A cena za jeden kousek mikrospínače je jaká, prosím?Jemar píše:Samozamykání jsem řešil výměnou mikrospínače v zámku dveří, po opravě zatím v pořádku.

A cena za jeden kousek mikrospínače je jaká, prosím?Jemar píše:Samozamykání jsem řešil výměnou mikrospínače v zámku dveří, po opravě zatím v pořádku.
Před rokem jsem řeši obdobnej problém. Odemykání přes DO spolehlivě, zamykání v chladnějších obdobích fungovalo tak na 50%. Postupem času zlobilo i nezávisle na teplotě. Klíčem u řidiče bylo možno zavřít pouze tyto dveře. Od spolujezdce fungoval klíčem centrál na všechny dveře. Moje dedukce byla takováto: Pokud jsem pochopil jak funguje zámek ve dveřích: otočením klíče dojde přes 1táhlo k zavření závory (zamčeno) a druhým táhlem pohne mechanismem el.zámku. Ten by měl dát přes elektroniku impuls do nějaké řídící jednotky centrálu, kterej dá impuls pro zamčení ke zbývajícím elzámkům ve všech zbylých dveřích. Jelikož to ze strany polujezdce fungovalo ok, řekl jsem si, že je problém v el zámku u řidiče. při otevírání DO by měl DO dát impuls do řídící jednotky DO a ten do elzámků u všech dveří. To že to přes DO nefunguje jsem si (laciky - nepodloženě zdůvodnil), že když je tam nějakej problém s 1elzámkem, může to řídící jednotka možná vyhodnotit nějakou zpětnou vazbou, že neotevře žádný dveře... Když jsem se ptal různě mechaniků, neuměli dle sdělených příznaků stanovit diagnózu. Do Forda jsem to nechtěl dávat, aby mně postupně vyměnili všechny zámky za neodpovídající sumy. Takže jsem koupil starší elzámek 1000kč a u řidiče jej vyměnil (demontáž tapecírungu ok, je tam jeden fígl, nic násilím, případně dám podrobnější info, vymontování elzámku - něco jako dostat ježka z klece ven, ale taky ok). Preventivně jsem očistil kontakty napojení kabelu k elzámkům u obou předních dveří a kupodivu to od té doby cca 1rok fungovalo. (pouze vyčištění kontaktů bez výměny zámku původně nepomohlo, ale stejně bych tím asi u Vás začal).IBU píše:Nazdar Forďáci, sorry, že oživujem toto staršie vlákno, ale pridávam sa s otázkou na centrál. Nejaký čas ma hnevá: cez diaľkové mi auto niekedy odomkne, niekedy nie. Často musím tlačítko zmačknúť niekoľkokrát, aby centrál zareagoval (baterka v DO vymenená a kontakty tiež v kľúči skontrolované). Niekedy ani to nepomôže. Keď otváram dvere zo strany vodiča, otvorí na 90% len vodičove dvere, tých 10% úspešných pokusov závisí akokeby od okolitej teploty (žeby zlý kontakt v kabeláži alebo zalomenie kábla?). Cez spolujazdcove dvere otvorí všetky zámky, ale pri veľmi chladných ránach ani tu nefunguje a otvorí len spolujazdcove. Auto teda spoľahlivo plní funkciu teplomera, ale na užívateľskom komforte to teda nepridáva. Je šanca, že by sa problém mohol vyriešiť prestreknutím konektora kontoxom na strane vodiča? Odhalí vôbec takúto chybu diagnostika? Ide o to, že moc sa mi nechce zhadzovať tapac, ale možno mi iné nezostane. Ďakujem za radu.
Ahoj,jimi-m píše:Tak jsem si myslel, ze central umravnim montazi dalkoveho ovladani, kdy by se zamykalo/odmykalo nezavisle na poloze nejakych mikrospinacu ve dverich. Bohuzel nastala zima a dela mi to porad.... Otevrit jde, ale zamknout ne, az po nejake dobe, co se ohreje interier. Spolehlive zamknout jde pouze klickem od spolujezdce.
Ano, mám nový poznatek. Baterka je nová a klíč mi odzkoušel kamarád zkoušečkou, nebo nějakým měřákem vysílaného signálu z klíče, takže to je taky OK. Tudíž je jasné, že v klíči ten problém není. Myslím si, že by mohl být vadný třeba nějaký přijímač v autě, ale ani odborníci tady u nás ve fordu mi nedokážou říct, kde bych ho měl v autě hledat. Tak nevím co s tím.mouse píše:a co baterka v klíči
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti