Zvuky,pískání atd...
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvuky,pískání atd...
Teda já ho tam asi dal nějak blbě.Nacpal jsem ho tam taky,ale ten brum je tam stále...Prostě pokud točím trojku,tak přesně v 1900 ot. mi jakoby zavibruje pedál plynu.Na něm to cítím a slyším takový brrrrr.Asi vteřinu...Je to ono?Musel sem ho tam teda nějak blbě dát....?
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Kóťa já myslím, že tento problém měly jen ročníky 2004, mladší ročníky už měly ten držák hadice od intercoleru inovovaný.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak je to něco jinýho
To jsem rád....

-
- Nováček
No,mě to už ani nepřekvapuje. Když jsem byl na jarní prohlídce před ROKEM, tak mě pro změnu tvrdili, že ten zvuk je dvouhmoťák a že by bylo dobré to hned nechat vyměnit. Tak jsem s tím jezdil a vyřešil to nakonec špunt od vína ......rumcajs1 píše:docela mě zaráží, že když s tím jedeš do Fordu, posunou ti motor, kdo ví jak to prolezou a nic nenajdou, přitom podle mě by o tomhle měli vědět, vždyť jen tady už s tím mělo problém tolik lidí, to oni v servisu toho musí mít mraky, tak už by si to mohli pamatovat.

Mondeo Kombi 2004 2,0 85kW TDCI 6kvalt
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel je to tak, já jsem odvahu jít s tím do Fordu nenašel, ale vím o člověku kterému chtěli kvůli tomuto pazvuku měnit komplet turbo. 

-
- Nováček
Tak jsem si auto přivezl z5 ze servisu, a ložisko to nebylo. Mám nové a to cvakání je tam pořád. Asi tohle patří do jiného vlákna, ale chtěl jsem reagovat tady. Ještě mi zkoušeli vyměnit pneu (dali jsme tam zimní) ale zvuk je pořád slyšet. Nejvíc to cvaká do pravé zatáčky, do leva míň, rovně téměř ne(nato čením volanta do prava to pozvolna nastupuje). Jsem z toho nerv. Máte někdo nějaký tip?koffi píše:Ahoj,
začalo se mi ozývat od předního pravého kola nějaký zvuk. Nevím jestli je to ložisko či něco jiného. Zní to hlavně,když jedu do pravé zatáčky, do levé to je taky slyšet, ale míň(tlumeně),po rovině to někdy slyším,ale málo. Je to jako by přerušované hučení (nevím jak to popsat) jako když jedete po přerušované čáře .... nebo jako by bylo něco zaražené do pneu (není). Jsem z toho docela nervozní.Nevíte co by to mohlo být?
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Homokinetický kloub myslím já...Ozývá se v zatáčce a je slyšet víc s narůstající rychlostí...
- iggyrock
- Junior
Taky bych na dálku tipoval homo-kloub, třeba následkem ruplý manžety???
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
-
- Nováček
jj,presně jak píše Koťa "Ozývá se v zatáčce a je slyšet víc s narůstající rychlostí..." čím rychleji jedu do zatáčky, tím rychleji se opakuje. Tak opět půjde mondík do servisu - ale do jiného. Nevíte jestli je potom nutné dělat geometrii? Jen kůli financím, kolik to asi bude stát 

-
- Junior
S výměnou poloosy geometrie nijak nesouvisí. U starších fordů co jsem měl, hnané na zadek s homokineťáky nebyly problémy ani po 300tis. km, snad jen větší vůle. Ve cca 100tis.km by to auto mělo "zářit novotou" a být tak akorát "zajeté".Máš historii vozu nějak doloženou,nebo vycházíš jen z údaje na displeji? ...jen mi těch problémů příjde trochu moc...
FM 01 kombi,107kW. ...à essence
-
- Nováček
Ahoj,
no, doložené. Auto je z německa po leasingu. Teď má najeto 105 000Km. Mám německou servisní knížku, nějaké záznamy tam jsou, ale detailně jsem je nezkoumal. Dnes jsem se byl objednat do servisu a technik, který to se mnou byl projet si myslí, že to homokineťáky nejsou, říkal, že to spíš vidí na čepy .... ale nechápu souvislost, ten zvuk se objevuje jen při jízdě do zatáčky pravé víc, levá míň rovně si myslím, že nic. O víkendu jsem auto dal na špalky a vytočil kola, nastartoval a nechal roztočit kola na motor, cvakání se neobjevilo,je to slyšet jen, když sedí na kolech .... Tuďíž usuzuju, že to musí být v něčem co se otáčí ..... čím rychleji se jede, tím rychlejší je zvuk, naopak při brždění se zase zpomaluje .... tak já nevím.
To "cvakání" je cejtit v podlaze u spolujezdce a v pedálech a volantu taky ......
no, doložené. Auto je z německa po leasingu. Teď má najeto 105 000Km. Mám německou servisní knížku, nějaké záznamy tam jsou, ale detailně jsem je nezkoumal. Dnes jsem se byl objednat do servisu a technik, který to se mnou byl projet si myslí, že to homokineťáky nejsou, říkal, že to spíš vidí na čepy .... ale nechápu souvislost, ten zvuk se objevuje jen při jízdě do zatáčky pravé víc, levá míň rovně si myslím, že nic. O víkendu jsem auto dal na špalky a vytočil kola, nastartoval a nechal roztočit kola na motor, cvakání se neobjevilo,je to slyšet jen, když sedí na kolech .... Tuďíž usuzuju, že to musí být v něčem co se otáčí ..... čím rychleji se jede, tím rychlejší je zvuk, naopak při brždění se zase zpomaluje .... tak já nevím.
To "cvakání" je cejtit v podlaze u spolujezdce a v pedálech a volantu taky ......
Naposledy upravil(a) koffi dne 22.06.2009 11:51, celkem upraveno 1 x.
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
že by ložisko

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
-
- Nováček
ložisko je nové, to jsem taky původně myslel .....
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
sou nové obě ?? při jízdě poznat vadné ložisko které to je, je takměř nemožné.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hele přemýšlím a ložisko by jen ztěží bylo cítit do pedálu.
, uf mít rébus jak ty tak lezu pod autem a koukám odkad to jde.
EDIT: ještě dotaz před vým,ěnou ložisek to nedělalo ??

EDIT: ještě dotaz před vým,ěnou ložisek to nedělalo ??
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie