Termostat
-
- Nováček
Re: Termostat
Něco jsem našel http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=18k463
- vjakub
- Nováček
Minulý týden jsem příhřev dodělával, tak jsem sám zvědav jak to bude fungovat, zatím je na něj teplo
Dráty vedou do dvou relé, které jsou na přepážce za baterkou, viz. foto...
pojistka F3 v motorovém prostoru 60A a pojistka ovládání je pod volantem pozice F82 7,5A

Dráty vedou do dvou relé, které jsou na přepážce za baterkou, viz. foto...
pojistka F3 v motorovém prostoru 60A a pojistka ovládání je pod volantem pozice F82 7,5A
Ford Mondeo combi | 2.0 TDCi | 96kW | Ghia | 2005 | Galerie
-
- Nováček
Super.Díky
To se hodí, pojistky jsou OK tak mrknu na ty relátka .

-
- Nováček
Ahoj kluci..Vlastním mondeo TDCI 96kw a měním nemrznoucí směs... Jako každý jiný s tímto typem auta, mám problém motor ohřát... Při výměně jsem zkusil zahřát ten malý termostat a moje otázka zní zda víte při jaké teplotě se má otevírat? Zkoušel jsem porovnat podle starého velkého temostatu, který se i po deseti letech otevírá na cca 88 stupnů a ten malý oproti tomuhle už je sakra dlouhou dobu otevřený, než se začne otevírat ten velkej, takže předpokládám, že bude asi v loji že? Otevřel se tak při cca 60 stupních.. Do vody jsem ještě mohl strčit prst bez sebevětší reakce na vařící vodu....
Mondeo 2.0 TDCI 96kw r.v. 2002
-
- Nováček
Pokud to někdo bude číst, tak si sám odpovím a zároveň možná pomohu i ostatním s tímto problémem... Jel jsem koupit nový malý termostat (cena cca 750Kč) když jsem ho dovezl, tak jsem ho zkusil zahřát ve vodě.. Otevírací teplota toho malého je stejná jako u toho velkého, pokud někomu otevírá dřív je vadný.. Mě ten malý otevíral při 62 stupních. Zatím jsem ještě nevyměnil fridex, takže nemohu říci zda je to můj problém na 100%, ale mohu konstatovat, že byl špatný.. Když jsem je dal k sobě, ten starý s tím novým, tak ten starý měl ten váleček co je uprostřed, oproti tomu novému, moc vylezlý, tím se možná posunula jeho hranice otevírání.
-
- Nováček
Přikládám foto těch dvou termostatů. Nahoře starý dole nový.
-
- Nováček
Zdravim, chcel som sa spytat mam problem s kurenim .. auto (mondeo mk3 r.v.2004 2.0 TDCI 85kW) kuri prilis slabo .. len letny vanok ... a menili mi velky termostat, prefukovali maly radiator a ziadna zmena ..takze chel som sa spytat ako sa prejavuje to ze je vadny ten maly termostat ??? (ak som to spravne pochopil tak ma skor vplyv na teplotu motora a jej stabilitu) a ak by ho bolo treba vymenit treba vypustit predtym olej ? ak som spravne pochipil tak je v olejovom okruhu k olejovemu chladicu. Teplota motora mi vystupa pekne k polovici asi po prejdeni 8-9 km kludnou jazdou a drzi, ziadne padanie teploty dolu ako sa tu na niekolkych miestach spomina ... kazdopadne auto nekuri 
dakujem za tip
PS>skusal som tip od znameho a pri stati dolu kopcom a preturovani motora na chvilu 3-4 tis. otacok zacne z prieduchov vychadzat citelne teplejsi vzduch .. len teraz neviem co by to mohlo znamenat ...

dakujem za tip
PS>skusal som tip od znameho a pri stati dolu kopcom a preturovani motora na chvilu 3-4 tis. otacok zacne z prieduchov vychadzat citelne teplejsi vzduch .. len teraz neviem co by to mohlo znamenat ...
- Meda
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A kdy jsi naposled měnil pylový filtr? Můžeš ho mít zanešený a tím pádem Ti to moc netopí
-
- Nováček
pelovy filter mi menili teraz pred 3 tyzdnami spolu s termostatom .. po 1 roku ..
-
- Nováček
Tak další podzim je tu a já pořídil další nový, malý termostat a nevím zda-li to k něčemu bylo, koukám že je možné, že stále nemám ten správný, podle té fotky to je co kus tak jiný...
Jinak jsme při výměně hlavního termostatu přišli na to že ne každý termostat je ten správný - já to trefil na 4. pokus. Šel jsem od levnějších po drahý a nakonec v podnikovém servisu věděl, co vzít a byl to termostat za cca 400,- Kč, tak pozor na to.
A chci se optat neměl by někdo schéma zapojení toho příhřevu, jsem si jist že ten můj není v pořádku, nebo aspoň myslím že nespíná, chtěl bych to nějak proměřit jít po vedení nebo zjistit kde vzniká podmínka pro to aby se sepnulo relé počítám že z nějaké řídící jednotky ale kde to tam najít? Nechce se mi rovnou kupovat nový příhřev.
Jinak jsme při výměně hlavního termostatu přišli na to že ne každý termostat je ten správný - já to trefil na 4. pokus. Šel jsem od levnějších po drahý a nakonec v podnikovém servisu věděl, co vzít a byl to termostat za cca 400,- Kč, tak pozor na to.
A chci se optat neměl by někdo schéma zapojení toho příhřevu, jsem si jist že ten můj není v pořádku, nebo aspoň myslím že nespíná, chtěl bych to nějak proměřit jít po vedení nebo zjistit kde vzniká podmínka pro to aby se sepnulo relé počítám že z nějaké řídící jednotky ale kde to tam najít? Nechce se mi rovnou kupovat nový příhřev.
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Projizdel jsem polske Allegro a nasel pro TDCI zhavicky ktere maji jit do ohrivacu Autopal 1s7h-18k463-bb.
Zde je odkaz na aukci http://allegro.pl/swieca-do-podgrzewacz ... 53459.html
Jinak dle popisu zhavicky je to typ BERU GN984 napr. http://www.amd-nahradnidily.cz/zbozi/zh ... 984/75650/
Tak treba to nekomu pomuze
Zde je odkaz na aukci http://allegro.pl/swieca-do-podgrzewacz ... 53459.html
Jinak dle popisu zhavicky je to typ BERU GN984 napr. http://www.amd-nahradnidily.cz/zbozi/zh ... 984/75650/
Tak treba to nekomu pomuze

Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
- johnyram
- Junior
Já bych si dovolil nesouhlasit s zde vyřčenou hláškou : Jako každý jiný s tímto typem auta, mám problém motor ohřát....
Já mám všechno originál, a zatím jsem neměl auto, které topilo víc. Jsem max. spokojen.
Pro srovnání, jako druhé auto máme Clio II, a to při zahřátí na 82°C topí úplně stejně jak mondeo v mrazu po 1km jízdy. Ale to je jen tak pro srovnání...
Já mám všechno originál, a zatím jsem neměl auto, které topilo víc. Jsem max. spokojen.

Pro srovnání, jako druhé auto máme Clio II, a to při zahřátí na 82°C topí úplně stejně jak mondeo v mrazu po 1km jízdy. Ale to je jen tak pro srovnání...
Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...
-
- Zkušený
Po 1 km netopi ani 6V benzin. To tam musis mit nejaky prihrev ne 

je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
- smoula
- Test driver
Fabia MPI také topí hnedka, kam se na to hrabej dvoulitrovej focus 

- johnyram
- Junior
Je teda fakt, že auto mám v garáži, nastartuji, otevřu vrata, bránu, jdu zavřít a pak jedu, takže je to vlastně čas asi 3km, tak nějak zhruba abych byl přesný 

Mondeo 06' kombi Tdci 6kvalt 96kw, xenony, vyhřívané skla, denní svícení, sony mp3, tažné...