Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka
- David 1
- Junior
Re: Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka
Podle videa je něco špatně. Takhle se to chovat nemůže, ale myslím, že to bude banalita.
Byl. Ford Focus 1,8 Tddi combi, 66 kw, r.v.99,
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
zelená met.
Už není ani Ford Mondeo 2.0 Tdci htb, 96 kw black metal, r.v.05
Škoda Octavia tdi 81kw htb, r.v. 02, Olivová metal.
- Lukas Spinar
- Nováček

Napadá mě jedna věc. Pokud by to mělo těch 200 000km tak by to bylo skoro 100%. Na tom videu, kde mám natočenej zvuk motoru, nějak to tam divně rachtá. Nemůžou to bejt žhavící svíčky? U Forda mi je sice testovali, jsou prý v pořádku, tak jestli prostě jedna nevynechává. Nebo jak to žhavení vlastně funguje?
-
- Junior
Žhavení je tam akorát pro start studeného motoru. Podle teploty se sepnout před startem na 2-10sekund a ve velké zimě ještě dožhavují cca 30s po startu motoru. Nad 15 stupňů už to nežhaví vůbec. Takže s chodem ohřátého motoru nemají nic společného.
Focus II 1.8 TDCi
- Vitalish
- Zkušený
už jsem to tu někde psal, ale tady http://www.rychloservis-praha8.cz/sluzb ... revodovce/ dokážou přístrojem vyměnit všechen olej v převodovce. Je to spolehlivá firma , jezdím na na olej a malé servisy už leta
- Lukas Spinar
- Nováček
Díky chlapci. Po vánocích vyzkouším to egr a ten olej by to chtělo udělat. Je možný, že tam nalili ten samej a nedělá to dobrotu. A co říkáte na ten zvuk toho motoru? http://www.youtube.com/watch?v=suq5hml1 ... Djc1Ma87GA Je to normální? Není moc hlučnej?
-
- Test driver
To je těžko takhle přes bedny,ale zdá se mi to dost traktorové,škoda že to máš daleko,mám vstřiky po repasu a krásne ticho,takže nej bude porovnat s někým kdo to má dobré.U mně to ztichlo neskutečně.
- Lukas Spinar
- Nováček
Jj, četl jsem to u tebe v galérce
Co tě to stálo? a spotřeba nižší nebo stejná?
No daleko to je, leda výlet, ale s tím cukáním těžko. Je to traktor. hroznej. Nevím co s tím. nejvíc se to rozezní, když sundám nohu z plynu. Jakoby tam něco zarachotí.

No daleko to je, leda výlet, ale s tím cukáním těžko. Je to traktor. hroznej. Nevím co s tím. nejvíc se to rozezní, když sundám nohu z plynu. Jakoby tam něco zarachotí.
-
- Test driver
Jestli je to na živo tvrdý traktorový zvuk tak jsou to vstřiky stopro.
Stálo mně to cca 24tis.,ale nechal sem to udělat rovnou pořádně (vstřiky,čerpadlo,paliv.vedení a filtr) u nás kousek za hranici v Polsku v aut. servisu Delphi
Jo a spotřebu neřeším rád si užívám výkonu a stejně i tak žere teď kolem 6l.
Stálo mně to cca 24tis.,ale nechal sem to udělat rovnou pořádně (vstřiky,čerpadlo,paliv.vedení a filtr) u nás kousek za hranici v Polsku v aut. servisu Delphi
Jo a spotřebu neřeším rád si užívám výkonu a stejně i tak žere teď kolem 6l.
- Lukas Spinar
- Nováček
No já trochu jo. Jezdil jsem z benzínem za 12l, tak to bylo trochu moc.
Teď mi tohle auto bere 9-10l po městě, tak nevím jestli to není taky trochu moc? Dálka se mi povedla za 7.8l 140km/h po dálnici. Mohlo by to být o trochu lepší ne?
Teď mi tohle auto bere 9-10l po městě, tak nevím jestli to není taky trochu moc? Dálka se mi povedla za 7.8l 140km/h po dálnici. Mohlo by to být o trochu lepší ne?
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
...sleduju tohle vlákno od začátku a tam musí bejt nějakej průser, já mám 2.2 po chipu a teď jsem na nějakejch 7,55 v zimě a to na to hamtám co to dá...
Jinak já dal za vstřiky a čerpadlo 37 a jak jsem dopadl... dělat v nějakém doporučeném servisu! Nejlíp dřív, než se to vysere komplet abys tam dojel... mě to tady v praze teď jeden servis jen čistil a zvuk se zlepšil o 200%...
Jinak já dal za vstřiky a čerpadlo 37 a jak jsem dopadl... dělat v nějakém doporučeném servisu! Nejlíp dřív, než se to vysere komplet abys tam dojel... mě to tady v praze teď jeden servis jen čistil a zvuk se zlepšil o 200%...

- Lukas Spinar
- Nováček
Ale jakej? Myslíš vstřiky? No před rokem to prej bylo na vyčištění u boshe, ale co já vím jak to udělali, nebo co tam lil za naftu? kua takovej pech. takovejch penez. kua

-
- Junior
taky jsem chtěl automat,ale kvůli spotřebě jsem vzal manuál.ta spotřeba mě příjde normální,automat má už i v papírech napsanou spotřebu průměrnou a litr víc než manual a stěma problémama to asi veme víc.já taky řeším ted nad 80kmh vibrace,ale už asi víme čím,u tebe bych to viděl na chybu někde v elektronice,akorát to prostě neháže chybu do řj,už sem se stím setkal u pár aut,čekat než se to zhorší a objeví.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
-
- Junior
jinak co se týče zvuku tak traktor vedle mě není slyšet,je to jak kdyby mě tam někde klepal plech na plech,když tomu dám plnej tak viditelnost je zamnou nulova(je to dobrý když se na mě někdo lepí)
a spotřeba kolem 6l.přidávam aditivo a zvuk je už asi 15000 km stejnej a úplně bez problému,jednou to hodilo chybu že blikalo žhavení a chcíplo to chybu jsem smazal a od té doby to furt valí a výkon furt dobrej.
jen by mě zajímala ta tvá chyba čím to může být.

jen by mě zajímala ta tvá chyba čím to může být.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- Lukas Spinar
- Nováček
Jako s tou spotřebou jsem počítal, že bude vyšší. Automat jsem si pořídil hlavně pro pohodu, klídek a taky už mě nebavilo mačkat spojku v kolonách. V čem je tvůj problém s vibracema? Když jsi se s tím už setkal, čím to bylo? Za mnou se nekouří, jen vidím malý obláček, ale je spíš šedej, než černej. Ani při studeném startu se nekouří. Jen malý puf a paráda, na to si stěžovat nemůžu. Když ty jsi asi jeden z těch, kteří neřeší, co to auto dělá za pazvuky. (bez urážky
) Já zase naopak jo. Vadí mi každičkej zvouček navíc. Je mi jasný, že některejch se nezbavím, že se to prostě opotřebovává, ale mohlo by to bejt tiší. Ta chyba mě taky zajímá, ale mám takový zlý tušení, že je to víc chyb najednou. Bohužel mi nezbejvá, než jít vylučovací metodou a ta je nejdražší. Kdyby měl někdo ještě nějaký nápad, sem s ním. Beru vše 

- Vitalish
- Zkušený
koukni do techničáku. Po městě píšou u automatu 10,2Lukas Spinar píše: 9-10l po městě...... Dálka ... za 7.8l 140km/h po dálnici. ...
jezdim dlouhodobej průměr 8,2 , v zimě to stoupne k devíti a jezdim 70% Praha, 20% dálnice a 10% okresky
po dálnici 140km/h tacho na tempomat si bere kolem 7l , v létě i 6,8 l