, ale reálně je imunizovaná třeba půlka oproti nám a jaké mají nárůsty...

- Ozzman
- Člen klubu
Strasna spousta? To je kolik? Ja treba vim jen o 2 lidech, co si nechali zmerit protilatky, pricemz jeden si je nechal zmerit az po ockovani, druhy mel covid v prosinci a od te doby chodi po vysetrenich. Jinak na to kazdej kasle.pbjun píše: 07.08.2021 16:42 Ono totiž strašná spousta těch co naočkovaní nejsou ty protilátky reálně majA jelikož si ten test zaplatili a ví o tom tak se očkovat nehodlají no...
A jak to uz tady bylo zmineno, kdo chtel, je uz davno naockovan. Takze zbyvaji vahajici, presvedceni odmitaci a ti, kterym to lekar nedoporucil.
Ford Kuga III, 1.5 EB (110 kw) Titanium, r.v. 2024