Mám Ford Focus 1.8 TDCi 85 kw r.v. 2002 najeto 150.000 (mám ho 5 let). Tak dnes mně jeden servis řekl, že mám špatné vstřiky a doporučují výměnu(repas) i s výměnou čerpadla....(40k)... Vyměnili mně palivovej filtr (ptal jsem se jestli v něm můžou bejt špony z čerpadla - jestli je špatné, řekli mně, že čerpadlo je až za filtrem tak prej né) a prověřili hadičky, tlak atd., jestli se někde nepřisává vzduch. Přijde mně divný, že prej diagnostika nic nehlásí, vše je prý v pořádku.
Auto, ale nejde vůbec nastartovat, točí, ale nechytne (jako by tam nešla nafta).
Nejzajímavější je, že přesně před čtyřmi týdny jsme s fokusem měli stejný problém, manželka ho nechala odtáhnout jinam tam udělali taky diagnostiku (prý také vše v pořádku), ale auto prý nějak rozchodili, byla s nimi, ale hrozná domluva, auto tam bylo ale pět dní a neřekli pořádně jak a kdy je opravili, ale že se to může znovu projevit a že to můžou bejt odcházející vstřiky. Doporučili ať zkusím něco na čištění vstřiků a vyměním palivovej filtr ... použil jsem TEC 2000 skoro do prázdný nádrže. Palivovej jsem měnil až dneska

jsem blbec. Za ten měsíc jsem najel skoro 1000 km a bez problémů, fakt by se mně ty vstřiky nijak neprojevili. Vypadá, že problém vždy nastal když jsem nastartoval ještě teplý motor cca po 5 minutách a popojel jen kousek do garáže. Fakt to jsou vstřiky? Diagnostika to neukáže? Zkusím asi ještě jinej servis. Nemůžou bejt jen nějak zatavený nebo tak něco.? Diky
Focus 1.8 TDCi 85kw r.v. 2002 kombi