Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Re: Škubání, cukání, vibrace, netáhne - TDCi Automat. převodovka

Příspěvek od Lukas Spinar » 22.12.2011 20:36

Dnešní pokus o vytvoření smysluplného videa málem selhal, protože nevím jak, ale auto zničeho nic, vždy když jsem chtěl nahrávat, přestalo zlobit. Nakonec jsem ho stejně natočil :huraa:
Ty vibrace poznáte podle toho jak se třese obraz. Jinak to není poznat. Foťák jsem měl na volantu.
Dám sem jeden odkaz, ale mám jich tam trochu víc. Když tak se ptejte, dodám vysvětlení.
http://www.youtube.com/watch?v=XfmRKQFk ... e=youtu.be

Jinak toto je moje egr
EGR.jpg
a toto moje turbo
Turbo.jpg
a motůrek
Motor.jpg

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 22.12.2011 20:45

EGR jasné Euro 3
U turba s podtlak. naklápěním,bohužel nevím jak vyzkoušet funkčnost :nixw: ,alektrické je v tomto otázka chvilky.Jestli je tam ale z druhé strany vidět táhlo z toho podtlak. válce taky by se určitě taky dalo třebas usty vytvářet podlak na té přívodní hadičce,chce to jen omrknout.
A skáče to fakt dost,věřím že je to dost nepohodlné

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 22.12.2011 21:02

Z druhé strany? Teď nechápu :bebng: To turbo, když se plní tak hvízdá, že? Normálně jsem ho slyšel,že si pohvízdávalo, ale dneska to bylo nějak hlučnější. A pls s egr, jak zaslepit?

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 22.12.2011 21:37

začínám chápat čemu říkáš " rozpojování " , to je fakt divný....... přijde mi to jako nějaká chyba v čidlech převodovky, protože když máš manuál na pětce a skáčou otáčky nahoru a dolů, tak by to vůbec dělat nemělo ..... Nevím jestli máš v Jihlavě nějaké automatisty, já mám celkem dobrou zkušenost s http://www.prevodovka.cz (jen výměna oleje...).

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 22.12.2011 21:48

Dalo to práci ,ale našel sem takže i u podlaku jako máš ty jde vyzkoušet jestli lopatky turba chodí uplně hladce.Na foto je šipkou naznačené místo kde je třeba z hřídelky sundat segerovou závlačku rozpojit a vyzkoušet chod lopat od jedné krajní polohy do druhé a pak zas spojit.Je to pod tím hlinikovým krytem turba seshora.
Až budeš mit záslepku v ruce pochopíš,kam s ní :wink:
Ale pořád se mi stejně jako Vitalishovi zdá že to jde spíš z převodovky.
Přílohy
Turbo MK3 2.0TDCi podlakové naklápění lopatek.jpg

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 22.12.2011 21:56

jj, převodovka ti hází otáčkama tam a zpět, jako by si nebyla jistá otáčkama.... tam bych zkusil hledat problém, ale samozřejmě diagnostikovat takovou závadu po netu je hádání budoucnosti z lógru :-)

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 22.12.2011 22:02

Přesně ty věci co sem ti psal si mužeš ověřit sám ,ale na převodovku kor v automatu to chce fakt někoho kdo tomu rozumí.A jestli se to těm co to dělali zdá normálni tak asi oni zrovna to prave ořechové nebudou.V převodovce stačí dát jen špatnou náplň třebas o jiné viskozitě a je zle.

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 22.12.2011 22:15

můžu se mejlit, ale připadá mi to jako by převodovka řadila "půlstupně" (které nemá) nahoru a dolů. Příští týden se stav a můžeš porovnat s mým autem ,-)

každopádne jestli jsi s tím byl v http://www.kaps.cz , tak to nejsou úplný amatéři podle internetu... ale i ten se může mýlit :-)

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 22.12.2011 22:33

No chlapci, je to tak místo 5 jich mám 10 :huraa: :irre: je to nejpatrnější na tom videjku, kde je pojmenovaný jako "vytočení". Jedu normálka na 4 a přidám. Normálně bych si řekl, že by to mělo podřadit, ale ono ne. Jen to rozpojí otáčky vylítnou a je to.
V KAPSu jsem byl, ale jen fakt narychlo. Neměl jsem odvoz (chtěli tam auto nechat) a taky ne moc velkou hotovost. Zkusím se tam ještě objednat po novém roce.
Ty věcičky vyzkouším :palec_nahoru: a uvidíme co se stane.
Ještě bych měl jednu věc. Někdy tak na 70% většinou při teplém, ale i studeném startu mi lítají samovolně otáčky. Nemůže to mít nějakou souvislost? Taky tam mám videjko konkrétně vibrace 2 a tam je to taky divný. Přidám plyn a místo toho aby to začlo zrychlovat (jedu na 5) zavibruje, rozpojí, spojí vibruje, rozpojí nevibruje. Divný ne? :irre:
Příští týden zavítám do Prahy a uvidíme. Jak ti to vychází ve čtvrtek?
A málem bych zapomněl. Jak jsem byl u Forda tak diagnostika vyhazovala něco jako kontrolu převodovky v elektroinstalaci a když jsem se zeptal co to jako je? tak mi řekli, že to chce udělat jen nějaký test, že to nic není. tak nevím :nixw:
Naposledy upravil(a) Lukas Spinar dne 22.12.2011 22:41, celkem upraveno 1 x.

Brehowicz
Test driver
Test driver

Příspěvek od Brehowicz » 22.12.2011 22:41

:idea: já mysle že se v tom projeli a pak uznali že je to OK,takže v tom nespíš teda nejeli?

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 22.12.2011 22:45

Jo jel s tím mechanik a vyzkoušel jak manuál tak automat. všelijak to řadilo. jeli jsme asi kilák. nic neříkal. jak jsme dojeli tak mi řekl že to bude asi nečím v motoru že převodovka řadí dobře a na to mi hned řekl že by to chtělo ještě udělat pár testů no a já na to že se nemám dostat jak domů. no když se to nějak nespraví nebo to nevyřeším tak se tam ještě objednám. i s odvozem :perfect:

Slavaa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Slavaa » 22.12.2011 23:09

Ahoj také mám mondeo v automatu dokonce i rok 2005/3 :D a jak už bylo řečeno je opravu duležité použít kvalitní olej,nejlépe od fordu je sice dražší ale hlavně je tam určený a kvalitní :palec_nahoru: sám mám také novou náplň ve 114tkm,i když já to uplně nepoznal,ale kamarád říkal že to funguje daleko snáž..Jinak je škoda jaké máš problémy,nebot jsem slyšel že automaty od fordu jsou spolehlivé a dokonce snad pocházejí koncepčně od mercedesu..
Ford Mondeo-Prodáno

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 22.12.2011 23:21

To je super :hhura: nejsem tu sám :huraa: o tom oleji vím, ono veškerý takovýhle věci by se měli měnit. Četl jsem toho spoustu. někteří měnit, někteří neměnit. když budu ten olej měnit tak i s filtrem a ten se dá vyměnit jen když se sundá převodovka. Mimochodem kolik tě to stálo u fordu? a odkud jsi?

Slavaa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Slavaa » 22.12.2011 23:39

Je nás víc :mrgreen: no vesměs každý řekne že je tam celoživotní naplň,ale co jezdím ke známému do fordu,co fakt umí,říkal že první výměna by měla být do 100tkm a pak každých 60-80tkm dle provozu(město či dalnice)jinak oleje se tam vejde kolem 6.L a cena cca 500kčL leč to už si přesně nepomatuji,přece jen to jsou dva roky..jinak jsem z Prahy
Ford Mondeo-Prodáno

Lukas Spinar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lukas Spinar » 22.12.2011 23:46

ok čekal jsem takovou sumu. máš SZ :perfect:

Odpovědět

Zpět na „motor - mondeo mk3 diesel“