Extra benzin - zkušenosti, testy
-
- Test driver
Re: extra benzin,co vy na to?skusenosti, testy
Tak to idem dnes radsej natankovat tu 100-vku 

kedysi byval inak opacny problem... my sme mali zigulaka a tata ho "preucil" zo supru na special, aby to jazdilo lacnejsie, ten rusky požierač.... :o)))
- killerhammer
- Test driver
vezmem radsej tu 100-vecku 

- Anndy
- Test driver
heh chlapci, zabudol som, ze manzelka a podobne veci su az focusom (a asi hodne daleko
) 

- killerhammer
- Test driver
anndy, vitaj na fore

- Anndy
- Test driver
- Lukasbill
- Junior
Taky přispěju se svýma zkušenostma.....
na 95 natural má můj motor takovej zvuk, že se mi ho ani nechce vytáčet
Na neznačkovej natural 98 je to celkem v poho... jede líp žere stejně....
Benziny u Agipu bývali taky kvalitní ale ted nevim už jsem tam dlouho nebyl....
pak jsem zkoušel Shell V power - no jelo to lépe ale žralo mi to jako blázen - možná jsem to trošku vytáčel, ale žralo to fakt extremně.....
A teď beru nejčastěji Vevru 100 od Benziny a auto jede stejně jako s tim Shell V power a žere možná o něco méně než s 95...
na 95 natural má můj motor takovej zvuk, že se mi ho ani nechce vytáčet

Na neznačkovej natural 98 je to celkem v poho... jede líp žere stejně....
Benziny u Agipu bývali taky kvalitní ale ted nevim už jsem tam dlouho nebyl....
pak jsem zkoušel Shell V power - no jelo to lépe ale žralo mi to jako blázen - možná jsem to trošku vytáčel, ale žralo to fakt extremně.....
A teď beru nejčastěji Vevru 100 od Benziny a auto jede stejně jako s tim Shell V power a žere možná o něco méně než s 95...

PRODÁNO...... Ford Focus ST 170
KOUPENO...... Subaru Impreza WRX STI Prodrive r.v.2002
Foto galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=135
KOUPENO...... Subaru Impreza WRX STI Prodrive r.v.2002
Foto galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=135
no OK, tak som aj ja natankoval do takmer prazdnej nadrze V-Power 95. okrem placebo efektu (uz otacanie klucikom islo nejako lepsie :o)))) som postrehol aj meratelny efekt. kedze svoje auto dost poznam a sledujem, viem povedat, ze pri rovnakej rychlosti mam nizsie otacky. ale kedze otacky sa tazsie odratavaju ako rychlost, tak otocene naopak pri rovnakych otackach mam rychlost o cca 2 km/h vyssiu. nic svetoborne, ale viditelne. nasledne viem povedat, aj podla rucicky palivomeru a prejdenych KM nizsiu spotrebu, ale tu este omderiam presnejsie. subjektivne hodnotenie hovori, ze motor sa zda pruznejsi, vacsi efekt vo vyssich otackach, ako tu uz bolo spominane.
- Stehnak
- Test driver
Toz mozne to je (napr u hydrodynamickeho prenosu po vymene hydraulickeho oleje za "lepsi"Culex42 píše:...pri rovnakych otackach mam rychlost o cca 2 km/h vyssiu. ...

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
mam viac ako 100 KM dlhy usek po dialnici, ktory jazdim uz niekolko rokov a viem si odsledovat vela parametrov. dnes sa jeden zmenil. a pokial vidim, ze pri dojazde mam palivovu rucicku "vyssie" ako doteraz vzdy, tak to asi znamena, ze dnes bol anizsia spotreba. co by mohlo znamenat nieco naznacovat...
nevidim dovod na odpor voci tvrdeniu, ze iny benzin toho nie je schopny. dokazem rozpoznat zmenu v aute aj ked tankujem "rovnaky" beznin a na inej pumpe je to proste spinava zmes... dnes to bolo presne naopak. bolo citit, ze som natankoval minimalne nieco cistejsie. (lebo oktany sa nezmenili)
ja som trochu uchylny na sledovanie cisel a viem rozlisit, co je meratelny efekt a co je subjektivny dojem.
nevidim dovod na odpor voci tvrdeniu, ze iny benzin toho nie je schopny. dokazem rozpoznat zmenu v aute aj ked tankujem "rovnaky" beznin a na inej pumpe je to proste spinava zmes... dnes to bolo presne naopak. bolo citit, ze som natankoval minimalne nieco cistejsie. (lebo oktany sa nezmenili)
ja som trochu uchylny na sledovanie cisel a viem rozlisit, co je meratelny efekt a co je subjektivny dojem.
- Stehnak
- Test driver
Ale ja Ti neodporuju spotrebu (sam mam s SVP nebo Carrerou 100 jen ty dobre zkusenosti), jen rikam ze pri ciste mechanickem prenosu je toto: "...pri rovnakych otackach mam rychlost o cca 2 km/h vyssiu. ..." nemožné.
Mozna jsi chtel napsat neco jako: na stejnem useku, pri stejne seslapnutem plynovem pedalu, jede auto o 2 km/h rychleji. S cimz nemam problem souhlasit (souhlasim s tim), protoze to de fakto znamena ze auto ma spotrebu...
Mozna jsi chtel napsat neco jako: na stejnem useku, pri stejne seslapnutem plynovem pedalu, jede auto o 2 km/h rychleji. S cimz nemam problem souhlasit (souhlasim s tim), protoze to de fakto znamena ze auto ma spotrebu...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Přidám jednu zajímavou zkušenost. Minulý víkend jsem absolvoval cestu Zlín => Hradec Králové. Měl jsem natankován obyč. NA95 od Benziny a poměrně svižným tempem se zapnutou klimou jsem do Hradce dojel za 6,8l => spokojenost
Kamarád, za kterým jsem jel, má slevu na Shell a když jsem viděl tamní již tak neuvěřitelně nízké ceny, rozhodl jsem se vyzkoušel Shell V-power 95 ... natlačil jsem do nádrže 33l a vydal se zpět do Zlína - po příjezdu domů stejný tempem (včetně klimy) přepnu palubní PC a vidím => 5,9l
.. takovou spotřebu jsem doposud nikdy neměl
... jinak dynamika auta se nijak nezměnila - jelo to uplně stejně jako na obyč. NA od Benziny, ale spotřeba šla dolů 
Moje nadšení ze Shell V-Power 95 zchladil až pohled cenovky u zlínských čerpaček.
- Hradec (přesněji Ostroměř) => 29.00 (po slevě kamaráda pak 27.80)
- Zlín => 31.10

Moje nadšení ze Shell V-Power 95 zchladil až pohled cenovky u zlínských čerpaček.
- Hradec (přesněji Ostroměř) => 29.00 (po slevě kamaráda pak 27.80)
- Zlín => 31.10

- Anndy
- Test driver
Mno, ale ten rozdiel v spotrebe moze byt dany aj tym, ze si siel naspat. Proste vyskovy rozdiel (mohol si ist z kopca), tak isto vietor atd...
- killerhammer
- Test driver
presne tak, treba to porovnavat na rovnakej trase a rovnakym smerom. nalepsie aj za rovnakeho pocasia 

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na zpět jsem jel uplně stejnou trasou, jen v obráceném směru. Počasí plus minus stejné, vítr jsem nezjišťoval
Jinak Zlín leží v 230m.n.m. (já bydlím ještě na sídlišti na kopci, takže při zpáteční cestě musí Fofík vyfunět kopec navíc), Blešno (cíl cesty) leží 237m.n.m. - takže oběma směry je to do kopce / z kopce plus minus stejně.
Samozřejmě z mých poznatků nechci dělat věděckou studii, jen jsem napsal svou zkušenost
a sám jsem dopředu zvážil, jestli podmínky byly srovnatelné. Já myslím že jo 
Pozitivní zkušenosti pokračují i dále, jak teď jezdím jen po městě do práce. Líp to na V-Power 95 nejede, ale míň to žere

Samozřejmě z mých poznatků nechci dělat věděckou studii, jen jsem napsal svou zkušenost

Pozitivní zkušenosti pokračují i dále, jak teď jezdím jen po městě do práce. Líp to na V-Power 95 nejede, ale míň to žere