EGR ventil - mondeo
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Re: EGR ventil - mondeo
Těsnění vyměnit jo? V návodu psal týpek, že se nemusí...ale po 180k...
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..tak to záleží na každym, já ho měnil...u Mayera mě vyšlo na 550,-
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
-
- Test driver
Pokud není poškozené,měnit netřeba samo pokud je to pro dobrý pocit tak proč né.
Jinak jestli je EGR zasraný tak doporučuji vyčistit i ty parohy na sáni,zas takový opruz to není a hodně pomuže, když je sundany EGR povolit i tu trubku přívodu spalin z druhé strany motoru jsou tam jen dvě malé matky a jde to docela dobře.
Jinak pokud se EGR zasíra dolela rychle zpátky tak je to ve spojitosti s uchcaným vstřikem a je to taková první předzvěst pokud již nebliká kontrolka žhavení.
No a taky když už je dole sáni tak je dobré zkontrolovat žhaviče protože je k nim ideální přístup při jednom.To proto že mondeo nemá jedinou signalizaci vadného žhaviče teda krom špatného startu.
Jinak jestli je EGR zasraný tak doporučuji vyčistit i ty parohy na sáni,zas takový opruz to není a hodně pomuže, když je sundany EGR povolit i tu trubku přívodu spalin z druhé strany motoru jsou tam jen dvě malé matky a jde to docela dobře.
Jinak pokud se EGR zasíra dolela rychle zpátky tak je to ve spojitosti s uchcaným vstřikem a je to taková první předzvěst pokud již nebliká kontrolka žhavení.
No a taky když už je dole sáni tak je dobré zkontrolovat žhaviče protože je k nim ideální přístup při jednom.To proto že mondeo nemá jedinou signalizaci vadného žhaviče teda krom špatného startu.
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Trochu vopruz, že nemám v praze garáž, tak to asi budu dělat na chodníku 
EDIT: frantiku, jak dlouho trvalo, než se motor zas zajel po tom čistění? Nebo jsi odpojoval baterku aby se to resetlo??

EDIT: frantiku, jak dlouho trvalo, než se motor zas zajel po tom čistění? Nebo jsi odpojoval baterku aby se to resetlo??
-
- Test driver
Přijeď ke mně tady na to bude nádherný klid věř mi
Osobně sem žádné zajížděni nepozoroval,krom toho že motor jel líp hned po čištění.
Ale po udělaní vstřiku potvrzuji že je čisto i bez záslepky

Osobně sem žádné zajížděni nepozoroval,krom toho že motor jel líp hned po čištění.
Ale po udělaní vstřiku potvrzuji že je čisto i bez záslepky

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Hned jak vyčistíš, odpoj baterku.
Já to hned neudělal, a 20 km mi svítila kontrolka motoru, pak zhasla na furt...
Já to hned neudělal, a 20 km mi svítila kontrolka motoru, pak zhasla na furt...

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No s tím uchcávacím vstřikem to u mě nesouhlasí. Chvilku po té, co jsem měl problém se startem a co se mi začal zasírat ten egr, jsem auto odvezl do servisu a vstřiky mimo jiné byly přeměřeny. Mělo to jiné důvody. S autem jsem od té doby najel cca 30.tis a kdyby přece jen byl vstřik v háji tak se to za tuto dobu projeví, nebo aspon by to začlo dělat zase to co to dělalo...Brehowicz píše:Pokud není poškozené,měnit netřeba samo pokud je to pro dobrý pocit tak proč né.
Jinak k čištění egru, každej druhej kdo to tu dělal, tak dříve či později s tím měl celkem problém, tak je to na zváženou
-
- Test driver
Taky sem nemyslel při prvním čištění co já vím u někoho možná po 100tkm a u někoho se stočeným tachačem 200tkm .Ale při opakovaném brzkém zasrani znova a znova.
Aby to nevypadalo že to cucám z palce,tak je to info z diesel servisu kde mi dělali vstřiky a podle toho kolik tak měli MK3 v tu samou chvili se mnou jich za rok něco určitě udělaji.Celkem je to i logické pokud chčije tak nerozpašuje,nafta neshoří jak má a dehtuje a ten bordel jde zpátky do sáni.
Aby to nevypadalo že to cucám z palce,tak je to info z diesel servisu kde mi dělali vstřiky a podle toho kolik tak měli MK3 v tu samou chvili se mnou jich za rok něco určitě udělaji.Celkem je to i logické pokud chčije tak nerozpašuje,nafta neshoří jak má a dehtuje a ten bordel jde zpátky do sáni.
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
To čištění je ošemetné - nesmí se přímo do toho mechanizmu nastříkat žádnej sajrajt typu čistič karburátoru - to pak za čas nedělá dobrotu...Ale pokud jde o čištění mechanické, tj odření té vrstvy hnusu a karbonu, nic by to dělat nemělo...další možnost je pak celý EGR hodit do ultrazvukové myčky, to se dělá běžne a kapalina v myčce EGRu nijak nevadí...Je to ale drahá sranda, protože kapalina vystačí právě na jeden EGR a neni levná...
- wjillm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dotlačil jsem známého, aby si koupil diag. kabel i se softwarem od jednoho frajera z fordfans a je...hooodně dobrá - s poštou 2500,- + ten týpek na ní (softwaru) pořád maká, podle mě, ukazuje i funkci slavného EGR..jeho polohu, jak se otevírá, zavírá..chajda píše:..Nechce se mi pořád dotovat Charouze diagnostikou...
Můj je v řiti, což ukázala i diagnostika (blikající žhavení a chybový kód), jen je docela problém sehnat v ČR správný EGR..podle r.v., motoru mi všichni rvou ten podtlakový a já mám plně elektrický (bez těch frajeřin na DPF). Zkontaktoval jsem všelijaké prodejce dílů na Fordy a Jaguary v ČR a jednoho poláka, dále jsem napsal 2 prodejcům na ebay, jenže mají v nabídce nové Jaguárofordovské EGR, uvidím, jak budou svolní k zaslání EGR do ČR a jak dořešíme platbu...každoprdeládně, kdyby jste o něčem věděli..

P.S. toto je můj první příspěvek na tomto fóru od registrace (dnes

EDIT: Za plně el. ventil chtějí ve Fordovi v MB 8500,- počkám, co Jaguáři a Angláni. Zajímavé je, že v Polsku za něj chtějí okolo 6tis..

Bylo: Ford Mondeo, 2.2 TDCI, r.v. 2006 (114/155), výbava Titatium Galerie
Je: : F. Mondeo - Inkousťák, 2.2 TDCI, r.v. 2006, Ghia, kombi (TZ, N1 přepážka,..)
Spotřeba FORD Mondeo III Combi 2.2 TDCI 114 kW / 155 HP
Je: : F. Mondeo - Inkousťák, 2.2 TDCI, r.v. 2006, Ghia, kombi (TZ, N1 přepážka,..)

- wjillm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz, který se nepřímo přímo váže k EGR, má 2.2 TDCI MAP senzor? Komunikuju s pánem z Jaguaru, který se mi snaží vyhledat správný díl na Mondeo a ptá se na toto. Zřejmě tomu rozumí stejně jako já 

-
- Test driver
Ano má je to váha vzduchu na sáni hned za filtrem.Pro naprostou jistotu nakokni pod haubnu.Na obr. je to ta malá krabička na krabici filtru chycená dvěmi torxy.
- Přílohy
-
- MAF.jpg (7.81 KiB) Zobrazeno 2426 x
- wjillm
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahááá, díky
nevěděl jsem, že MAP a MAF je to samé 

-
- Zkušený
MAP a MAF neni to same!
http://answers.yahoo.com/question/index ... 523AAxBREo
Treba ja mam v aute oboje. U tveho dieselu nevim. Nejlip udelas kdyz se zeptas ve Fordu podle VIN. To mas 99 procentni sanci, ze ti spravne reknou, co na aute skutecne mas. Zamerne nepisu 100 procent, protoze i tak se to muze lisit.
Na obrazku vyse je skutecne MAF, coz neni to, na co se ptas!
http://answers.yahoo.com/question/index ... 523AAxBREo
Treba ja mam v aute oboje. U tveho dieselu nevim. Nejlip udelas kdyz se zeptas ve Fordu podle VIN. To mas 99 procentni sanci, ze ti spravne reknou, co na aute skutecne mas. Zamerne nepisu 100 procent, protoze i tak se to muze lisit.
Na obrazku vyse je skutecne MAF, coz neni to, na co se ptas!
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
-
- Test driver
Aaa
no a já taky přehlédl písmeno na konci.Skutečně by se melo u MAPu jednat o čidlo tlaku v sáni ,ale až za turbem.Udajně se to nacházi u MK3 někde u intercoleru,ale nikdy sem tam nešahal jestli je tam nějaký senzor.Tímto se omlouvám za mystifikaci