subwoofer

DannyM
Nováček
Nováček

Re: subwoofer

Příspěvek od DannyM » 03.06.2010 12:08

Tak pripojim aj ja svoju zkusenost. Najprv som menil radio na Alpine IDA X300, (moja recenzia na tomto linku http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 42#p268642 ), lenze potom mi zacali mierne "zavadzat" tie origo repraky, tak som zamenil za komponentne JBL s vyhybkami, hralo to o dost lepsie, ale nech maju 17, alebo 20 cm....stale chybal subik, basy furt nikde. Lenze dobry bass sa mierne bije s priestorom v kufri :? Moja poziadavka nebola zapratat kufor subikom, zosikmi, kapacitatormi a podobne....no kam len by som dal dcerinu kolobezku a zenine korcule? :D Nakoniec som sa rozhodol pre aktivny a pomerne maly subik od Infinity (Basslink), pocul som ho hrat a zvuk sa mi pozdaval. Problemom je asi cena (cca 200 eur), i ked, kto sklada zosik, subik a kapacitatory, kvalitne kablovanie, vypln dveri, tak sa mu zda suma smiesna.
Ja som spokojny, zvuk sa mi paci, a zatial, aj kazdemu kto to pocul hrat, a Basslink zabral skutocne minimum z kufra. Aby som doplnil, zadne chrastitka som taktiez vymenil za JBL.
Tu je ten subik http://www.productwiki.com/upload/image ... sslink.jpg
Da sa postavit na lezato i na stojato (v baleni su drziaky), a v cene je ovladanie (kablove), pre tych, ktory nemozu ovladat uroven priamo z radia (ja som nevyuzil).
Subik vrelo odporucam, urcite nebudete lutovat.
Ford Focus C-Max 1.8 125k 2004

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 03.06.2010 12:30

aktivni sub slabota

i s 10" v uzavrene ozvucnici + 4 kanal zesakem mam mista dost (z vetsich nakladu napr: celni sklo na focuse+naraznik+3blatniky+bocni okno do dveri+plastovy prah+2 predni ramena+kupa mensich dilu..)
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

brejak
Nováček
Nováček

Příspěvek od brejak » 30.03.2011 16:02

ahojte je tu niekto ,kto si celu audio sustavu hlavne subwoofer a zosilovac robili uplne ale uplne sami??..ja som sa do toho pustil s tym ze to bude pohodicka ale ako tak pozeram je omnoho zlozitejsie ako sa zdalo.
Ako tak na to pozeram uvazujem o tom ci to vobec zvladnem. :nixw:
aktuálne : Ford Focus MKll 2.0l TDCI 100kW Wolf Racing
pred tým : Ford Focus MKI 1,8 16v Benzín , 3dv.

Stela
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stela » 30.03.2011 16:46

Zvládneš. Je to brnkačka.
Maly popis: Bterka -10cm kabelu -pojistka( asi 30-40A) kabel až k zesíku .
: kostra se napoji od zesíku někde na auto asi 50cm
: kabely síla asi průřezu 10 mm²

Dobre je použít nějakou sadu
http://www.ahifi.cz/kabelova-sada-autot ... s-produktu
Přílohy
schema01.jpg
S-Max - 2.0 Duratorq TDCi 140 k, Titánium - 7 míst černá Panther
Na blbnutí a do práce: SMART FORTWO
Obrázek
Obrázek

brejak
Nováček
Nováček

Příspěvek od brejak » 30.03.2011 22:10

o takze + ide cerveny na + na zosiku.A co sa tyka - pola na baterii sa nezapaja do - na zosiku??...ak som to spravne pochopil - zo zosilovaca ide na kostru na auto a - z baterie sa vobec nezapaja..spravne??

Stela
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stela » 30.03.2011 22:39

ANO ZE ZESÍKU JDE KOSTRA NA AUTO. ALE DOBŘE :wink:
Obrázek
Obrázek

brejak
Nováček
Nováček

Příspěvek od brejak » 31.03.2011 16:50

a KAM by bolo najlepsie tu kostru upevnit??--..ja som rozmyslal k rezerve ale neviem ci je to najlepsi napad..radsej by som si nechal poradit od niekeho kto ma uz s tym skusenosti.DIKI

Stela
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stela » 31.03.2011 19:16

na tu rezervu by to šlo.
Obrázek
Obrázek

ducina
Nováček
Nováček

Příspěvek od ducina » 17.04.2011 16:38

Nie je mi jasne, ak napojim SW na zadne repraky cez HI-LOW convertor, budu mi hrat repro v zadnych dverach alebo ich musim nechat odpojene?
MONDEO 2.0TDCI GHIA X 2008

brejak
Nováček
Nováček

Příspěvek od brejak » 18.04.2011 10:44

ak napojis SW cez zadne repro cez vyhybku budu hrat aj zadne repraky.Neviem ci to ma nejaky vplyv na vykon woofru ,.možno aj ano no ak nemas zaujem o profi audio a ide ti o zlepsenie hudby a aute tak je to jedno..MOJ NAZOR

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 22.05.2011 23:22

Mam dotaz divam se po subwooferu Helix Dark Blue co rikate na tu znacku?!

jawun
Nováček
Nováček

Sobwoofer ve Fofu

Příspěvek od jawun » 22.03.2012 20:39

Zdavím všechny audiofily. Plánuju si přibarvit zvuk v autě, rádio už mám, origo repráky hrajou super, pouze postrádají nízké basy. Koukám po subwooferech. Když na to tak koukám, co výrobci nabízí, trochu jsem rozladěn z informací, které o jednotlivých zařízeních uvádějí. U některých uvádí, že přehrají od 25Hz, některé až od 45Hz, přitom tyto vlastnosti většinou vůbec nesouvisejí s výkonem repra, s průměrem membrány nebo s cenou. Zajímal by mě názor, kdo s tím má trochu zkušenosti a nějaký ten subwoofer mu v autě prošel... jestli údaj dolní mezní kmitočet souhlasí se skutečností. Moc mi to nejde do hlavy, když dám příklad dvou subwooferů:

http://www.ahifi.cz/subwoofer-v-boxu-jb ... 204br.html
http://www.ahifi.cz/subwoofer-v-boxu-ma ... black.html

Když se podívate na jejich specifikace, přehédnem výkon, citlivost je skoro stejná, průměr membrány taky... Proč bych si měl koupit ten dražší, když má dolní mezní kmitočet 45Hz, když ten o 1000,-Kč levnější má 25Hz... 45 Hz s přehledem přehrajou repráčky, které jsou origo v autě, potom nechápu, k čemu ten subwoofer je (když pominu hudební výkon).

Jde mi o to, abych z basáku slyšel všechno, co slyšet mám (jako u hifi), to znamená v ideálním případě od 20Hz nahoru... Doma u pc mám sice 100 w RMS subwoofer, ale po otestování jsem zjistil, že je chopen slyšitelně zahárt max 40 Hz, nižší tony jsou slyšet velmi slabě a pak vůbec. Na hifi je pak obrosvkej rozdíl v dojmu z poslechu hudby, ve které se najednou objeví tony pod 40 Hz....

Předem děkuji za názory, postřehy, informace...

jawun
Nováček
Nováček

Příspěvek od jawun » 11.06.2012 22:48

TOto téma je již zřejmě po smrti, neboť se mi do teď nedostalo jakékoliv odpovědi, nic méně informoval jsem se jinde a sen si konečně splnil, tak se s Vámi podělím:

subwoofer MTX audio RT12AT + zesilovač Crunch GPX500.2. Instalace mi trvala asi 4 hodiny :D, postup natažení kabelů stejný, jak je tu už uvedené, nic zásadního, jen jsem si trošku pohrál s umístěním zesilovače, s uchycením nebyl problém, jedním šroubem to drží v horním plastu a dalšími dvěma je to chycené k čalounění, čtvrtý roh zesilovače uchycen není kvůli tvaru čalounění (kroutilo se se to a výsledný efekt žádný) drží to dobře, mám to už přes měsíc, bez sebemenšího problému. Jediný co je blbý, že sem musel do plastu vyřezat díru pro signálové kabely a také je horší přístup k potenciometrům nastavení zesilovače. Krom těchto nepatrných nevýhod to má jednu pro mě velmi důležitou výhodu, a to, že zesilovač je uklizený a žádným způsobem nezasahuje do prostoru kufru, takže když vyhodím subwoofer, jako bych tam nic neměl. Další velká výhoda oproti umístění na zadní stěnu zedačky, že v případě sklopení a převozu větších předmětů nehrozí mechanické poškození apod... Co dodat...

Jinak co se týče volby subwooferu, všude chválený, jako nejlepší ve své cenové kategorii atd, ale nikde jsem nesehnal žádnou recenzi... Takže ta důvěra byla tak 50 na 50. Co se týče výsledku a splnění mých požadavků, nemám co bych vytkul. Subwoofer hraje čistě, nehučí, nerezonuje, všechny frekvence zahraje stejně, bez houpání hlasitosti. Osobně rád poslouchám všechny druhy hudby. Metal, rock super vyzní basová kytara... bicí, co se týče komerční, taneční hudby, to samé, rap, hiphop, drumm and bass, kde se kvalita a možnosti subwooferu otestují asi nejlépe, takéž bez zklamání, posluchač si bez problému užije basy opravdu od začástku slyšitelného spektra, tedy 20Hz, (zkoušel jsem to tone generatorem). Akorát bych teda dodal, tlak to také vyvine dostatečný, ale přecejenom, je to 200W subwoofer a člověk nemůže čekat zázraky, jako že by ozvučil půl města :D. Jinak k zesilovači nemám co dodat, asi jako každý dvoukanál.... nastavitelná vyhybka, zesílení basů, volemu...., trvalý výkon rms v můstku výrobce uvádí 250W. Na subwooferu jsem naměřil výkon 245W, víc jsem volume netavil, přecejenom ten sub má psanejch 200... :D. Abych to shrnul, subwoofer na netu stojí okolo 2.300,-Kč, zesilovač 1.700,-Kč + kabely okolo 500,-Kč. Já jsem sub koupil asi půl roku starý za 1500 i s poštou, takže za 3,700,-Kč spokojenos nad míru, mohu doporučit, myslím si, že nikoho nezklame.
Přílohy
pohled na levý bok kufru, bývalé místo pro lékarničku :D
pohled na levý bok kufru, bývalé místo pro lékarničku :D
P1060225.JPG

termitxx
Nováček
Nováček

Příspěvek od termitxx » 10.12.2013 13:36

Kámoš mi za pivo střelil tuto "tubu". Nejsem žádný audiofil ani neočekávám nějaké tuc tuc na celé kolo, zkrátka jenom zvýraznění basů...Gůgloval sem nějakou hodinu, ale nikde sem nevyčetl, jak správně (bezpečně) zapojit napájení.Ostatní číny mají aspoň normální svorkovnici. Žádné kabely k tomu nemám. Když to zkusím na nabíječku od NTB do té zdířky, tak funguje, ale na co je ta druhá (oranžová) netuším...Jen se mi moc nezdá, že by to takhle mělo přijít do auta... Setkal ste se někdo s něčím takovým?Jaký průřez kabelu bych na to měl cca hodit?A bude bezpečné to napájet přes tu kulatou zdířku, když kabel nepůjde nijak zajistit?Vím, celkem banální dotaz, jenom nechci aby mi kvůli nějakému čínskému šuntu shořelo auto...díky
Přílohy
IMG_8005.JPG
IMG_8006.JPG
Ford Focus 1,8 TDDi 66kW r.v.2001 hatchback

Otomar
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Otomar » 10.12.2013 13:48

Čau,
v autě to připoj do toho oranžového. Myslím, že by se protikus dal sehnat v GME nebo tak. Průřez přívodu podle watáže nebo podle pojistky, jestli tam nějaký je. 4 mm2 by na tohle mohlo stačit, ale chtělo by to bližší parametry.
Ford Focus 1.6 Ti-VCT/92kW*LPG*2015*White
ex:Ford Focus 1.6 Ti-VCT*LPG*2010*Chill
ex:Ford Focus 1.6 *2004*Moondust
family car: Fusion 1.4 2011, C-max 1.6 2011

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“