Tak abych přispěl svou troškou do mlýna. Kvůli přítelkyni jsem koupil jako jeden z mála senzory na celý auto. O víkendu jsem se dostal k tomu, abych je nainstalil - zatím tedy pouze na zadek, kvůli předku musím na rampu (je to nízký a celý zakrytovaný) a na to nemám zatím čas. Nárazník jsem sundávat nemusel. Každopádně jsem to asi jako jeden z mála dával na dvojkovej hatch, což jsem tady snad na fóru ani nezaznamenal. Kdyby teda náhodou někdo potřeboval radu, tak se může ozvat.
Jinak dosavadní zkušenosti jsou chabé, jak naschvál jsem teď tři dny neměl důvod jezdit

. Jen v garáži (g. stání) jsem zatnul zuby a schvláně couval proti sloupu a musím konstatovat, že budu mít už taky větší klid, když ta moje někam sama pojede.
Mimochodem, i kdybych neměl focuse, tak si ho snad koupím kvůli lidem na fóru
Update
Tak mám už nějakou dobu čidla na celým autě a ač je to kvůli drahé polovičce, protože řídím 99% času já, stačil jsem se s nimi už řádně seznámit a musím konstatovat, že je využívám a spoléhám na ně čím dál víc. Je to fakt o pohodě. A jen tak mimochodem, ty přední mají funkci automatického aktivování po vyřazení zpátečky, což stačí na cca 95% situací. Je to mnohem lepší, než mít to napojený na brzdu, kdy vám neustále spíná display na palubovce. Tato funkce je tam taky, ale drát jsem nezapojil.
Prostě čidla doporučuju, není to nutnost, ale taková pohodička.
Jo, nárazníky u kraťase netřeba sundávat, stačí rampa.