EGR ventil - mondeo
-
- Test driver
Re: EGR ventil - mondeo
Jo jo masakr viď,tohle překvapení čeká na každého kdo do toho vleze poprvé 

- Zuzka
- Test driver
No ty krásko, tak to je mazec 

Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kW kombi,2004,Ghia,modrá Tonic
-
- Test driver
Ty vole tak to je krutost
....tak to moje sání a škrtící klapka byla oproti tomu uplně lambáda...dobrá práce 

Now: Mazda 6 2.5i GTA 2008
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
Ex: Ford mondeo Mk3 2.0 Duratec 107kw * Bmw e39 530Da 142Kw/420Nm....
- saturnin22
- Nováček
tak první postřeh po očistě
-motor na volnoběch řeklbych že pravydelnější a přede jak kotě ,předtím malinko kuckal
-zátah pěkně od spodu a to tak že fest
-odost méně čadí uš ne startka ale malboro
-spotřeba zatím nevím aš najedu víc dám echo
-ruce sem drbal skoro půl.hoďky
-motor na volnoběch řeklbych že pravydelnější a přede jak kotě ,předtím malinko kuckal
-zátah pěkně od spodu a to tak že fest
-odost méně čadí uš ne startka ale malboro
-spotřeba zatím nevím aš najedu víc dám echo
-ruce sem drbal skoro půl.hoďky

r.v.2005 1998cm3 TDCI96kw
- marek81
- Nováček
saturnin22: Těsnění na sání jsi dal zpět to staré bez problémů? EGR a sání vyčištěno pěkně a co ten humus v motoru do toho jsi raději nešťoural? Také to mám v plánu tak zjišťuju podrobnosti. Dík 

Ford Mondeo combi Ghia 2.0 TDCi 96kW 2004
- saturnin22
- Nováček
jo jo těsnění je silikon a je spět , v motoru jsem to vypucoval taky akorát ruce tak zahnojený že sem nechtěl brát telefon
r.v.2005 1998cm3 TDCI96kw
-
- Test driver
-
- Junior
tak to je mazec,já jen vyčistil egr na zbytek už nezbyl čas ale jak tak koukam budu muset asi i to sání udělat,sem v egru měl ještě víc bordelu jak ty tak si radši ani nebudu představovat co budu mít v sání,akorát bohužel mě to začlo v mím případě víc hulit než předtím,ale asi to bude chtít vyčistit kompletně.spotřebu taky ted měřím jestli pujde aspoň trochu dolů.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
-
- Nováček
mě to dneska začalo zničehonic hulit jak traktor a taky to o poznání hůř jede, "naštěstí" jsem našel díru v ohybu tý tlustý hadice co vede k erg...
vím, že se to tu psalo mockrát, ale víte někdo kolik stojí?musí to bejt v orginálu?
dík moc
vím, že se to tu psalo mockrát, ale víte někdo kolik stojí?musí to bejt v orginálu?
dík moc
kombi 2.0tdci 96kw, 2006
-
- Test driver
to raduz,jak tu někteří psali origo je něco přes litr,náhradu co vím tak kluci řešili modrou hadici od rubeny +- za polovic,někde na slovenském foru bys to našel vypadala hodně bytelně,ale zas když se vezme že ta origo pěkných pár let vydrží tak jestli to má vubec cenu hledat něco náhradního.
-
- Nováček
Já za ní dával 1480,- u Forda a co jsem se doslechl, tak asi nemá moc cenu laborovat s nějakými náhražkami. Taky mě to pěkně hulilo
,hučelo a vůbec nejelo....

Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 96 kW - 12/2002
-
- Junior
ahojte fordaci, stojim pred rozhodnutim vybrat egr ventil aj na mojom aute,precital som to cele ale nenasiel som nic o benzine
nevie niekto ci to bude mat vplyv??a ked to zaslepim ci mi bude svietit kontrolka motora,alebo sa to pokusit vyblokovat elektricky?
dakujem
nevie niekto ci to bude mat vplyv??a ked to zaslepim ci mi bude svietit kontrolka motora,alebo sa to pokusit vyblokovat elektricky?
dakujem
- vencaxxx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Co si myslíte o tomhle?
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-MONDEO-2-2-T ... 230ff2f503
je to nějaká náhrada místo EGR...
Jinak já teď řeším svítící kontrolku po zaslepení egru...
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-MONDEO-2-2-T ... 230ff2f503
je to nějaká náhrada místo EGR...
Jinak já teď řeším svítící kontrolku po zaslepení egru...
-
- Test driver
Tak to by mně taky zajímalo jestli tenhle bajpas dokáže nějak ošidit řj.
Jinak vencax doma s tím asi moc nezmužeš aby nesvítila, zabíra jen ta cm dírka v záslepce,ale je možné ža přes IDSko u forda by tohle dokázali vypnout,by se tam ale musel najít někdo kdo tomu rozumí
Jinak vencax doma s tím asi moc nezmužeš aby nesvítila, zabíra jen ta cm dírka v záslepce,ale je možné ža přes IDSko u forda by tohle dokázali vypnout,by se tam ale musel najít někdo kdo tomu rozumí

- vandal46
- Junior
Zdravim, tak som vcera precital cele toto vlakno, kedze som prisiel na to ze mam tiez problem, nastastie je to iba hadica:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 69#p616869
Takze potrebujem novu hadicu ale podla toho co tu citam tak to vyzera iba ak original u Forda, teda cca 1400Kc je celkom dost ale aj tak som rad ze je to iba hadica
Vidim ale ze ju malo uz viac ludi prasknutu, chcem sa teda spytat ci je problem ju vymenit sam? Aky tam je pristup k tej spodnej casti? Chcel by som si ju vymenit sam na parkovisku (nemam momentalne pristup k dielni a do servisu vacsinou idem az ekd si neviem sam rady.
Dalej sa chcem spytat, zvazujem zaslepenie EGR, mam verziu Euro 3, EGR riadene podtlakom bez el. konektora. Ake mate skusenosti so zaslepenim tohto typu EGR? Po precitani vlakna som si stale nie celkom isty, vacsina ludi tu riesila prave "Euro4 verzie" s el.castou a vyhadzujucimi chybami ale co tieto jednoduhsie verzie? Su tam nejake nevyhody? Potvrdi niekto dalsi zvysenu hlucnost a horsie zohrievanie motora? Jazdi niekto dlhsie so zaslepenym EGR bez nejakych negativnych postrehov?
Po zhliadnuti prilozenych obrazkov by som ho fakt najradsej odstavil ked vidim akym svinstvom je cele sanie zanesene. Az sa divim ze to pomoze vycistit ten ventil a sanie, idealne predpokladam ze by to chcelo vycistit celu cestu, t.z. aj trubku co vedie do EGR a takisto aj blok motora ak sa nemylim... Ved to musi branit priechodu vzduchu a nie je tiez riziko ze to nasaje nejaku usadenitu do motora?
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 69#p616869
Takze potrebujem novu hadicu ale podla toho co tu citam tak to vyzera iba ak original u Forda, teda cca 1400Kc je celkom dost ale aj tak som rad ze je to iba hadica

Vidim ale ze ju malo uz viac ludi prasknutu, chcem sa teda spytat ci je problem ju vymenit sam? Aky tam je pristup k tej spodnej casti? Chcel by som si ju vymenit sam na parkovisku (nemam momentalne pristup k dielni a do servisu vacsinou idem az ekd si neviem sam rady.
Dalej sa chcem spytat, zvazujem zaslepenie EGR, mam verziu Euro 3, EGR riadene podtlakom bez el. konektora. Ake mate skusenosti so zaslepenim tohto typu EGR? Po precitani vlakna som si stale nie celkom isty, vacsina ludi tu riesila prave "Euro4 verzie" s el.castou a vyhadzujucimi chybami ale co tieto jednoduhsie verzie? Su tam nejake nevyhody? Potvrdi niekto dalsi zvysenu hlucnost a horsie zohrievanie motora? Jazdi niekto dlhsie so zaslepenym EGR bez nejakych negativnych postrehov?
Po zhliadnuti prilozenych obrazkov by som ho fakt najradsej odstavil ked vidim akym svinstvom je cele sanie zanesene. Az sa divim ze to pomoze vycistit ten ventil a sanie, idealne predpokladam ze by to chcelo vycistit celu cestu, t.z. aj trubku co vedie do EGR a takisto aj blok motora ak sa nemylim... Ved to musi branit priechodu vzduchu a nie je tiez riziko ze to nasaje nejaku usadenitu do motora?
Hyundai i30 kombi 1.4T-Gdi , 2018
Ford Mondeo kombi Ghia 2.0 TDCi , 2005 , 96kW/130k
Ford Mondeo kombi Ghia 2.0 TDCi , 2005 , 96kW/130k