Mondeo a LPG???
- tomason
- Test driver
Re: Mondeo a LPG???
Mám to
„(2) Garáž, která slouží i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva, musí být vybavena detektory úniku plynu a účinným větráním v souladu s českou technickou normou uvedenou v příloze č. 1 části 1 bodu 2 a části 17. Požadavek uvedený ve větě první platí i pro příjezdový a výjezdový prostor hromadné garáže sloužící i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva, pokud je tento prostor delší než 30 m a je obestaven stavebními konstrukcemi alespoň ze tří stran. Posouzení garáže sloužící i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva a jejího vybavení elektrickým zařízením z hlediska rizika vzniku výbušné atmosféry musí být provedeno v souladu s českými technickými normami uvedenými v příloze č. 1 části 16 bodech 2 až 4.“.
Z aktualizace této vyhlášky samozdřejmně neplyne, že by ze dne na den hromadně hypermarkety odstraňovaly značky se zákazem, ale můžeme brzy očekávat změnu v přístupu velkoobchodních řetězců a majitelů placených podzemních garáží.
Každý z těchto podnikatelů chce vydělat a bránit vjezdu majitelů přibližně 200 000 vozidlům na plynový pohon není zrovna dobrá cesta k úspěchu.
Adam Gibala
„(2) Garáž, která slouží i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva, musí být vybavena detektory úniku plynu a účinným větráním v souladu s českou technickou normou uvedenou v příloze č. 1 části 1 bodu 2 a části 17. Požadavek uvedený ve větě první platí i pro příjezdový a výjezdový prostor hromadné garáže sloužící i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva, pokud je tento prostor delší než 30 m a je obestaven stavebními konstrukcemi alespoň ze tří stran. Posouzení garáže sloužící i pro parkování vozidel s pohonem na plynná paliva a jejího vybavení elektrickým zařízením z hlediska rizika vzniku výbušné atmosféry musí být provedeno v souladu s českými technickými normami uvedenými v příloze č. 1 části 16 bodech 2 až 4.“.
Z aktualizace této vyhlášky samozdřejmně neplyne, že by ze dne na den hromadně hypermarkety odstraňovaly značky se zákazem, ale můžeme brzy očekávat změnu v přístupu velkoobchodních řetězců a majitelů placených podzemních garáží.
Každý z těchto podnikatelů chce vydělat a bránit vjezdu majitelů přibližně 200 000 vozidlům na plynový pohon není zrovna dobrá cesta k úspěchu.
Adam Gibala
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- tym
- Test driver
Dneska jsem nad tím celej den přemítalMa.rt píše:Kdybych měl 6 let starý Mondeo s nalítanými 100tkm, tak ten poslední důvod odpadá

-
- Test driver
Tak při 7tkm/rok se asi nevyplatí, ale těch 10 při 2.5l motoru už by možná stálo za hřích. Předpokládám, že jezdíš za nějakých 9-10l/100km. Nevím, jaká je úspora na 1l spotřebovaného paliva, ale 20 CZK asi ano, nebo ne?
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
- jimm
- Zkušený
Co se týká parkování v podzemních garáží tak já na to seru,prostě tam zajedu a hotovo,myslím že už tento zákaz je zrušený.Cena namontování lpg se dneska pohybuje 24-30tisíc kč,takže kdo najede ročně pouze 10000km tak se to opravdu do 7.let starýho auta nevyplatí.
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
-
- Test driver
kdyby 7
být to ve stavu, jako mám teď 11let starý, tak bych o tom i uvažoval. I když moje auto asi bude ještě jezdit dlouho, "psychologicky" mít doma 15 let starou káru asi jednou nesnesu
tyhle mondea v benzínu jsou snad nesmrtelný, snad jedině, že by to shnilo 

Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
- chachn
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no tak asi to necham prekopat na plyn.auto ma najeto 92000 s tim,ze mam rocni nejezd mezi 25000-30000,takze navratnost je ten jeden rok,coz je skvely.
jen bych se rad zeptal,zda-li na muj 2,0 benzin duratec he je to vhodny,zda-li nechat dat i to primazavani(nebo to se instaluje s lpg vzdy?).jak velka nadrz se vam vlezla misto rezervy?a jaky system je pro mondeo nejlepsi?osvedceny?jo mondeo ma vicebodovy vstrikovani,ze?
moc dik za pomoc
jen bych se rad zeptal,zda-li na muj 2,0 benzin duratec he je to vhodny,zda-li nechat dat i to primazavani(nebo to se instaluje s lpg vzdy?).jak velka nadrz se vam vlezla misto rezervy?a jaky system je pro mondeo nejlepsi?osvedceny?jo mondeo ma vicebodovy vstrikovani,ze?
moc dik za pomoc
--Subaru Legacy--2005--SpecB kombi MT6--3.0i H6 180kW--brumla fun car
--Ford Mondeo--2003 FaceLift--Ghia kombi--2.0i-elpigaz--mondráš daily car
- jimm
- Zkušený
No je tady o lpg už jedno vlákno tak by se mělo si myslím spojit,já mám přimazavání,nevím teda jestli to pomáhá ale mám najeto přes 20000km a žádný problém jsem z motorem neměl.Přimazávaní není povinný jedom se doporučuje.Nádrž mám na 55l a s tou máš rovné dno kufru.Systém mám elpigaz a zatím jsem spokojený. 

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- chachn
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
co jsem dnes obvolaval,tak jsem pochopil,ze elpigaz je "predelavatelny" na dalsi auto(jakoze prodam stary,plyn si necham a dam jej do novyho),coz u ostatnich systemu asi nejde tak snadno?primazavani je pro nase motory asi povinnost(tada pokud chci auto mit delsi dobu v poradku)?jelikoz nemaji ty hydrostely,ale jen vymezovaci hrnky/zvonky?ono to stoji 2000,-takze to za instalaci urcite stoji,jak je to tam se spotrebou mazadla?nekdo se zkusenosti se systemem stag,nebo lovato?
--Subaru Legacy--2005--SpecB kombi MT6--3.0i H6 180kW--brumla fun car
-
- Test driver