Příspěvek
od Antonín Plhal » 23.04.2025 16:37
Ukáže až čas, ale i podle testů by měly, co se týče životnosti, vydržet celkem dost. Ukáže až čas, budu férový. Taky se uvidí, jak na tom budou s přilnavostí se vzorkem pod 50%.
Pravda je ale taková, že každá pneu potřebuje "zajet" řekněme 500-1000km podle stylu jízdy a stejně tak každá se vzorkem za polovinou citelně ztrácí. Tak se uvidí.
Každopádně jsme jeli v pátek 18.4. v dešti 120km/h po dálnici. Držely fantasticky. V jednu chvíli jsme vjeli v táhlém ďolíku do louže řekněme tak na 3-4 vteřiny. Poznal jsem to jen podle toho, že přístrojová deska na mně rozblikala kontrolku prokluzu a víc to hučelo od kol. Na volantu jsem ale nepocítil vůbec zádnou změnu.
Ony ty 4 drážky jsou fakt na 224/45/17 dost široký a hluboký.
Myšlenka mimo téma - co fakt nepochopím, že v mlze, nebo dešti, si minimálně 2/3 idiotů nechá zapnuté jen denní svícení, protože automatika jim to přece nezapla... Jen 1/10 má zapnuté i mlhovky. Když jedu vodou, zvedá se za mnou vodní mlha, tak existuje v autě takový čudlík, který po zmáčknutí řekne těm přede mnou i za mnou o pár vteřin dříve "hele, jede tu ještě jedno auto"...
Naposledy upravil(a)
Antonín Plhal dne 24.04.2025 10:49, celkem upraveno 2 x.
Focus Mk3 (2013) 5dv. hatch, 1.0 Ecoboost 74kW