SARS-CoV-2 (koronavirus)

Moderátor:phofy
Odpovědět
fofok
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: SARS-CoV-2 (koronavirus) kdo ho má - měl?

Příspěvek od fofok » 17.03.2020 17:08

Tak hlavně hranice měli první zavřít Italové a ne my.To co se dělá u nás za opatření kopírují ostatní země se zpožděním a např v některých regionech Německa co mám zprávy na to zatím absolutně dlabou.Co dělá EU ani nekomentuji.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v
Obrázek
Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 17.03.2020 17:21

Podle mýho názoru vláda maká na 200%.Stejně to bude asi prd platný,protože ikdyby jsme nakrásno šíření epidemie zastavili,tak dokud se to nepodaří v okolních státech, tak hranice stejně zůstanou zavřené.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 17.03.2020 17:27

Vláda maká, ale na kolik % je otázkou. To, že dodnes IZS nemá potřebné respirátory a jinou ochranu už nemluvím.
Jo vlastně máme jich několik miliónů.... objednané přes nějakou no name firmu nekde v Číně... údajně. :dih:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 17.03.2020 18:10

Evropě je nemá nikdo a jak do dopadlo se zabavenými potvrzenými dodávkami roušek a respirátorů pro ČR je všeobecně známo. Teď se doprošujeme Číny,aby nám povolili vývoz .Po těch všech protičínských akcích ze strany opozičních politiků,bych se vůbec nedivil, kdyby nám ukázali fakáč.

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 17.03.2020 18:46

No.... čtu, sleduji, telefonuji vše i mimo čr.

- u nás se na plno netestuje...tudíž jsou zkreslené udaje schválně
- spíše věřím Pirkovi (dnešní rozhovor na radiožurnálu)
- věřím virologům, epidologům - kteří nesmí "pomáhat"
- proč evropa nepomohla itálii materiálně v nejhorších chvílích? I RVHP pomáhala - divně, ale pomáhala.
Zatím to vidím na biják ve stylu 11.9. omílané fráze, opatření, strach, stres, grafy, stejné záběry padajícího číňana...

Nikde zmíňka, že jsou stovkám těžce nemocným v IT, E, DE jsou podávany léky které zabírají i když ve fázi testů.
No...máme zde kolaps ekonomiky a doufám, když už takové sračky, tak i systému, který nic nekoná (Brusel).
....vše zastavíme (chod), natiskneme peníze, všem dáme dotace a pak máme kontrolu. A další strašák, tentokrát viry.

Pokud v ČR na virus do léta zemřou jednotky tisíc lidí a nebude nic v obchodech, protože téměř všichni budeme v horečkách doma sípat - OMLUVÍM SE a rád.

edit: ve Francii nepokoje, protože nebylo v budoucnu na důchody atd... Najednou bude giga injekce pro firmy atd... bude se v případě "znárodňovat" - Kde se najednou prachy vzali - kdo to zaplatí, když už mleli z posledního??

Obrázek

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 17.03.2020 19:24

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vi ... paign=null

Dopr... už i vietnamská komunita pomáhá.Je mi jedno proč to dělají,ale pomáhájí .Je poznat,že mají jinou náturu než my.Někteří z našinců neumí nic jinýho, než kritizovat lidi který se snaží se krizovou situací zvládnout a místo poděkování je ještě uráží.Opozice je zalezlá někde v kanále nebo exhibuje před novinářema v rouškách.Teď mají velkou příležitost ukázat jak jsou schopní.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vlad ... lanky-home

TomFocus
Test driver
Test driver

Příspěvek od TomFocus » 17.03.2020 19:43

Pozor! Shengenský prostor hermeticky uzavřen na popud Bruselu :palec_nahoru: Pak, že to nejde (2015) :mrgreen:

Sem strašně !!!zvědav!!! jestli vir nezdecimuje stanová města uprchlíků po světě (na malém prostoru obrovské množství lidí v nuzných podmínkách).
Vůbec jim to nepřeji a je mě většiny moc líto, jen čekám, že tehle virová bestie (dle mainstreamu), která zastavila západní svět nebude dělat rozdíly.

Na tuberu zemře za rok 1.8mil lidí :wallbash: (nikdo nešílí)
http://www.szu.cz/tema/prevence/24-brez ... rld-tb-day
FF II meziFL performance1600D upgrade +++ Color blue
Galerie
Obrázek
Obrázek

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 17.03.2020 20:05

TomFocus píše:edit: ve Francii nepokoje, protože nebylo v budoucnu na důchody atd... Najednou bude giga injekce pro firmy atd... bude se v případě "znárodňovat" - Kde se najednou prachy vzali - kdo to zaplatí, když už mleli z posledního??
moznosti:
1. znarodneny majetek vytuneluji (tj. zanedbaji udrzbu a nasledne rozprodaji) + zabavi financni majetek svych obcanu a jejich investice ... paralela 1948-1989 v CSSR
2. pujci si (od penzijnich fondu, pojistoven, zajistoven a bank) a pak vysokou inflaci pujcky znehodnoti ... to by muselo byt ve spolupraci s celou €zonou
3. odtrhnou se od € a pak svoji menu znehodnoti ... paralela k menove reforme 1953 v CSSR
4. "valecne" repatriace od nekoho jineho ... ale to mi prejde az moc krajni reseni
5. objevi nebo vynaleznou neco, co prodaji celemu svetu :bravo22:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

SARS-CoV-2 (koronavirus) kdo ho má - měl?

Příspěvek od Stastlivec » 17.03.2020 22:02

Standa.64 píše:Evropě je nemá nikdo a jak do dopadlo se zabavenými potvrzenými dodávkami roušek a respirátorů pro ČR je všeobecně známo. Teď se doprošujeme Číny,aby nám povolili vývoz .Po těch všech protičínských akcích ze strany opozičních politiků,bych se vůbec nedivil, kdyby nám ukázali fakáč.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/oper ... akce-93854
tolik k tem zabavenym rouskam a kdo co vsechno posral - ty vseobecne znamo

Standa.64
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Standa.64 » 18.03.2020 00:10

Zdravotnický materiál byl objednán,objednávka potvrzena s termínem dodání a několik dní před dodáním tamní vláda dodávku zdravotního materiálu zablokovala.Čína to nebyla.Něco podobného se řeší nyní mezi Německem a Švýcarskem.

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

SARS-CoV-2 (koronavirus) kdo ho má - měl?

Příspěvek od Stastlivec » 18.03.2020 06:42

zdroj? JPP?

Shav0
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Shav0 » 18.03.2020 08:47

Hele vývoz materiálu jsme stopli taky. Prostě to tak blbě vyšlo a němcům to nemám za zlé, udělali bysme to stejný. V německu byl velký centrální sklad desinfekcí, roušek apod. Ještě před virem se to tam bralo na tuny do kapes za nicotné peníze. Po viru to bylo za pár dnů všechno pryč. Kam to zmizelo, když ani němci nemaj všechno je otázka.

Jasným vládním vítězem této krize je Prymula s Hamáčkem. Vojtěch s Babišem selhali. Babiš se ukázal jako totální trotl, pořád řeší hlavně sebe.

EU - v krizi se ukázala totálně zbytečná. Nejsem podporovatelem odchodu z EU, ale tohle prokaučovali na plné čáře. Styl nějak si to vyřešte a my si jen počkáme kolik pak rozdělíme a vybereme peněz neukazuje na smysluplný projekt.

Výletníci Itálie, Rakousko apod. Ok vláda mohla zavřít hranice / zakázat výjezd dříve. Ale hlavně se ukázala sobeckost a arogantnost těch lidí co tam vyjeli a pak ještě po návratu se vykašlali (doslova) na karanténu a na lidi kolem sebe. Za mě je to klidně na basu nebo tučnou pokutu.
Líbilo se mi jak se ukázal charakter lidí. Předevčírem jsem v obchodě za kreténa v roušce, proč ve frontě dělám mezeru apod. Včera najednou byl kretén ten co nemá něco přes pusu. Jak rychle se mění názor dle většiny :blee: Nebo došlo najednou k nějakému osvícení?

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Stastlivec » 18.03.2020 08:55

spíš je vidět, že Babiše nikdo nebere vážně, čemuž se ani nedá divit - kdežto když do toho vstoupil Hamáček (nejsem volič ČSSD ani jeho fanda), tak to začalo mít hlavu a patu, srozumitelná pravidla a názory atd. Musím říct, že mě překvapil přístupem, rétorikou a i obsahem. Dodnes vlastně nevím, co se nám Babiš na těch tiskovkách snažil československomaďarsky říct..
a moc se mi líbí, jak Babiš nechtěl a nechtěl svolat krizový štáb aby náhodou v čele neseděl Hamáček.. a když už to udělal, vydupal si Prymulu, no a nakonec je stejně všude vidět jenom Hamáček :D

Adow
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Adow » 18.03.2020 09:15

Dnes jsem vyrazil z bezpečí domova do válečné zóny na nákup. Potřeboval jsem toho koupit trochu víc. Vybral jsem si Tesco, které má otevřené o 6 a kde nebývá moc lidí (u IKEI v Brně, kdo to zná ví, že toto nákupní centrum je mrtvé). Když jsem kolem té 6. vyrazil, tak jsem na ulici neviděl moc lidí bez roušek, spíš vyjímečně. V Tescu jsem neviděl snad ani jednoho zákazníka bez roušky. U prodavačů, doplňovačů tak 75% s a tu menšinu bez. Na pokladně paní s respirátorem a rukavicema. Samozřejmě nevím, kolik toho vybavení mají a jestli si to taky mění jak by měli. Ale jinak přístup většiny lidí, alespoň co jsem měl možnost vidět, tak v pořádku...
Já jsem "po práci" vyrazil na zahradu. Pořád mě trápí loket, ale s ortézou jsem holt něco už dělal. Mám vyrovnanou hlínu pod pískovištěm. Dnes po práci donatírám pískoviště jako takové a šup s ním ven - o krám v garáži míň.... Pak je v plánu výměna kol - teď když stejně nikam nejezdím, tak to může být před domem alespoň pěkný. No a hned na to stavba zahradní chatky a taky trampolíny, ať mají děti víc vyžití. V téhle době jsem moc rád, že nejsme v bytě, ale v domečku navíc skoro na kraji vesnice, kousek od lesa.

finsa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od finsa » 18.03.2020 09:28

U nás ve firmě kde se často shlukujou až desítky lidí na jednom místě nosí roušku tak polovina lidí, nechápu :roll:
A ještě v pondělí se na ty jednotlivce co jí mělo koukalo jako na exóty :irre:
FF II FL 1.6 16V kombi Panther Black
Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“