TDCi ztráta výkonu
-
- Nováček
Re: TDCi ztráta výkonu
To Charon:
Kdyby to bylo fakt tim ventilem tak listu z potlakovymi ventily bych se nebal zkusit z nejakyho vrakoviste. Na vlastni oci jsem videl, ze ji maji v Praze v Zabehlicich. Oni totiz kdyz prodavaji EGR, tak tu listu odmontujou. Odhaduju, ze ti to da za par stovek.
Kdyby to bylo fakt tim ventilem tak listu z potlakovymi ventily bych se nebal zkusit z nejakyho vrakoviste. Na vlastni oci jsem videl, ze ji maji v Praze v Zabehlicich. Oni totiz kdyz prodavaji EGR, tak tu listu odmontujou. Odhaduju, ze ti to da za par stovek.
-
- Nováček
Všecny zdravím.
Vrakáč mě taky napadl,ale tady v okolí jsem nepochodil.Bábovka teď s tím jela do Plzně
a tam mi tchán zařídil prohlídku u jeho známého ve Fordu.
Přišli na to samé jako tady v J.H.,ale celou kolejnici prý není nutné kupovat.
Ten ventil tam totiž pasuje z mondea a prý se takhle dají vyměnit všechny a prý i spousta čidel.
Třeba to je pro někoho už známá věc,ale i tak se s Váma o to podělím.Ještě jednou všem moc díky za rady.
Vrakáč mě taky napadl,ale tady v okolí jsem nepochodil.Bábovka teď s tím jela do Plzně
a tam mi tchán zařídil prohlídku u jeho známého ve Fordu.
Přišli na to samé jako tady v J.H.,ale celou kolejnici prý není nutné kupovat.
Ten ventil tam totiž pasuje z mondea a prý se takhle dají vyměnit všechny a prý i spousta čidel.
Třeba to je pro někoho už známá věc,ale i tak se s Váma o to podělím.Ještě jednou všem moc díky za rady.
Ford FOCUS 1.8 Tdci 85KW
- michalniks
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Sice to psal už dávno, ale reakce byly, že je jedniný, komu se to stalo. S tím nesouhlasím... Osobně i mě se stalo. Tankuji POUZE na stanicích SHELL a to vždy SHELL-v-power-diesel a i tak se mi nějak dostal do nádrže benzín... Jak to? To nevím. SHELL mi samozřejmě řekla, že to je blbost. Ale jak je to teda možný?papi píše:Všechno je jinak!
Závada je nalezená, v nádrži prý byl benzin (Shell power diesel!!), naštěstí jsem narazil na solidního opravce (Ford Maier, Podbělohorská) , jinak se motoru nic nestalo, včas jsem zastavil, po vyčištění filtru to chodí jak zamlada. Zítra jedu k Shellu s dotazem, ale jsem zvědav, jak pochodím. Těžko se něco dokazuje. Rozhodně změním pumpu.
I s odtahem pře celou Prahu za 4800.-Kč.
Znám ještě jeden opačný případ (v rodině). Taktéž bylo tankováno u SHELL, a to do Seat Leon (nový) lepší natural (myslím, že to shell-v-power, ne ten racing) a nějak se do něj dostala nafta. Měl najeto teprve 5 a půl tisíce km... Shell samozřejmě zase nic. Ale servis potvrdil, že už se s tím setkal, takže je to možné. A nejedná se prý jen o SHELL.
- rob45
- Nováček
TDCI turbo
ahoj mam prozbu nedavno jsem koupil 1.8 tdci 2006 mel jsem to tetka jen bezin a zkusenost mam jen z octavou 1.9 tdi pripada mi ze to auto netahne zaber ma kolem 2000 ot a potom najednou opadne na 2500 a dal to moc netahne jako kdyby nejelo turbo ani kdyz otevru kapotu neslisim zadne piskani od turba i kdyz slapu na plin tak nic jen mi pripada ze turbo ma jen kratky zaber a pak nic roztahnu trojku tam to turbo citit je ale neni slyset dostanu se na 2500 zatah prestane preradim na ctyrku skoci mi tam neco kolem 2000 ale zatah zadny nevim kde je problem jestli to neni jen pocit poradte
Focus 2013-, 1.0L EcoBoost 120PS/125PS - Fox, Lunar Sky
Ford focus 2 18.TDCI 85kw r.v 2006
-
- Nováček
Re: TDCI turbo
žeby prasknutá hadica od turba?
Ford Focus II 09/2005 combi 1,6TDCI Duratorq bez DPF tmavá zelená metalíza
- rob45
- Nováček
ja nevim jak to poznam kdyz to ani nepiska navic nevim ktere hadice skontrolovat jeste se v tom motoru tolik nevyznam od vzduchoveho filtru vim pak k tomu vede hadice jakoby od chladice nemuze to bejt treba palivovim filtrem ten jsem jeste nemenil nevim jak tam je dlouho
Focus 2013-, 1.0L EcoBoost 120PS/125PS - Fox, Lunar Sky
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
zdravím mám podobný problém co tady na zacátku ostatni popisovali, až na to, že jsem ztratil výkon skokově na dálnici, když jsem jel cca 160, předemnou mi to tam poslalo auto, tak jsem zpomalil na 110 a chtěl znovu přidat, jenže to už nebyl výkon a tak tak to drželo na těch 110. Navíc se z motoru ozývalo drnceni, jako na hadry vysypany lozisko. Zastavil jsem a nechal bezet motor na volnobeh. V tu chvili se nic zvlastniho nedelo, motor mel stejne kultivovanej chod jako vzdycky ani drnceni nebylo slyset. Jak jsem pridal, tak se to ale ozvalo a slo soucasne s plynem. Kdyz jsem dojel pomalou jizdou cca 5km domu, tak uz byl ten souzvuk ustalenej a neznelo to tak rozsypane. Motor nema tolik vykonu a z vyfuku jde bilej kour, kdyz se prida plyn. Dnes bych to mel jit prohlidnout s kamosem mechanikem, jen jsem se chtel zeptat, zda by nekdo uz takhle neporadil na co se zamerit. Prijde mi to jako dve zavady v jedne, protoze ten souzvuk je mechanickyho razu a ten bilej kour zase vypada na vstriky, nebo turbo? ale ze by takhle z niceho nic. Celou dobu do te chvile jelo auto absolutne bez problemu. Zadna kontrolka nesviti. Neni mozne ze ta ztrata vykonu a bilej kour je pouze nouzovy rezim? ale po opetovnem nastartovani zadna zmena. Najeto by melo mit 70000. Diky za postrehy.
aha tak az ted jsem si vsimnul, ze je to téma pro motory do roku 2004,nasel jse)m to pres funkci hledat, tak jsem si toho hned nevsim snad to nevadi
aha tak az ted jsem si vsimnul, ze je to téma pro motory do roku 2004,nasel jse)m to pres funkci hledat, tak jsem si toho hned nevsim snad to nevadi
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- tomason
- Test driver
Podle mě je turbo slyšet za studena jak si pohvizduje po městě 2-3 určitě a sem si jistý že při akceleraci ti dává kopanec tzn.je zřetelné že turbo spíná pokud to nemáš a umírá ve 2500 což nemá ,protože tady ještě furt táhne není něco v pořádku ,ale takhle se blbě radí může být třeba jen zadělané nestálo to auto někde délerob45 píše:ja nevim jak to poznam kdyz to ani nepiska navic nevim ktere hadice skontrolovat jeste se v tom motoru tolik nevyznam od vzduchoveho filtru vim pak k tomu vede hadice jakoby od chladice nemuze to bejt treba palivovim filtrem ten jsem jeste nemenil nevim jak tam je dlouho

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
vyřešeno... vysypaný turbo
(((( po 70000 docela překvapení bez předchozího varování nějakými příznaky, že by chtělo odejít. Nový stojí ve Fordu 31000¨, sehúnat se dá za 24000, ale to je pbořád raketa. Nejlepší by bylo z nějaký bouracky na vrakaci. Nevedel by nekdo o nejakem?? nebo o vrakovisti, kde by mohli mit?

- tomason
- Test driver
Jak vysypané
dej ho repasovat nebo výměnou .Před tebou to auto asi dostalo nakládačku .

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- skyso
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, pridam sa aj ja k tejto diskusii..
Novacik u forda, kupil som ho pred cca 1,5 mesiacom - FF 1,8 TDCi 2002, cirena met.
Rovnaky problem ako predosle prispevky:
Z nicoho nic na rovnej ceste z prace domov zacala blikat kontrolka zhavica a nastala strata vykonu. Zrazu ako keby som sedel v skode 120tke a cucal z nej co sa da. Pri spomalovani a naslednom pridani na plyn mi zacne kusok cukat. Start motora: asi 1x za tyzden sa mu chce az na 2 pokus - z toho mi vypliva, ze strekovace su v tahu. Strata vykonu poukazuje na odidene turbo. A to cukanie vyzera na zadrbany filter.
Slahne ma ak sa tie 3 chyby spojili a prejavili naraz. Dufam, ze to bude len palivovy filter alebo povytiahnuta, ci roztrhnuta hadicka do turba.
Pri vymene oleja mi mechanik spominal nieco o presiaklej hadicke k turbu, tak snad len ta sa roztrhla.
Nebudem sa vas pytat v com moze byt problem, pretoze som si rovno na to odpovedal
..(samozrejme bol som s tym uz aj u mechanika, nie vsak u origos forda, ale u skodovky. Nastastie ten mechanik ma tiez FF a v minulosti podobny problem, tak mi povysvetloval co a ako).
Dufam, ze to bude len bud filter, alebo hadicka do turba. No ale ked svieti zhavic, tak to asi bude vacsi problem. Len rozmyslam, ze som ho len teraz kupil, takze by tam na to mohla byt zaruka, nie? Zmluvu mam postavenu na skrytych vadach podla zakona xyz. Neviem presne cislo zakona a o com ten zakon pise. Ale tak toto by do tohto zakona mohlo spadat, nie?
dam vediet ake cislo zakona to je..
Novacik u forda, kupil som ho pred cca 1,5 mesiacom - FF 1,8 TDCi 2002, cirena met.
Rovnaky problem ako predosle prispevky:
Z nicoho nic na rovnej ceste z prace domov zacala blikat kontrolka zhavica a nastala strata vykonu. Zrazu ako keby som sedel v skode 120tke a cucal z nej co sa da. Pri spomalovani a naslednom pridani na plyn mi zacne kusok cukat. Start motora: asi 1x za tyzden sa mu chce az na 2 pokus - z toho mi vypliva, ze strekovace su v tahu. Strata vykonu poukazuje na odidene turbo. A to cukanie vyzera na zadrbany filter.
Slahne ma ak sa tie 3 chyby spojili a prejavili naraz. Dufam, ze to bude len palivovy filter alebo povytiahnuta, ci roztrhnuta hadicka do turba.
Pri vymene oleja mi mechanik spominal nieco o presiaklej hadicke k turbu, tak snad len ta sa roztrhla.
Nebudem sa vas pytat v com moze byt problem, pretoze som si rovno na to odpovedal

Dufam, ze to bude len bud filter, alebo hadicka do turba. No ale ked svieti zhavic, tak to asi bude vacsi problem. Len rozmyslam, ze som ho len teraz kupil, takze by tam na to mohla byt zaruka, nie? Zmluvu mam postavenu na skrytych vadach podla zakona xyz. Neviem presne cislo zakona a o com ten zakon pise. Ale tak toto by do tohto zakona mohlo spadat, nie?
dam vediet ake cislo zakona to je..
---
copy by skyso
copy by skyso
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jak myslíš výměnou? však píšu, že budu muset sehnat jiný. Repase se trochu bojím ale už jsem slyšel že blízko u mě ve Strakonicích se dělaj, tak minimálně se zeptám, za jakou castku... Dalši věc je, že se k němu moc pěkně muže u tohohle motoru a podle mechanika bude motor muset jit ventomason píše:Jak vysypanédej ho repasovat nebo výměnou .Před tebou to auto asi dostalo nakládačku .

- tomason
- Test driver
Buď opravý to tvoje ,nebo vím o servise co ti vymění tvé turbo za jiné turbo po repasu .Záleží jaké je poškození turba
Blbý je že turboservisy chtějí jen turbo drtivá většina 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
a mužeš mi sem hodit kontakt? treba link na jejich stranky pokud je maj dik

- Lesi
- Nováček
To je smůla Maverick, zkus se zeptat tady 777669943 jestli ho nemá, někdy má zajímavé ceny