Palivomer
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zkušený
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
moje zkušenosti s palivoměrem u mého fofo jsou následující:
Ze začátku začalo hladové oko svítit když ukazoval 1/4 nádrže. Ke svému údivu jsem dotankoval 50 l nafty. Po několika vyjetých nádrží se teď hladové oko rozsvěcuje 3mm pod 1/4 a dotankovávám cca 49l . Tankuji do prvního vypnutí pistole. Při plné nádrži trvá asi 120 km než ručka začne klesat. Nejdelší dojez byl 910 km.2x Milovice - Sivice ( BV ) a zpět . jinak v průměru dojezd 830 km na nádrž.
Ze začátku začalo hladové oko svítit když ukazoval 1/4 nádrže. Ke svému údivu jsem dotankoval 50 l nafty. Po několika vyjetých nádrží se teď hladové oko rozsvěcuje 3mm pod 1/4 a dotankovávám cca 49l . Tankuji do prvního vypnutí pistole. Při plné nádrži trvá asi 120 km než ručka začne klesat. Nejdelší dojez byl 910 km.2x Milovice - Sivice ( BV ) a zpět . jinak v průměru dojezd 830 km na nádrž.
das AUTO 2,0 TDI PD 103 kw r.v 2005
FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

-
Dotaz na palivoměr
Mám jeden dotaz .
když se ručička paliva dostane pod polovinu rozsvítí se ihned hladové oko a ručička je na nule. Do poloviny to funguje ok .
Myslím si, že je to potenciometrm na plováku . Nevíte kolik stojí ten plovák či jak se to dá jinak opravit ???
když se ručička paliva dostane pod polovinu rozsvítí se ihned hladové oko a ručička je na nule. Do poloviny to funguje ok .
Myslím si, že je to potenciometrm na plováku . Nevíte kolik stojí ten plovák či jak se to dá jinak opravit ???
- mosad
- Junior
Taky postřeh k tématu. Stojím na semaforech, prší, mám od předchozího dne plnou nádrž, ručka je ještě za čárkou maximum. Najednou se rozsvítilo hladové oko a ručička palivoměru padla k zemi, do polohy jako při vypnutém zapalování. Motor běží normálně. Koukám jak blázen a asi za 2 minuty se ručička vrátila na původní místo a hladové oko zhaslo. Snad se to nikdy nebude opakovat. Ale čím to bylo?
- Ahmed
- Test driver
Spatny kontakt, zkrat... Voda dokaze divy.mosad píše:Taky postřeh k tématu. Stojím na semaforech, prší, mám od předchozího dne plnou nádrž, ručka je ještě za čárkou maximum. Najednou se rozsvítilo hladové oko a ručička palivoměru padla k zemi, do polohy jako při vypnutém zapalování. Motor běží normálně. Koukám jak blázen a asi za 2 minuty se ručička vrátila na původní místo a hladové oko zhaslo. Snad se to nikdy nebude opakovat. Ale čím to bylo?
- pan-x
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
takže přidám taky postřeh s palivoměrem
)
dnes sem jel...jel sem a rožla se mi kontrolka rezervy...pak sem porad jel... rucicka nejak nechtela jit porad dolu, po nastartovani vždycky povyjela nahoru..no a na rezervu sem dal 140 km...pak sem nastartoval...5 vterin to bezel motor a pak to zdechlo
) este ze byla benzinaka cca 1 km daleko
)) takže mam ponaučeni pro příště
)

dnes sem jel...jel sem a rožla se mi kontrolka rezervy...pak sem porad jel... rucicka nejak nechtela jit porad dolu, po nastartovani vždycky povyjela nahoru..no a na rezervu sem dal 140 km...pak sem nastartoval...5 vterin to bezel motor a pak to zdechlo

je: Ford Focus 1.6 3dv. r.v. 2000 blue (2007-

je: Ford Focus 1.6 combi r.v. 2010 chill (2021-

je: Ford Focus 1.6 combi r.v. 2010 chill (2021-
- bEck0
- Nováček
ještě horší případ..
jedu vám takhle z nějaký párty z budějovic směrem k domovu na veselí nad lužnicí po státovce, kámíkovi řikám twe to auto ted jede nějak pěkně, zrychluje i nějak líp mi přijde (nebyl sem ožralej ani nic jinýho) no a pár minut na to auto přestalo akcelerovat a po asi 500metrech chcípnulo, nastartoval jsem, ujel asi 200 metrů a zase zdechnulo, na ukazateli paliva byla 1/4, hladový oko nesvítilo, ale nádrž byla prostě na suchu, nechápu, když sem auto koupil hladový oko fungovalo normálně, nejmín 4 nádrže jsem vyjel a hladový oko pořád funkční a ted v půl 3 ráno v PÁTEK ještě k tomu kdy všichni někde chlastaj mi začne blbnout palivoměr, chápete to??čím by to mohlo bejt? vyměnit plovák bude asi jediná možnost že jo:/ted už teda vozím kanistřík na 5l, ale chtěl bych mít fofíka v pořádku, jsem na tyhle věci háklivka, díky za odpověď jestli s tímhle máte někdo zkušenosti 

3DV. FOFO 1,4 ZETEC SE 75 PS, R.V.2002
- Srnka
- Nováček
Re bEck0 : Tohle se mi taky přesně stalo. Ručička pár mm před 0 - hladové oko ještě nesvítilo a FoFo na suchu. Když jsem si z benzínky donesl 5litrů béňa, tak mi ručička najednou ukazuje 1/2 nádrže..... ujel jsem pár kilometrů a natankoval za 400Kč a ručička se ještě víc naklonila za 1/2
Ptal jsem se i v jiných fórech, ale zatím mi nikdo nedokázal poradit. Prý je to způsobeno přeplněním nádrže a tím se zkratuje plovák ... ani nevím, jestli se to časem srovná, nebo ne. Kolik by asi stála oprava ( výměna ) plováku.

- mosad
- Junior
Tak další sranda s palivoměrem. Natankoval sem jako obvykle plnou a po nastartování ručička zatvrzele seděla na nule a hladové oko svítilo. Předtím při stejném způsobu tankování se to nestalo. Vždy doplněno 50 až 52 litrů. Popojel jsem na parkoviště, chcípnul to, znova otočil klíčkem a palivoměr už normálně ukázal plnou, ručička šla až za. Od té doby klid. Asi byla plováku poránu zima??
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
zatím stále ukazuje normálně i když tam toho tlačím vícpelen píše:Kdyz nebudete preplnovat nadrz, tak bude palivomer ukazovat normalne.

FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!