Ahojte, dnes som sa citil ovela lepsie, slniecko vykuklo tiez, tak som sa pustil do prace.
1. demontaz ciernej listy na narazniku - cca 1 hodina
Nuz toto bol tvrdy oriesok, skusal som vsemozne triky, pacil som to plochym srobovam omotanym handrou (zial trosku to vidno na laku a plaste), potom som to podlozil kartonom, tiez sa to prejavilo na plaste, proste nasilie bolo na figu. Pretoze tie patenty zozady drzali ako svina...ale zrada bola v uplne krajnych po jednom na kazdej strane, tie bolia niecim zastreknute a tak nesli vytiahnut. Po hodine som to vzdal, otlaky na prstoch citim este teraz ako pisem
2. nameranie otvorov a vrtanie asi 30 minut
Kedze to teda neslo mimo auta, prstom som si klepal na otvore zvnutra a zvonka som prikladam druhou rukou druhy prst az kym som necitil, ze sa prsty spajaju zhruba na rovnakom mieste. Tazko sa to vysvetluje. Vyznacil som dierku, vyvrtal, strcil do nej srobovak a z druhej strany skontroloval, ci je zhruba v strede otvoru v blatniku. Zvycajne nebola, stacilo si uz podla toho urobit dalsiu dierku a da povodna bola sucastou kolieska, ktore vypadlo z vykruzovaka. Na zaver uz len zacistit okraje otvoru a bolo hotove. Foto je tu:
3. montaz senzorov 5 minutovka
Kazdy senzor mal na sebe take 4 plastovo gumove vystupky, takze hrubka steny materialu nerhala rolu, proste tam krasne zapadli ako rit na serbel, vid foto:
4. pripojenie senzorov na kabelaz a prechod do kufra asi 40 minut
Toto sice jednoducho vyzeralo, ale najviac dalo zabrat prestrcenie konektorov cez gumovu priechodku na dne kufra, kadial uz isli dva kabliky z cuvacky. Kazdy spoj senzor-kabel som omotal pre istotu izolacnou paskou (i ked su vodotesne) a vylupol som tu gumovu priechodku-lievik. Konektory som po jednom nastriekal WD40 nech sa smykaju a tlacil som ich cez uzky otvorcek, taku capicku, pomahal som si pri tom srobovakom, guma vydrzala. Ked som ich uz mal vsetky, tak som kable viedol po narazniku a priviazal asi 5timi stahovacimi paskami o zeleznu konstrukciu naraznika. Vtiahol som dnu prebytocne kable a priechodku som opat zaizoloval paskou. Ufff...to najtazsie je uz za mnou.
5. instalacia centralnej jednotky, repraku a napajania (aj LED displeja)
Toho coho som sa najviac bal, najst napajanie, bolo to najjednoduchsie, proste cez prechodku isli len dva kabliky (cierny-zem, oranzovo-zeleny +12V), takze som sa nakoniec na tento zvazok napichol pribalenymi rychlospojkami a bolo. Repracik som umiestnil do jedneho otvoru v plastovom oblozeni kufra (tak aby som mohol pohodlne prepinacom zvuk uplne vypnut, alebo zmenit ton), jednotku do druheho otvoru (cez otvor mozem konektory odpajat/pripajat). V tom plaste zostali aj prebytocne dlzky kablov. Vid fotky.
6. prve dojmy a testy
Pred kompletizaciou som to preskusal rukami ci pipa kazdy senzor. No co vam poviem, bolo uz pol siedmej a zena surila a hundrala, ze uz sme mali byt v tahu (robil som to u svokrovcov pred barakom). Takze rychlo som vsetko vratil do povodneho stavu, LED displej som hodil len na zadne plato a zacuval som, vsetko klapalo, odvtedy som uz necuval. Tak este ani neviem co na to povedat.
7. co dalej s LED displejom
Pozeral som, ze na strednom zrkadielku je hore siroka ploska, takze by tam zapadol displej, mam ale napad to tahat po tapacirom stresnym k zadnemu pravemu stlpiku (na pravej strane mam jednotku). Myslite, ze by to bol problem ? Bolo by to rychle a pohodlne, prestrcim len nejaky tvrdsi drot ako hacik k prietoru stropneho osvetlenia.
Ufff, tolko teda moje dnesne prace, samozrejme teraz vecer zasa horucka a hrdlo mam ako velku dynu. Dufam, ze sa Vam moj popis pacil a najma, ze sa niekomu aj zide do buducna.