Baterie / autobaterie / nabijecka
- oscaar
- Pokročilý

Re: Baterie / autobaterie / nabijecka
Podle kódu je chyba v komunikaci mezi PCM a řídícím regulatorem dobíjení v alternátoru. Může to být oxidace v konektoru nebo porušená izolace káblíku, do alternátoru. PCM řídí dobíjení signálem, do regulátoru dobíjení. Může se stát, že odejde přímo regulátor ale to by nedobijelo vůbec.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)
Transit Connect 1.8 TdCi 81 kw, r.v. 2010
Mondeo Sedan, r.v. 01, 1.8 Duratec HE, 81 Kw, Ghia, Silver
Focus kombi, r.v. 99, 1.8,85 kw, - prodáno
-
Bullitt
- Pokročilý

Díky všem za reakce.
Konečně jsem se včera k autu dostal (zrovna venku taková kosa
), stále nabíjí na 13,7V stabilně, alternátor dává proud podle záteže a samozřejmě kontrolka baterie svítí a chyba stále stejná (U0120:00-2F).
Zkontroloval jsem vše okolo baterie, protože tam jedině se při výměně něco dělalo, ale ono tam není co by se přerušilo nebo nemělo kontakt - z mínusu silný kabel hned na kostru a z plusu dva silné kabely - jeden přes velkou pojistku ke startéru a druhý do hlavní pojistkovky u baterky.
Úbytky napětí kostra altíku a auta a plus altíku vůči plus baterky minimální.
Zkusil jsem konektor na alternátoru (nejdřív jsem myslel, že jsem objevil problém, protože tam chyběl ten plastový výčnělek, kam zapadá zámek na konektoru a odjišťuje se zmáčknutím, ale konektor byl zasunutý nadoraz a docela držel).
Je tam jenom jeden vodič (LIN signál), proměřil jsem ho osciloskopem - s vypojeným konektorem průběh z ŘJ vypadá správně - jsou vidět datové rámce, správné úrovně (cca 0V až +bat).
Ovšem jakmile se připojí zpět ten konektor altíku (mimochodem na tom pinu altíku je trvale přibližně +10V až +11V), tak ten LIN signál dostane offset (posune se), jsou stále vidět ty digitální rámce, ale úrovně jsou zcela špatně (log.0 cca 9-10V, log.1 cca +bat). Tak bych řekl, že šlo něco do háje v tom regulátoru altíku, co se týká té LIN komunikace. A chápu tu chybu v ŘJ, protože ten LIN signál je zcela mimo specifikaci. Takže mě čeká vyndání alternátoru a výměna regulátoru.
Konečně jsem se včera k autu dostal (zrovna venku taková kosa
Zkontroloval jsem vše okolo baterie, protože tam jedině se při výměně něco dělalo, ale ono tam není co by se přerušilo nebo nemělo kontakt - z mínusu silný kabel hned na kostru a z plusu dva silné kabely - jeden přes velkou pojistku ke startéru a druhý do hlavní pojistkovky u baterky.
Úbytky napětí kostra altíku a auta a plus altíku vůči plus baterky minimální.
Zkusil jsem konektor na alternátoru (nejdřív jsem myslel, že jsem objevil problém, protože tam chyběl ten plastový výčnělek, kam zapadá zámek na konektoru a odjišťuje se zmáčknutím, ale konektor byl zasunutý nadoraz a docela držel).
Je tam jenom jeden vodič (LIN signál), proměřil jsem ho osciloskopem - s vypojeným konektorem průběh z ŘJ vypadá správně - jsou vidět datové rámce, správné úrovně (cca 0V až +bat).
Ovšem jakmile se připojí zpět ten konektor altíku (mimochodem na tom pinu altíku je trvale přibližně +10V až +11V), tak ten LIN signál dostane offset (posune se), jsou stále vidět ty digitální rámce, ale úrovně jsou zcela špatně (log.0 cca 9-10V, log.1 cca +bat). Tak bych řekl, že šlo něco do háje v tom regulátoru altíku, co se týká té LIN komunikace. A chápu tu chybu v ŘJ, protože ten LIN signál je zcela mimo specifikaci. Takže mě čeká vyndání alternátoru a výměna regulátoru.
Ford Focus Mk4 HB, 1.0EB/92kW, 2021
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
Ford Focus Mk1 HB, 2.0i/16V/96kW, Ghia, 2004
- oscaar
- Pokročilý

Ten regulátor je dost častá závada u altiku se Smart-Charge dobíjením. Ten regulátor Ford samostatně neprodává. Jedině celý alternátor, mám ověřené. Že Ford spolehlivě konikuje regulátor HITACHI, navíc mají záruku 5 let.
Galaxy Trend-Business Edition 1.5 EcoBoost,118 kW, 2016, šedá metal. (Magnetic)