za studena špatně startuje 1.6 16 v
- kekeny
- Nováček
Re: za studena špatně startuje 1.6 16 v
Telotu chladící kapaliny má nastarosti čidlo.které je umistené v hlavě a je napojené na řídící jednotku.Na budíku to ukazuje zase jiné čidlo.
Pořadí:-volnoběžný ventil+hadice k nemu napojená
-čidlo teploty chladici kapaliny v hlavě motoru
-regulační ventil tlaku paliva na vstřikovací liště
Jinak ja to měl ve ford¨servisu třikrát na tyden a na nic nepřišli,pak jsem u nás navštívil šikovného automechanika a po jeho radáchjsme to zprovoznily,ale bohužel ted to nekdy občas zablbne,takže budu pokračovat v hledání.
Pořadí:-volnoběžný ventil+hadice k nemu napojená
-čidlo teploty chladici kapaliny v hlavě motoru
-regulační ventil tlaku paliva na vstřikovací liště
Jinak ja to měl ve ford¨servisu třikrát na tyden a na nic nepřišli,pak jsem u nás navštívil šikovného automechanika a po jeho radáchjsme to zprovoznily,ale bohužel ted to nekdy občas zablbne,takže budu pokračovat v hledání.
-
- Nováček
Mám ten samý problém a byl jsem v BOSH servise a tam mi řekli Váha Vzduchu prý na 99%
zkuste tohle já jsem to ještě spravit nenechal ale za týden mi příjde nový!
Tak přeju hodně úspěchů a jestli to nebude tím tak by mě taky zajímalo čím to je
zkuste tohle já jsem to ještě spravit nenechal ale za týden mi příjde nový!
Tak přeju hodně úspěchů a jestli to nebude tím tak by mě taky zajímalo čím to je

Ford Focus 1,6 16V Ghia 1999/9 Palubovka ve dřevě , stříbrná metalíza + alu kola
Ford Focus 1,6 16V 74kw 2007 combík
Ford Focus 1,6 16V 74kw 2007 combík
- Davefocus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ted jsem tam dal ten v power racing a velfobin a už to skoro vubec neděla možná že byly někde zbytky vody nebo co uvidime jak to bude probíhat dál
Dříve:Ford focus 1.6 16v futura rv.2002,74 kw

Galerie: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=94&t=8017
Nyní:Ford focus II,1.6 ti-vct,85 kw,2006,ghia,full palba...

- pbjun
- Test driver
Mozna si mel zanesene vstriky jak ja....
- Davefocus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
asi jo uvidime co bude dal,nevíš kde se da sehnat ta podznačka http://www.ford-focus.cz?
Dříve:Ford focus 1.6 16v futura rv.2002,74 kw

- pbjun
- Test driver
Napis fokince
Pro vic informaci zkus tema club-shop, ja mam i nalepky od fokinky, ale este sem nevymyslel kam presne je lipnu 

- MilošV
- Nováček
Před týdnem mi přestal fofo startovat napoprvé jako předtím. Nejdřív to bylo napodruhé, ale vždy když jsem šel odpoledne z práce. Dnes už to bylo odpoledne napočtvrté. Ráno vždy napoprvé.
Nejdřív několikrát chytne, ale když točím dál startérem tak ani nehlesne. Zatím je to jen odpoledne.
Měřil jsem baterku, ale jen ručičkovým měřákem. Přesnost +/- 1,25V. Naměřil jsem napětí zapojené baterie v klidu 12,3V; při startu 11V a na volnoběh 14,5V. Když jsem auto před 4 měsíci koupil, napětí v klidu bylo zhruba stejné.
Jiné problémy nejsou, auto jezdí výborně. Ale to startování mi nedává spát.
Čím by to mohlo být? Včera jsem zahýbal přívodnímy kabely k baterce, dotahl svorky. Je to nějaká blbina nebo je to na servis?
Nejdřív několikrát chytne, ale když točím dál startérem tak ani nehlesne. Zatím je to jen odpoledne.
Měřil jsem baterku, ale jen ručičkovým měřákem. Přesnost +/- 1,25V. Naměřil jsem napětí zapojené baterie v klidu 12,3V; při startu 11V a na volnoběh 14,5V. Když jsem auto před 4 měsíci koupil, napětí v klidu bylo zhruba stejné.
Jiné problémy nejsou, auto jezdí výborně. Ale to startování mi nedává spát.
Čím by to mohlo být? Včera jsem zahýbal přívodnímy kabely k baterce, dotahl svorky. Je to nějaká blbina nebo je to na servis?
Ford Focus 1,6 16V 74kW Hatchback 09/2004 šedá Magnum
- MilošV
- Nováček
Dnes ráno mi fofo porušil pravidlo. Ráno motor naskočil popáté a to jsem ještě musel přidat plyn. Opoledne zase napoprvé. Už jsem chtěl jet do servisu, ale nepravidelná závada se vždycky těžko hledá. Jak napsal Davefocus může se vyměnit kde co a nic. Vyloučil bych baterku (to přidání plynu) a sleduju při startu imobilizer.
Rozhodující jsou první 2 - 3 sekundy a jakmile nechytne, můžu točit jak chci. Jak je motor teplý tak v pohodě.
Čepuju už 6. nádrž Carrera 95 od OMV. Pravidelně v Příbrami, ale než to začalo blbnout tak v Jihlavě. Mezitím jsem natankoval zase v Příbrami. Na Carreru mi subjektivně připadá motor tvrdší, ale předtím jsem jezdil jen chvilku na Benzinu a s autem jsem se spíš seznamoval.
Rozhodující jsou první 2 - 3 sekundy a jakmile nechytne, můžu točit jak chci. Jak je motor teplý tak v pohodě.
Čepuju už 6. nádrž Carrera 95 od OMV. Pravidelně v Příbrami, ale než to začalo blbnout tak v Jihlavě. Mezitím jsem natankoval zase v Příbrami. Na Carreru mi subjektivně připadá motor tvrdší, ale předtím jsem jezdil jen chvilku na Benzinu a s autem jsem se spíš seznamoval.
- pbjun
- Test driver
Tak nekdy natankuj benzin a ne sracky z omv
Naber na shellce par nadrzi a uvidis ze bude lip. Co svicky? Kdy si je menil? Mi auto tez hur startovalo a tedka po poslednim servise - mimojine svicky, podtlakove hadice startuje zase jako nove...

-
- Test driver
z carrerou mam len tie naj skusenosti 

- pbjun
- Test driver
Ja mam zase s omv jen ty spatne... Jednou jedinkrat sem tam nabral benzin tehdy jeste do fiesty a este tri mesice sem poskakoval pri slapnuti na plyn nez sem z motoru dostal ten sajrajt co sem nabral... Od ty doby jen na shellce a bez potizi...
- MilošV
- Nováček
Od středy jsem startoval napoprvé a už to vypadalo, že je po problémech. Ale dneska odpoledne zase napotřetí a pro jistotu s přišlápnutím plynu.
Včera jsem do nádrže nalil Velfobin. Ale tím by to být nemělo.
Svíčky jsem neměnil. Na tachometru 37 000 km a původní majitel tvrdí, že nic nepřetáčel. Stav by tomu odpovídal. Na tak málo km je na závady ještě brzy, ale kdo ví.
Ještě něco vyjedu z nádrže a uvidím. Shellka tady v okolí není a já teď jezdím jen do Příbrami do práce. Možná pojedu do Benziny.
Ve středu se mi stala zajímavá věc. Před myčkou si bez klíčku pouštím rádio a najednou zdechne. Nereaguje na nic. Pak popojedu a zase funguje...
Včera jsem do nádrže nalil Velfobin. Ale tím by to být nemělo.
Svíčky jsem neměnil. Na tachometru 37 000 km a původní majitel tvrdí, že nic nepřetáčel. Stav by tomu odpovídal. Na tak málo km je na závady ještě brzy, ale kdo ví.
Ještě něco vyjedu z nádrže a uvidím. Shellka tady v okolí není a já teď jezdím jen do Příbrami do práce. Možná pojedu do Benziny.
Ve středu se mi stala zajímavá věc. Před myčkou si bez klíčku pouštím rádio a najednou zdechne. Nereaguje na nic. Pak popojedu a zase funguje...
- MilošV
- Nováček
Radio už je odhaleno. Špatný kontakt u vyndavací bezpečnostní lišty. Stačilo domačknout.
Dnes ráno start v pohodě.
Dnes ráno start v pohodě.
- pbjun
- Test driver
No abych pravdu rekl tak uz jinam nez na shell nebo v krajnim pripade euro oil nejezdim. Zda se mi ze kdyz sem bral jinde tak se autu moc nechtelo, bylo linejsi hlucnejsi a melo vetsi spotrebu...
- MilošV
- Nováček
Dnes ráno opět napopáté. Předtím po Velfobinu dvakrát napoprvé.
Připadá mi to, jakoby tomu scházel benzín. Pokud nechytne po 3 vteřinách, tak startér točí s motorem naprázdno. Ani ťuk. Dnes jsem zlehka přidal plyn a okamžitě to začalo chytat, pustil jsem klíček a zase nic. Musel jsem přišlápnout více a zároveň jsem měl pocit, že se motor dává do normálu.
Je to volnoběžný ventil? Jakmile motor naskočí, otáčky drží ukázkově, neměl jsem s tím žádný problém.
Připadá mi to, jakoby tomu scházel benzín. Pokud nechytne po 3 vteřinách, tak startér točí s motorem naprázdno. Ani ťuk. Dnes jsem zlehka přidal plyn a okamžitě to začalo chytat, pustil jsem klíček a zase nic. Musel jsem přišlápnout více a zároveň jsem měl pocit, že se motor dává do normálu.
Je to volnoběžný ventil? Jakmile motor naskočí, otáčky drží ukázkově, neměl jsem s tím žádný problém.