Mám podobný problém,když je auto delší dobu venku a je pod nulou,tak mi tam taky nejde nacpat jednička hladce.Musím pomalu a docela velkou silou,dvojka už tam jde rozhodně lépe.Je to ale pouze to první zařazení při rozjezdu,po chvilce nemám sebemenší problém zařadit jakýkoliv kvalt.Říkal jsem si,že aspoň zkusím promazat vše kde se dostanu,od kulisy přes táhla až po páku na převodovce.Jasně,že to nemusí problém vyřešit úplně,jestli je problém v převodovce na synchronech.Ani teda nevím jestli u tohoto šestikvaltu mezi 1-2kou je synchron,asi jo.Jestli ale si dobře pamatuju,tak u starších převodovek byl třeba až mezi 2-3-4,nebo 3-4-5.Budu za nedlouho měnit mot.olej a při tom chci vyměnit olej i v převodovce.Myslím,že se to trochu zlepší,jak samotný chod převodovky,tak i řazení.

Nejsem totiž zastáncem toho co uvádí výrobci aut u oleje v převodovce,"celoživotní náplň".

Jinak já měnil letos spojku+dvouhmotu,a řazení je stejné jako dřív.Když jsem si po telefonu domlouval tu výměnu,tak jsem se mu zmínil,že by mi mohli při té příležitosti vyměnit i olej v převodovce,jenže na to samozřejmě zapoměli,tak jsem říkal,že to udělá při jiné příležitosti.