Když jsme před léty poprvé vyráželi s kámošem do Alp, tak nás nenapadlo nic lepšího (a menšího), než zajet do Tří údolí. Od té doby máme srovnávací bázi nastavenu

, takže od té doby každý, kdo s náma jezdí a příslušný areál nemá aspoň 200 km sjezdovek, tak mi remcají.
I přes obecně horší ubytování, které je ale až na výjimky přímo na svahu, jsou francouzská megastřediska po lyžařské stránce prostě úplně jiný level. Navíc novější rezidence nebo novější a ne tak profláknuté areály mají ubytování už podstatně lepší. Pak bohužel ta dálka.
V Itálii se nám hodně líbilo Bormio - Catarina - Livigno, dnes již bohužel znevýdněno vysokou cenou skipasu, který by zahrnoval i exceletní Livigno (bezcelní zona, když vzpomenu na litr absolutky 50% za 5 éček ...

). Naopak mne zklamala Madonna, slavné jméno, ale lyžování nic extra, mraky lidí a o Folgaridě / Marilevě už ani nemluvě, ty bych už doporučil jen úhlavnímu nepříteli.
V Rakousky se nám líbilo v Soldenu, Serfaus a Lechu. A pak švýcarsko-rakouský areál Samnaun - Ischgl. Před vánoci jsem byl v St. Antonu, ale lyžařsky nic moc, zato ceny vysoké a všude u lanovek parkovné.