Na 80% cievka na štartéri - ak je ten ale nový znamená to že ju niečo "zasralo" - pozor na spojku...bartoseko píše:Ahoj mám taky problém se startováním, mám nový startér (cca měsíc) a po výměně bylo vše v pořádku, teď se mi ale stává že když chci nastartovat tak se startér vůbec netočí. Jenom to cvakne a je konec. Když ale jsem trpělivý a zkouším to třeba 10x tak to naskočí. A někdy to naskočí hned na poprvé. Nevíte někdo čím by to mohlo být. Díky za rady mám 1.6 TDCI 80 kW
Kamarát v Mondeu : Odišiel štartér - ten mu vymenili/zaplatil samozrejme vo firme, čo robí iba štartéry a alternátory/ ale vôbec neskúmali či "iba tak" alebo nejaký sekundárny problém... Asi dva tri týždne po výmene štartéra mu odišla spojka - bola úplne rozsypaná/už pri ceste z holandska, kde ho kupoval si všimol, že spojka ide akosi divne a občas akoby ostával visieť spojk.pedál/tak ju vymenili ale to mu už občas nový štartér iba cukol a nič.
Postupne to bolo čoraz častejšie - až sme šli do servisu známeho a ten hneď že cievka na štartéri - čo sa asi po 10-15štartovaniach, kým sa závada prejaví a bude ju možné namerať potvrdilo. Bordel zo spojky sa postupne "nainštaloval" do cievky štartéra a tá ukončila svoju púť...kontakty opálené viac, ako po rokoch prevádzky. Takže aj prvý štartér mu odfajčila tá spojka ako sa postupne rozpadala a prášila a prášila....
Daj si to pozrieť keď pôjde štartér von a budú ti ju meniť - štartér tiež nie je zadarmo...