Pak mi před týdnem praskla žárovka v levé potkávačce, tak jsem ji po nastudování sundávání světla na youtube vyměnil. Mám jediný v návodu k autu od Fordu popis, jak sundat světlo na verzi před faceliftem, a následně pohled na světlo zezadu po faceliftu?

Pobavilo mě, že tam byla žárovka daná špatně, tak jsem ji tam dal dobře (prvně žárovka, zobáčkem nahoru, pak konektor). Pak mě pobavilo, že i druhá byla daná blbě, tak jsem ji taky nasadil znova. A pak mě smích přešel.

Světla svítila hrozně nahoru. Žádný silný předěl světla a tmy kousek před autem, ale světlo potkávačky někde v dáli. Sklon jsem měl nastavený dobře, světla na různá nastavení sklonu reagovala. A auta jedoucí proti na mě blikala

Zajel jsem s tím na seřízení na STK v Brně na Vídeňské. Technik koukl, že žárovky vypadají, že jsou tam OK, ale že mi to opravdu svítí moc nahoru. Po troše laborování (osvětlil jsem mu, kde jsou šrouby na seřízení, pak byl krátký šroubovák, pak už byl i delší) jsme to seřídili. Mají na to speciální krabičky na nožičkách s čočkou, která na stínítko za čočkou pěkně vykresluje hranu světla a podle nakreslených přímek na stínítku se to krásně seřídí. Problikli jsme i dálkový a prej cajk.

Auto bylo předtím servisováno jen ve Fordu, tak mě překvapilo, že tam byly žárovky blbě a následně to s tím seštelovali.