Parkovací systém

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
BrAtKo
Junior
Junior

Re: Parkovací systém

Příspěvek od BrAtKo » 15.03.2011 18:46

Tak a su doma, NEUVERITELNA rychlost dodavky, v piatok 11.3. zaplatene na ebay, este v ten den shipped a vcera 14.3. uz boli na slovensku, dnes 15.3. som bol na poste pre ne. BOMBA ! Toto som odfotil a na porovnanie velkosti prilozil kartu:

Obrázek

MADE & DEVELOPED IN UK senzory za 29.60EUR. Linka na eBay s podrobnym info pripadne priamo web vyrobcu, kde je zaujimave aj About us ze co je to za firmu. Aha a repracik ma 3 polohovy prepinac (Hi-Lo-Off).

Obrázek
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne 27.03.2011 22:22, celkem upraveno 1 x.

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 15.03.2011 21:23

Kto mal rozobrate cuvacie svetlo ? Aky je tam konektor, potrebujem na konektor kabla prifarit nejaku rozdvojka tohoto typu ? Chcem si takto elegantne ukradnut napajanie parkovacieho asistenta. Dik.

Obrázek

Nepér
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nepér » 16.03.2011 11:29

Já jsem normálně říznul do svazku, připájel přívod a přetáhl termobužírkou, proč to táhnout zevnitř ven a odtamtud zpět, když se to dá ukrást už uvnitř :wink:
Pro identifikaci správného vodiče jsem použil multimetr a špendlíkovou metodu :D
Mondeo mk4, 2.0i, 2010

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 16.03.2011 12:26

Ide len o pretiahnutie 2 kablov cez prechodku, tak si tak tadial taham 4 kable od senzorov. Ide o to, ze by to bolo ovela elegantnejsie, pretoze prerezanie kabla rychlospojkou sa mi nepozdava. Narusujem jeho strukturu, hrozi oxidacia. Takto by to bolo super, len potrebujem vediet, ci je v tom svietidle faston konektor to je cele.

Nepér
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nepér » 16.03.2011 20:44

Však já také nepoužil rychlospojku ale pájený spoj. Jinak Faston tam bohužel není, není to Favorit :palec_dolu:

Obrázek
Mondeo mk4, 2.0i, 2010

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 16.03.2011 20:58

Neper diik toto som potreboval, cize moja predstava je fuc ze to elegantne cez faston odbocim. No nic tak asi na to kaslem a drbnem tam tu rychlospojku :) Bude to raz dva. Je mozne pouzit aj nejaku radu ako je farba kabla apd. aby som nemusel vo zvazku hladat ten spravny ? Ci sa to neda tak lahko identifikovat a proste budem pouzivat tiez spendlik.

Nepér
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nepér » 16.03.2011 21:06

Kufr se mi rozdělávat nechce, stačilo, že jsem se šel kouknout na tu couvačku :ble2:

Obrázek Obrázek

Podle barev by to měl být oranžovo-zelený ale je možné, že za tím konektorem už bude barva jiná (jestli to tím konektorem vůbec prochází).
Mondeo mk4, 2.0i, 2010

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 21.03.2011 21:40

Cauko myslis oranzovo zeleny este na konektore svetla co ? A vnutri si to napichol na PLUS spiatocky, ako zem si pouzil co ? Lebo zem sa hlada blbsie spendlikom a pipakom multimetra.

AK TU MA NIEKTO FARBY KABLOV vo zvazku vo vnutri, potesia, nemusim hladat, dakujem.

Nepér
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Nepér » 21.03.2011 23:39

Kostru jsem nejspíš napojil stejným způsobem...
Mondeo mk4, 2.0i, 2010

JoeFocus
Nováček
Nováček

Příspěvek od JoeFocus » 25.03.2011 18:01

BrAtKo uz mas montaz sa sebou? Ja sa chystam zajtra doobeda. Dnes som dal do prec listy co som vedel. Displej dam na stredove spatne zrkadlo a kablik budem tahat spodkom na strane vodica. Jednotka PA bude tiez na strane vodica vzadu v kufri. Zatial sa mi nepodarilo odkliknut listu na A stlpiku pri celnom skle. Snad nieco nedolamem. Je tam nejaka finta alebo len pouzit silu?

No taaak, pomoooc. Zajtrajsie rano sa blizi a ja som stale neprisiel na to ako sa dostat pod tu listu.
Ked som to dnes skusal, tak sa mi podarilo akurat jednu uchytku uvolnit, ale aj to tak, ze sa neda nasunut naspat, len demontovat cely ten plastovy diel z A stlpika a nasunut to potom cele naspat.
Ford S-MAX 2019 2.0 ECOBLUE 140 kW, 8 st. automat
Ford Fiesta 2007 1.25i 55 kW
bol: Ford Galaxy 2004 2.8 V6 150 kW LPG, 5 st. automat (predany 23.4.2024)
bol: Ford Focus kombi 2002 1.8 TDDi 66 kW (predany 16.11.2017)

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 25.03.2011 23:18

Cau cau, nuz mame komplet vybavu na montaz nachystanu, ale este som do toho ani netukol, dnes som dorazil ku skovkrovcom, takze som absoloval stamperliky, grilovakcu, pivecka, vinecko... Ale zajtra je ten cas... Displej bud vobec nedam alebo ho umiestnim niekde vzadu, v kazdom pripade ide o priestor na pravej strane v kufri, kde umiestnim krabicku. Listu som este neskusal dat dolu, ak mas nejake tipy sem s nimi. Najprv planujem niecim ostrym obkreslit do tej listy tie otvory z naraznika, potom to presne namerat a zacat vrtat. No a multimetrovym pipacom so spendlikom na kablovych svorkach najst tie spravne kable vo zvazku.

JoeFocus
Nováček
Nováček

Příspěvek od JoeFocus » 26.03.2011 18:38

Dnes uspesne prebehla montaz parkovacich senzorov. Mali sme dole zadny naraznik, ktory isiel dole az prilis jednoducho, takze je skoda nedemontovat. Az som zarazeny ako to tak moze byt. V podstate to je cele len nasunute. Skrutky som mal len tie 4ks smiesne plastove v plastovych hmozdenkach co su viditelne pri otvoreni kufra a po jednej samorezke pri kazdom kolese spajajuce vnutorne oblozenie blatnika s naraznikom. Boky naraznika su len nasunute a ziadna skrutka tam 8O
Su tam nejake protikusy co sa vsuvaju z vnutornej strany ale tie tam vobec nedrzia (kolik cca 4cm dlhy a na nom je nejaka manzeta). Nechapem kua, podla "Jak na to" by som mal mat na oboch stranach zavazadloveho prostoru maticu. Snad ho niekde nestratim 8O
Přílohy
senzor1.JPG
displej2.JPG
displej.JPG
senzory.JPG
Ford S-MAX 2019 2.0 ECOBLUE 140 kW, 8 st. automat
Ford Fiesta 2007 1.25i 55 kW
bol: Ford Galaxy 2004 2.8 V6 150 kW LPG, 5 st. automat (predany 23.4.2024)
bol: Ford Focus kombi 2002 1.8 TDDi 66 kW (predany 16.11.2017)

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 26.03.2011 20:09

Gratulujem, ja som dnes náhle zostal v posteli s horuckou tak som nic neurobil.

BrAtKo
Junior
Junior

Ako som montoval parkovace senzory na FoFo II HB

Příspěvek od BrAtKo » 27.03.2011 22:16

Ahojte, dnes som sa citil ovela lepsie, slniecko vykuklo tiez, tak som sa pustil do prace.
Obrázek

1. demontaz ciernej listy na narazniku - cca 1 hodina
Nuz toto bol tvrdy oriesok, skusal som vsemozne triky, pacil som to plochym srobovam omotanym handrou (zial trosku to vidno na laku a plaste), potom som to podlozil kartonom, tiez sa to prejavilo na plaste, proste nasilie bolo na figu. Pretoze tie patenty zozady drzali ako svina...ale zrada bola v uplne krajnych po jednom na kazdej strane, tie bolia niecim zastreknute a tak nesli vytiahnut. Po hodine som to vzdal, otlaky na prstoch citim este teraz ako pisem

2. nameranie otvorov a vrtanie asi 30 minut
Kedze to teda neslo mimo auta, prstom som si klepal na otvore zvnutra a zvonka som prikladam druhou rukou druhy prst az kym som necitil, ze sa prsty spajaju zhruba na rovnakom mieste. Tazko sa to vysvetluje. Vyznacil som dierku, vyvrtal, strcil do nej srobovak a z druhej strany skontroloval, ci je zhruba v strede otvoru v blatniku. Zvycajne nebola, stacilo si uz podla toho urobit dalsiu dierku a da povodna bola sucastou kolieska, ktore vypadlo z vykruzovaka. Na zaver uz len zacistit okraje otvoru a bolo hotove. Foto je tu:
Obrázek

3. montaz senzorov 5 minutovka
Kazdy senzor mal na sebe take 4 plastovo gumove vystupky, takze hrubka steny materialu nerhala rolu, proste tam krasne zapadli ako rit na serbel, vid foto:
Obrázek Obrázek

4. pripojenie senzorov na kabelaz a prechod do kufra asi 40 minut
Toto sice jednoducho vyzeralo, ale najviac dalo zabrat prestrcenie konektorov cez gumovu priechodku na dne kufra, kadial uz isli dva kabliky z cuvacky. Kazdy spoj senzor-kabel som omotal pre istotu izolacnou paskou (i ked su vodotesne) a vylupol som tu gumovu priechodku-lievik. Konektory som po jednom nastriekal WD40 nech sa smykaju a tlacil som ich cez uzky otvorcek, taku capicku, pomahal som si pri tom srobovakom, guma vydrzala. Ked som ich uz mal vsetky, tak som kable viedol po narazniku a priviazal asi 5timi stahovacimi paskami o zeleznu konstrukciu naraznika. Vtiahol som dnu prebytocne kable a priechodku som opat zaizoloval paskou. Ufff...to najtazsie je uz za mnou.
Obrázek

5. instalacia centralnej jednotky, repraku a napajania (aj LED displeja)
Toho coho som sa najviac bal, najst napajanie, bolo to najjednoduchsie, proste cez prechodku isli len dva kabliky (cierny-zem, oranzovo-zeleny +12V), takze som sa nakoniec na tento zvazok napichol pribalenymi rychlospojkami a bolo. Repracik som umiestnil do jedneho otvoru v plastovom oblozeni kufra (tak aby som mohol pohodlne prepinacom zvuk uplne vypnut, alebo zmenit ton), jednotku do druheho otvoru (cez otvor mozem konektory odpajat/pripajat). V tom plaste zostali aj prebytocne dlzky kablov. Vid fotky.
Obrázek

6. prve dojmy a testy
Pred kompletizaciou som to preskusal rukami ci pipa kazdy senzor. No co vam poviem, bolo uz pol siedmej a zena surila a hundrala, ze uz sme mali byt v tahu (robil som to u svokrovcov pred barakom). Takze rychlo som vsetko vratil do povodneho stavu, LED displej som hodil len na zadne plato a zacuval som, vsetko klapalo, odvtedy som uz necuval. Tak este ani neviem co na to povedat.

7. co dalej s LED displejom
Pozeral som, ze na strednom zrkadielku je hore siroka ploska, takze by tam zapadol displej, mam ale napad to tahat po tapacirom stresnym k zadnemu pravemu stlpiku (na pravej strane mam jednotku). Myslite, ze by to bol problem ? Bolo by to rychle a pohodlne, prestrcim len nejaky tvrdsi drot ako hacik k prietoru stropneho osvetlenia.

Ufff, tolko teda moje dnesne prace, samozrejme teraz vecer zasa horucka a hrdlo mam ako velku dynu. Dufam, ze sa Vam moj popis pacil a najma, ze sa niekomu aj zide do buducna.
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne 28.03.2011 13:01, celkem upraveno 1 x.

Cowley
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Cowley » 28.03.2011 10:55

JoeFocus píše:Dnes uspesne prebehla montaz parkovacich senzorov. Mali sme dole zadny naraznik, ktory isiel dole az prilis jednoducho, takze je skoda nedemontovat. Az som zarazeny ako to tak moze byt. V podstate to je cele len nasunute. Skrutky som mal len tie 4ks smiesne plastove v plastovych hmozdenkach co su viditelne pri otvoreni kufra a po jednej samorezke pri kazdom kolese spajajuce vnutorne oblozenie blatnika s naraznikom. Boky naraznika su len nasunute a ziadna skrutka tam 8O
Su tam nejake protikusy co sa vsuvaju z vnutornej strany ale tie tam vobec nedrzia (kolik cca 4cm dlhy a na nom je nejaka manzeta). Nechapem kua, podla "Jak na to" by som mal mat na oboch stranach zavazadloveho prostoru maticu. Snad ho niekde nestratim 8O
Nj, ja sem se u FoFa II snazil sundat naraznik asi 2 hodiny a prislo mi ze to nedestruktivne vubec nejde. A to sem byl vyzbrojenej obrazkama z fora...takze mi vadny cidlo asi bude muset vymenit servis :-(
FoFo II Colection 1.6 74kW Turnier 2007 Obrázek
FoFo III Titanium 1.5 110kW 2017 Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“