Zdravim, procitam forum a nedalo mi to zaregistroval jsem se a rád bych se svoji troskou prispel do mlyna, jsem majitelem FFII 1,6 benzin najeto cca 35k km na hlinach 16" pneu Michelin 205/55 a při dokonalé znalosti trasy (zatacky, diry, atd...) a využívaní klesání rozumného řazení se mi povedlo dosáhnout průměrné spotřeby 5l trasa Brno-Pardubice cas okolo pulnoci. Ve špičce se lze drzet do 6l s trochou sebezapreni. Pokud jsem v aute sám není problém jet do 6,5 dle výrobce. počítač kupodivu nekecá měřeno benzinka-benzinka udaj souhlasil i s PC. Ovšem jiná situace nastala kdyz jsem tomu začal šlapat na krk. průmerná spotřeba se vyšplhala na cca 14l/100km měřeno benzinka -benzinka ovšem počítač ukazoval jen 8l+- ale uz podle palivomeru jsem vedel ze to bude vic. Dálnice jezdím minimálně tudíž mě nevadí vyšší otáčky benzinu, ovšem více než motor me spís otravuje aerodynamicky hluk.V12 píše:PP alebo real podla tankovania ? Pretoze tak nizkym cislam jednoducho neverim.
A srovnávat Fabii s FFII mě přijde poněkud nestastne (viz predchozi prispevky). Maximalne papirove a nebo motorove. V praxi v clenitem terenu (tj mimo dalnici) kde fabii kvici gumy a jede po dvou FF drzi jeste jako pribite. Na obranu FF ma oproti skodovce "jednoduchy" atmosfericky lety provereny motor (zivotnost srovantelneho TSI 1,2 ???). Kopce už 1,6ce moc nejdou a pokud clovek nema strach ze prijde o papiry mimo kopce ho predjede jen malokdo